APRILIA LEONARDO 125
Moderátor: Moderators
- HF-sik
- trojkolkár
- Dátum registrácie: St Apr 16, 2008 7:14 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
APRILIA LEONARDO 125
nazdarte kupil som si leonardo 125 rv.98 4t vodníka počujte potrebujem poradiť teplota vody mi ukazuje na teplomeri trištvrte pol centimetra pred maximon a ventilator ešte neide kedy ho pusti newiete?ked bude na červenom sa pustí?diki
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
JAsné že je to OK....teplota býva bežne cca 80-85°C a vetrák púšťa až okolo 90-95°C... ja mám teda len také čiarky na tom mojom LCD ukazovateli ale bežne za jazdy svietia len prvé 2 z 5tich a vetrák sa zapne ak svietia 3 ...
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- HF-sik
- trojkolkár
- Dátum registrácie: St Apr 16, 2008 7:14 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
Dnes som skúšal že ci nema poruchu pripojil som priamo na baterku a fičí tak ventilátor je ok len termostat neviem?dam vam aj foto mne zastavuje hned pred červeným ked jazdím ako je ta medzera medzi bielym a červeným tak tam zastaví ale ventilator nefučí je to v poriadku?BA-cil skusim dnes a odpišem dikes to foto je potom ked scooter oddychoval

- VLADY
- spammer
Vieš ako to je tie teplomery sú dosť orientačné....Ale aj tak sa mi to javí že je to moc....Bežne bývajú ručičky na teplomeroch zhruba v polovici pri normálnej prevádzkovej teplote.Ak je tesne pred červeným možno to tak má byť a možno je to už troch prehriate ťažko povedať a robilo to tak furt aj predtým? Alebo je to len teraz ako je tak teplo? možno je tam nejaký problém usadeniny a tým pádom nepreteká celým chladičom kvapalina a preto je tá teplota tak vysoko... ...a ten termospínač je otázny, ale najistejšia skúška je vybrať ho von dať do hrnčeka z vriacou vodou a mal by zopnúť ak nezopne tak je asi zlý.....lebo spínacia teplota býva pod tých 100°C cca 90

- VLADY
- spammer
Niekedy býva pri termostate hore na hlave valcov ako ide hadica do chladiča ale zväčšas býva priamo v chladiči , teda v niektorej komore skorej teda pri vstupe teplejšej vody z motora ... To nájdeš idú z neho dva dráty ....

- VLADY
- spammer
Jasné že voda koluje stále lebo čerpadlo je poháňané od klukovky .... a ak zapneš vetrák ručne a teplota je menšia ako predtým to je normálne pretože sa lepšie chladí kvôli väčšiemu prefukovaniu samotného chladiča....nemôže sa stať nič len že neviem či ten elektromotor čo poháňa vrtulu je robený na trvalú záťaž....predsa len za bežnej prevádzky sa to zapína ojedinele a aj to len väčšinou pri pomalej jazde po meste alebo tak... ale neber moju obavu na 100% vážne...ale skúšal si ten termospínač ? ak necháš natočený motor a voda sa dostatočne zohreje a stojíš na mieste musí sa vetrák pusťiť sám bez toho že by začala variť voda....Pokial nevarí vodu je podla mňa zbytočné robiť paniku a zapínať vetrák manuálne .... l

- VLADY
- spammer
Ah ho nezaplo tak je na 100% zlý ten termospínač pretože ak stojíš tak neprefukuje žiaden vzduch cez chladič a musí sa zákonite voda prehriať až do stavu že začne vreť....cca 110°C a to už musí zopnúť každý termospínač ak nieje pokazený....