Yamaha Aerox - navsteva servisu po kupe
Moderátor: Moderators
Yamaha Aerox - navsteva servisu po kupe
Caute chlapi,
v najblizsom case kupujem Yamahu Aerox, mnohi z vas ho poznaju. Kvoli pocitu bezpecia pocas jazdy a aj kvoli tomu, aby bol skuter naozaj spolahlivy, ho planujem hned po zakupeni nechat prekontrolovat v servise a tiez vymenit na nom vsetky zakladne veci. A tu prichadzame k pointe mojej otazky:
Ktore casti skutra by ste mi odporucili nechat v servise vymenit?
Predpokladam, ze vsetky naplne, a okrem toho este nejake mechanicke casti.
Podotykam, ze vyhliadnuty skuter je rocnik 2001, ma 50ccm a najazdenych skoro 8000 kilometrov.
Vdaka vsetkym za odpoved.
PS: Neviem, ci je to dolezita informacia, ale v buducnosti (mozno uz toto leto) planujem zakupit kvalitny ladeny vyfuk.
v najblizsom case kupujem Yamahu Aerox, mnohi z vas ho poznaju. Kvoli pocitu bezpecia pocas jazdy a aj kvoli tomu, aby bol skuter naozaj spolahlivy, ho planujem hned po zakupeni nechat prekontrolovat v servise a tiez vymenit na nom vsetky zakladne veci. A tu prichadzame k pointe mojej otazky:
Ktore casti skutra by ste mi odporucili nechat v servise vymenit?
Predpokladam, ze vsetky naplne, a okrem toho este nejake mechanicke casti.
Podotykam, ze vyhliadnuty skuter je rocnik 2001, ma 50ccm a najazdenych skoro 8000 kilometrov.
Vdaka vsetkym za odpoved.
PS: Neviem, ci je to dolezita informacia, ale v buducnosti (mozno uz toto leto) planujem zakupit kvalitny ladeny vyfuk.
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
vymenit remen valceky...vyprat vlozku vo filtry...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
Zdar momoo: To s tym dusenim bude asi podobny pripad, ako spominas v tomto threade http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... ight=aerox
Nemam s tym este niekto iny skusenost?
A este jedna otazka: Aky ladeny vyfuk by ste mi odporucili? V cene do 10.000 Sk (zalezi od financnej situacie). Do akej miery sa ten ladeny vyfuk prejavi na vykone, ak necham vsetko ostatne v povodnom stave? Resp. je vhodne spolu s vyfukom vymenit aj nieco ine? Pretoze je napr. zbytocne menit teraz valceky a potom za par mesiacov davat tam s novym vyfukom nejake ine - tiez nove.
Dik.
Nemam s tym este niekto iny skusenost?
A este jedna otazka: Aky ladeny vyfuk by ste mi odporucili? V cene do 10.000 Sk (zalezi od financnej situacie). Do akej miery sa ten ladeny vyfuk prejavi na vykone, ak necham vsetko ostatne v povodnom stave? Resp. je vhodne spolu s vyfukom vymenit aj nieco ine? Pretoze je napr. zbytocne menit teraz valceky a potom za par mesiacov davat tam s novym vyfukom nejake ine - tiez nove.
Dik.
- momoo
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Okt 22, 2006 5:26 pm
- Skúter: Piaggio NRG 50 LC, Malaguti F12 LC, Yamaha Bw´s AC -> LC
- Kontaktovať užívateľa:
takze ten scooter mal slepe koleno tak mozno preto keby si mal nejake foto toho scootra co xes kupit hod to sem nech aspon vidime ... az tam je to slepe koleno tak to moze dusit ten scooter .... pokial das len vyfuk a nic ine ... tak podla mna to nema vyznam ked xes aby to bolo dobre tak treba uz aj lahsie valceky, vlozku do vzduchoveho filtra, inu trysku a dobry vyfuk sa da zohnat aj do 7 - 8 tisic naco 15???
podpis som si este nenastavil
Foto budem vediet pridat pocas buduceho tyzdna, ked bude skuter doma. Na pruziny v spojke ma nasmeroval tento clanok:momoo napísal:takze ten scooter mal slepe koleno tak mozno preto keby si mal nejake foto toho scootra co xes kupit hod to sem nech aspon vidime ... az tam je to slepe koleno tak to moze dusit ten scooter ....
http://www.scootland.sk/jaknato/Srozjezd/
Jasne, s tou 15 som to prehnal, ved to aj bolo hned zmazane, akurat si bol rychlejsi nez jamomoo napísal:pokial das len vyfuk a nic ine ... tak podla mna to nema vyznam ked xes aby to bolo dobre tak treba uz aj lahsie valceky, vlozku do vzduchoveho filtra, inu trysku a dobry vyfuk sa da zohnat aj do 7 - 8 tisic naco 15???

Takze este raz to vymenujem: nove valceky, vlozka do vzduchoveho filtra, tryska, vyfuk a predpokladam ze aj remen. Mozes mi poradit (ale aj hocikto iny) konkretne kusy?
Vid napr. tie ponukane na http://www.scooter-tuning.sk/shop/produ ... gory_id=29
- momoo
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
to neni take jednoduche kupit to to to a dat to na scoot. to treba aj poladit a to neni pisanie na 1 - 2 riadky, postupne kupuj a zbadas co ti to bude robit, ked kupis fuk mal by si kupit sadu trysiek (ale najprv treba vediet aku mas... a od nich vacsie) tu vlozku ... malossi redsponge alebo twin air, valceky by mali byt prilozene k vyfuku ... ako pri ktorych znackach ale ani tie nemusia pasovat .... remenicu treba vtedy kupovat ked je zodrata ale ked xes neco lepise tak kup kevlarovu ... ak by si xel vyssiu max kup tuningove vario .... polini speed control (dufam ze som to dobre napisal) a kevlarovy remen ale ece aj predlzeny to pomoze ... ale k tym vyffukom ti neporadim presnu znacku skus pozriet nejake hodnotenia a porovnania vyfukov
Dik, pozriem sa co je v ponuke, pohladam nejake hodnotenia, porovnania atd., ale este ma napada toto:
Znizuje sa tuningom zivotnost motocykla? Asi sa neda odpovedat jednoznacne ano alebo nie, tak skor by som rad vedel, kedy su upravy este v norme a kedy uz je to na ukor zivotnosti?
PS: Ak niekto viete odporucit ladeny vyfuk na Aerox (50ccm) tak sem s tym.
Znizuje sa tuningom zivotnost motocykla? Asi sa neda odpovedat jednoznacne ano alebo nie, tak skor by som rad vedel, kedy su upravy este v norme a kedy uz je to na ukor zivotnosti?

- momoo
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
na ukor zivotnosti ... podla mna zavodeniepompo777 napísal:Dik, pozriem sa co je v ponuke, pohladam nejake hodnotenia, porovnania atd., ale este ma napada toto:

tak neviem na 50ccm R1200 ale ked chces ist aj do 70valca tak chod do R1200 ale inac by stacil S6 pro,Laser Xpro,yusiny R ale nemam ani z jednym skusenosti a Inscene na akom valci mas R1200 ????Inscene napísal:ja by som ti odporucil STage 6 R1200 super vyfuk ...mozes ho pouzit na 50 a potom bude skvely aj na 70cmm race valci.a vymen tie valceky a remen ... niesu to take investicie a skut pojde lepsie
- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
r 1200 na serii
no nic...mozne je vsetko...

............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
ale ako aj podla mna hlupost ale keby chcel ist aj do 70ccm tak preco nie vsak niecim treba zacat a naco kupi fuk za 5tis a potom ho bude predavat lebo na 70ccm potrebuje vykonnejsi ale myslim si ze on 70ccm nece cize to co som napisal je tak akuratalcatelko napísal:r 1200 na seriino nic...mozne je vsetko...
Chlapi, tak na 70cc sa zatial nechystam, iba ak by to znamenalo vyrazny posun vo vykone.
Predstavme si teraz takuto situaciu. Zvolim si niektori z vyfukov, ktore mi odporucil FastHaly. Otazka znie: "Co dalej?". Hodilo by sa vymenit valceky (neviem ktore), remen (neviem aky), mozno spojkovu pruzinu...a co este?
Ale hlavna otazka predovsetkym je:
Aky narast vykonu sa da pri podobnych zmenach ocakavat? Co treba robit, aby mal skuter vacsiu maximalku? Co treba robit, ak som s maximalkou spokojny, ale chcem, aby mal skuter vacsiu silu - aby mi napr. siel 70km/h do kazdeho kopca? Kolko vlastne sa da teoreticky z tejto 50tocky vyzmykat?
Je pri zmene valca realne toto(???): "youtube.com/watch?v=aGxFYQs5ojg"
Napiste mi to sem niekto prosim "polopatisticky", par dobre mienenych rad urcite potesi.
Vsetkym vdaka.
Predstavme si teraz takuto situaciu. Zvolim si niektori z vyfukov, ktore mi odporucil FastHaly. Otazka znie: "Co dalej?". Hodilo by sa vymenit valceky (neviem ktore), remen (neviem aky), mozno spojkovu pruzinu...a co este?
Aky narast vykonu sa da pri podobnych zmenach ocakavat? Co treba robit, aby mal skuter vacsiu maximalku? Co treba robit, ak som s maximalkou spokojny, ale chcem, aby mal skuter vacsiu silu - aby mi napr. siel 70km/h do kazdeho kopca? Kolko vlastne sa da teoreticky z tejto 50tocky vyzmykat?
Napiste mi to sem niekto prosim "polopatisticky", par dobre mienenych rad urcite potesi.

Vsetkym vdaka.
- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
seriovy valec zmeny radove par koni s vyfukom co je naladeny na seriovy valec...iny valec zmeny od par koni az po 25koni+...
ked das len vyfuk tak vecsia tryska,mozes dat lehsie valceky a tvrdsiu kontrastku (skor daj komplet vario nove) a mozes dat tvrdsie pruzinky do spojky...ak nemas zjazdeny remen moze ostat inac odporucam kevlar od malossi (valceky tak isto malossi)...vymena valca by uz chcela novu kluku a vsetko ostatne...
vraz takych 40-50 do motora a budes to mat este lepsie ako na videu
ked das len vyfuk tak vecsia tryska,mozes dat lehsie valceky a tvrdsiu kontrastku (skor daj komplet vario nove) a mozes dat tvrdsie pruzinky do spojky...ak nemas zjazdeny remen moze ostat inac odporucam kevlar od malossi (valceky tak isto malossi)...vymena valca by uz chcela novu kluku a vsetko ostatne...
vraz takych 40-50 do motora a budes to mat este lepsie ako na videu

Naposledy upravil/-a alcatelko v Št Apr 12, 2007 10:24 pm, upravené celkom 1 krát.
- qyxza
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Mar 20, 2006 8:03 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
polopatisticky je to možné... mne to zrýchluje podla tacho podobne. len v-max sa dá tipovať. rozdiel medzi 50tkou a 70tkou je velký či vo v-max alebo krutiacom momente... určite ťahá lepšiepompo777 napísal:Chlapi, tak na 70cc sa zatial nechystam, iba ak by to znamenalo vyrazny posun vo vykone.
Napiste mi to sem niekto prosim "polopatisticky", par dobre mienenych rad urcite potesi.![]()
Vsetkym vdaka.
Ked uvazim, ze napr. Honda ma teraz v ponuke PS125i za necelych 80.000Sk, tak sa mi nezda byt vrazanie 40-50tis. do ojazdeneho skutra vobec vyhodne. Samozrejme tu poznamku beriem s nadhladom
.
Takze radsej zainvestujem nejaku "rozumnu" sumu, za ktoru spravim nejake "rozumne" upravy, skuter mozem ze 1-2 roky predat, dolozit cast penazi a skusit trebars nieco nove, este nejazdene. A znackove.
Este by si niekto mozno mohol povedat, ze ved naco potom vobec investovat, nech sa uspokojim so seriovym stavom skutra a hotovo. Ale ja chcem mat to moje premiestnovadlo hlavne v dobrom stave, a pokial to znamena kupu niektorych nahradnych dielov, tak radsej zainvestujem do tych, ktore znamenaju aj isty prinos vykonu (samozrejme za prijatelnu cenu, ako som uz spominal).
Tot len taka uvaha, akym smerom sa uberaju po poslednych "skutropoznatkoch" moje myslienkove pochody. Pokojne to mozte ignorovat .

Takze radsej zainvestujem nejaku "rozumnu" sumu, za ktoru spravim nejake "rozumne" upravy, skuter mozem ze 1-2 roky predat, dolozit cast penazi a skusit trebars nieco nove, este nejazdene. A znackove.
Este by si niekto mozno mohol povedat, ze ved naco potom vobec investovat, nech sa uspokojim so seriovym stavom skutra a hotovo. Ale ja chcem mat to moje premiestnovadlo hlavne v dobrom stave, a pokial to znamena kupu niektorych nahradnych dielov, tak radsej zainvestujem do tych, ktore znamenaju aj isty prinos vykonu (samozrejme za prijatelnu cenu, ako som uz spominal).
Tot len taka uvaha, akym smerom sa uberaju po poslednych "skutropoznatkoch" moje myslienkove pochody. Pokojne to mozte ignorovat .