Yamaha Majesty 125
Moderátor: Moderators
Yamaha Majesty 125
zdravim
kupil som majestu r.v. 2000 ale nemam knej ani prd tak poprosim nejakeho koluegu aby mi napisla co za oleje a filtre tam idu, po kolko by sa mali menit atd
kupil som majestu r.v. 2000 ale nemam knej ani prd tak poprosim nejakeho koluegu aby mi napisla co za oleje a filtre tam idu, po kolko by sa mali menit atd
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Sorry čo takto pozhánať dakde na Nete návod a servisný manuál.... inak 125ku tu asi nemá nikto...tak bežný olej do motora aj minerál alebo polosyntetiku a prevodový tiež ...a filter vzduchu..tam je tuším len molitan vyfúkať a streknúť olejom na filtre... vymeniť brzdovku...a možno aj chladiacu kvapalinu... a jazdiť ....a čakť čo prdne.... 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- marttinsk1
- st. kolobežkár
- Dátum registrácie: So Jan 19, 2008 8:13 pm
- Skúter: Suzuki AN 400 Burgman
- Kontaktovať užívateľa:
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Je to starý motor..ten bol istotne robený ešte na minerál.... takže žiaden problém nevidím... A ak pozreš tú požiadavku na špecifikáciu oleja tak tam ozaj môže ísť všetko ....A s tým filtrom som sa nejak sekol je tam že vraj papírák....
A vypúšťák na olej z prevodovky je určite nakreslený v tom servisnom návode býva to niekde vzadu dole pri kolese zadnom.... 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

no keby bol ten servisny manula aspon po anglicky ale sak snad to nejako zvladnem
jako srob na motorovy olej to je pohodicka ale ako sme to obkukali tak na ten prevodovy sme nevideli
musim to zajtra hodit do garaze a podplazit to
inak ten filter to nevedelo viac ludi ci tam nejaky je alebo nie
ten som nasiel vtom servisaku ale aj tak by som nevedel ci sa ma menit alebo ako keby mi hento bobo neposlal
a olej tam asi supnem castrol mam v garazi nacatu flasku co sme davali do auta dokupim este jednu lebo to mam asi jedno ci kupim 2 nejakeho lacnejsieho alebo dokupim iba jednu drahsiu
chystam sa vymenit aj valceky a kontrastnu pruzinu zatial ale zhanam nastroje
kluc na pridrzanie spojky si skusim vyrobit ale na stopnutie varia neviem...
musim to lepsie pozriet ako by sa to dalo
jako srob na motorovy olej to je pohodicka ale ako sme to obkukali tak na ten prevodovy sme nevideli
musim to zajtra hodit do garaze a podplazit to

inak ten filter to nevedelo viac ludi ci tam nejaky je alebo nie

a olej tam asi supnem castrol mam v garazi nacatu flasku co sme davali do auta dokupim este jednu lebo to mam asi jedno ci kupim 2 nejakeho lacnejsieho alebo dokupim iba jednu drahsiu
chystam sa vymenit aj valceky a kontrastnu pruzinu zatial ale zhanam nastroje
kluc na pridrzanie spojky si skusim vyrobit ale na stopnutie varia neviem...
musim to lepsie pozriet ako by sa to dalo
- marttinsk1
- st. kolobežkár
- Dátum registrácie: So Jan 19, 2008 8:13 pm
- Skúter: Suzuki AN 400 Burgman
- Kontaktovať užívateľa:
no takze neviem asi to je v prdely dnes sme vyrobili nastroj na bloknutie varia a podarilo sa nam ulomit jednu tu srandu kde sa to uchyti... ale to az potom co prisiel kamarat co ma 100kg a zaprel sa do toho lebo nam sa to nepodarilo
mam pocit ze to tam je asi prilepene....
nemali sme sancu odtiahnut ani matku na spojke jeden sedel na motorke mal to zabrzdene a dalsi este zablokoval koleso tyckou ktoru sme zapreli na jednej aj druhej strane tam kde je spodok tlmica a nebola sanca skoro sme strhli tu matku ale ani sa nepohla....
jedine co som poriesil bola vymena oleja v prevodovke a vymena brzdovej kvapaliny
este ma cakaolej v motore to budem musiet pohladat aj kde sa nachadza ten filter a vymenim aj chladiacu kvapalinu
mam pocit ze to tam je asi prilepene....
nemali sme sancu odtiahnut ani matku na spojke jeden sedel na motorke mal to zabrzdene a dalsi este zablokoval koleso tyckou ktoru sme zapreli na jednej aj druhej strane tam kde je spodok tlmica a nebola sanca skoro sme strhli tu matku ale ani sa nepohla....
jedine co som poriesil bola vymena oleja v prevodovke a vymena brzdovej kvapaliny
este ma cakaolej v motore to budem musiet pohladat aj kde sa nachadza ten filter a vymenim aj chladiacu kvapalinu
- FoXiK
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
- Skúter: Yamaha Slider
- Kontaktovať užívateľa:
cachry machry .. si ,kup lepsie naradie a trosku rozumu a ide to odtiahnut... ja som to odtiahol sam ... Vario sa povoluje optori zapalku takze bud povoli jedno alebo druhe ale piston stopper je fajn... a na spojku brzdenie nepomoze.. ja som to chytil do utahovaka ked skladame s ujom drevenne skrinky a pod. to sa chytilo o vario musis mat ece 6hran nadstavec na golu ... dostatocnu paku a pojde to 

ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750
na vario mi piston stopper nepomoze ked uz tak vario stopeer lebo to je 4T
vario stopeer sme vyrobili ale nejako to nepomohlo a spojku som pisal ze bolo zabrzdene koleso a este aj zablokovane tyckou a to sa nepohlo ale ani matka ktoru sme sa snazili odtiahnut s celkom slusnou pakou ale nic...
skusim to este nahriat ako spominal VLADY
vario stopeer sme vyrobili ale nejako to nepomohlo a spojku som pisal ze bolo zabrzdene koleso a este aj zablokovane tyckou a to sa nepohlo ale ani matka ktoru sme sa snazili odtiahnut s celkom slusnou pakou ale nic...
skusim to este nahriat ako spominal VLADY
- FoXiK
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
- Skúter: Yamaha Slider
- Kontaktovať užívateľa:
No sak alebo nahriat... kamarat neodtiahol na moto inak sekundarne koliesko ./..
ale tam su prevody vzadu a ta brzda aj s tym sedenim na scootri neni take ako kedy chytis nejaku vec.. je tam dost velky prevod cize steci mensia sila a potocis koleso... ale verim, ze ste sa snazili a ze je to na fest utiahnute
tak nech sa podari 

ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750