chyba v karburatore?

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Winc0

chyba v karburatore?

#1 Príspevok od užívateľa Winc0 » So Aug 09, 2008 1:14 pm

zdravim.

mam jeden problem - pokusim sa to strucne opisat. minulu nedelu som sa vozil na scoorti tak asi cca 1 hod, potom som ho klasicky odstavil tak ako 1000krat pred tym. o dva dni som potreboval ist desi tak som ho vybral. ale ani za svateho naskocit - ani klukou,ani starterom. tak som vycistil sviecku, vyfukal valec v domneni ze je to prechlastane. potom mi naskocil, chvilu siel normalne, ale po nejekych 200 metroch zrazu klesli otacky a zdochol. ked som zastal ta som nasiel pod skutrom mlacku - tiekol benzin /vyzeralo to ako z tej prepadovej hadicky z karb./ tak som si myslel ze mi to zle odpaluje tak som kupil novu sviecku a vymenil. no nic sa nezmenilo. scoot mi uz sice chyti na kopnutie, ale stale nejde do vykonu - proste ho nepusti do otacok a stane sa ze aj benzin tecie - z vyfuku, teda odtial gde sa mi napaja na koleno ladeny, mam tam taku 0,5mm medzeru bo je tesnenie na rit. tak odtial tiekol benzin, ale zdalo sa mi ze aj oleja nejak moc kvapka. tak teraz vobec neviem co s tym moze byt. ci auto sytic sa pokazil, alebo mi to davkuje prilis vela oleja, alebo nasalo nejaky bordel... z naladenim karbu som nerobil nic. ten som si naladil pred mesiacom a secko islo super tak cca 250km.
prosil by som poradit co s tym. chcel som to dnes rozobrat a vycistit, ale radsej sa opytam pred tym ako do toho budem vrtat.
vdaka za rady :)

este som zabudol ze ten benzin mi prestal kvapkat ked som si na podtlakovy ventil napojil hadicku a fukol som do toho. fakt neviem co moze byt pokazene... :cry:

denisoo.ga
Jánošíkov bratranec
Dátum registrácie: St Mar 26, 2008 8:09 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#2 Príspevok od užívateľa denisoo.ga » So Aug 09, 2008 4:06 pm

Mne sa tez stalo ze mi tekol benzin s karbecu a mal som zaseknuty plavak rozobral som a vycistil a pohoda
honda dio --) yuki hawk --) ducati monster --) honda fmx a aktualne je to honda cb 600f hornet :D

Užívateľov profilový obrázok
VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#3 Príspevok od užívateľa VLADY » So Aug 09, 2008 5:23 pm

To že Ti ide bordel z netesnosti výfuku od valca je bežné... to treba v prvom rade utesniť ...
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Winc0

#4 Príspevok od užívateľa Winc0 » So Aug 09, 2008 5:30 pm

VLADY napísal:To že Ti ide bordel z netesnosti výfuku od valca je bežné... to treba v prvom rade utesniť ...
to mi je jasne skor ma trapi ten podstatny problem - to ze nejde do vykonu...

VLADY
spammer
spammer

#5 Príspevok od užívateľa VLADY » So Aug 09, 2008 6:38 pm

vieš scooter ktorý má za sebou už poločas rozpadu môže postretnúť dosť často závada .... skontroluj všetko čo sa dá hlavne karbec a aj príruby a napojenie na karter , podtlakový ventil pod nádržou , plavák trysky , sviečku, zapalko a tak ...Možno Ti to ozaj len dakade ťahá vzduch a preto to nechce naskočiť.... alebo máš benzín v karbeci v plavákovej komore?
Naposledy upravil/-a VLADY v So Aug 09, 2008 9:11 pm, upravené celkom 1 krát.

patrez13
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ut Okt 16, 2007 10:21 pm
Skúter: Piaggio Typhoon x50
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa patrez13 » So Aug 09, 2008 7:37 pm

noo a kukni či maš kompresiu, či nejsu opotrebované kružky
podpis som si este nenastavil

Winc0

#7 Príspevok od užívateľa Winc0 » So Aug 09, 2008 7:59 pm

Kompresia je.kruzky by mali byt v poriadku.ved to ma len 7000 km.

patrez13
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa patrez13 » Ne Aug 10, 2008 1:04 am

moje boli tež poriadku a som nabehal tušim 6,5 tisic a pošli ;-)

Winc0

#9 Príspevok od užívateľa Winc0 » Ne Aug 10, 2008 2:55 pm

takze som to dnes rozobral. karbec + priruba dole, membranovy blok prec a nasiel som toto

Obrázok

nevidno to sice uplne super ale ked lepsie kuknete tak je tam vidno benzin. proste klukovka sa kupala v benzine... a to by nemalo byt. tak to idem vysusit a budem dumat preco tam ten benzin bol.... mozno bohata zmes - ale to by nespravilo zo dna na den.. mozno odisiel sytic. neviem. vysusim, zmontujem, vyskusam, uvidim, dam vediet...
karbec je tam iba 12tka, ale to by nevadilo...

inak co ma prekvapilo je to ze ten benzin co mi tiekol vytekal odtialto -

Obrázok

je to prepad z nadrze ked je moc benzinu (teda dufam :D ), len nechapem absolutne preco mi ten benzin odtal tekol ked mam len 1/2 nadrze :shock: a tieklo to vtedy ked som sa pokusal nastartovat, aj ked to chytilo, ale nie vzdy. vobec to nechapem. pls poradte co s tym mam bo to PODPALIM ked chytim nerva

Winc0

#10 Príspevok od užívateľa Winc0 » Ne Aug 10, 2008 8:24 pm

Inak toten mantinel co mal scoot predo mnou zapojil auto. sytic naopak.ta sa kcem opytat aky to malo vplyv na jeho funkciu.viem ze pri jednom prude je to jedno ale neviem pri ktorom ci pri jednosmernom abo pri striedavom.
Ja som to uz zapojil spravne ale este som to nevyskusal.a este chcem vediet co by to spravilo keby som ho odpojil a jazdil bez sytica.ta zatial dik za rady

patrez13
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#11 Príspevok od užívateľa patrez13 » Ne Aug 10, 2008 11:22 pm

ked nezapojis sytič ?za zimna nenaštartuješ :)

karci808
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Pi Okt 19, 2007 1:07 pm

moj nazor

#12 Príspevok od užívateľa karci808 » Po Aug 11, 2008 12:40 am

takze mal som ten isty problem .....cize moze to byt zavzdusnenim nadrze...poriadne kukni ten prepad avycisti ho lebo ked nadrz nedostane vzduch ostane v nej podlak ..tim padom ti cez karbec pretlacii benzin a prechlasta ti ho nenormalne.....ked pozries to zavzdusnenie nadrze...tak si pozri aj plavaak secko vycisti..a cely ten plavak trosicka vyhni do vona proste tak aby ked tam nateci benzin a zdvyhne plavak skorej zavrel privod benzinu...ale podla mna si pozri zavzdusnenie tej nadrze ako tomu ti hovoris prepad z nadrze vycisti ho

VLADY
spammer
spammer

Re: moj nazor

#13 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Aug 11, 2008 10:11 am

karci808 napísal:.................. lebo ked nadrz nedostane vzduch ostane v nej podlak ..tim padom ti cez karbec pretlacii benzin a prechlasta ti ho nenormalne............

To má logiku....... Len neviem čo si mal na ZŠ z Fyziky???? :D :D

Winc0

#14 Príspevok od užívateľa Winc0 » Ut Aug 12, 2008 7:36 pm

takze pravdepodobne to bolo v tom karbeci... som ho vycistil aj so seckym co k tomu parti, zlozil a scoot ide ako gula.
takze ziadne zavdusnenie nadrze, naskor boli trysky upchate bo v plavakovej komore bol dost bordel. aj ten sytic som zapojil jak ma byt a vidi sa mi ze mi to lepsejsie startuje. takze uvidime co to bude robit po nejakych par 100 KM

pre zmenu som nahodil seriovy vyfuk bo zevraj toten HIKONE co som tam mal je na prd... takze so seriovkou mi klesla maximalka o 20km/h. takze ten hikonacky predsa len nie je az taky zly...
ale aj tak rozmyslam o nejakom origo ladenom...

karci808
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Pi Okt 19, 2007 1:07 pm

Re: moj nazor

#15 Príspevok od užívateľa karci808 » St Aug 13, 2008 11:57 pm

To má logiku....... Len neviem čo si mal na ZŠ z Fyziky???? :D :D[/quote]

preco myslis ze to tak neni..ja som mal ten problem a poradil mi alci ze to moze byt tym...lebo ked je podtlak v nadrzi tak sa otvori ventil podtlakovi...tak mi to bolo vysvetlenee...

VLADY
spammer
spammer

#16 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Aug 14, 2008 6:20 pm

Nechám Ťa v tom, načo Ti oponovať druhý krát....Len ak by si chcel dačo o tom vedieť môžeme pokecať cez SS kludne Ti to vysvetlím ako funguje taký podtlakový palivový ventil. :P

Winc0

#17 Príspevok od užívateľa Winc0 » Pi Aug 15, 2008 8:20 am

VLADY napísal:Nechám Ťa v tom, načo Ti oponovať druhý krát....Len ak by si chcel dačo o tom vedieť môžeme pokecať cez SS kludne Ti to vysvetlím ako funguje taký podtlakový palivový ventil. :P
vysvetli mu to pls... bo taku hlupost som uz davno nepocul :D

Winc0

#18 Príspevok od užívateľa Winc0 » So Aug 16, 2008 1:50 pm

este sa kcem takto opytat. ja uz mam sice stary karb.je to model DELLORTO PHVA 12 G.70

potrebujem nastavit zmes bo sa mi to furt prechlastava.
toto sice nie je presne moj model, ale je to DELLORTO PHVA

potrebujem vediet co sa nastavuje ktorym z tych dvoch oznacenych srobov. S tym v cervenom sa nastavuje volnobeh a v zltom bohatost zmesi ci naopak?bo sa v tom akosi neviem vysomarit :?
Obrázok

diki :wink:

patrez13
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#19 Príspevok od užívateľa patrez13 » So Aug 16, 2008 3:36 pm

Ta šroba v cervenom kruzku su volnobezne otacky, ta v zltom je srubka bohatosti zmesi na volnobehu, ma byt nastavena priblizne na 1,5 az 2 otacky od uplneho zatocenia...a si si isty ze je to tym ? nemas len filter spinavy ?

Winc0

#20 Príspevok od užívateľa Winc0 » So Aug 16, 2008 5:50 pm

patrez13 napísal:Ta šroba v cervenom kruzku su volnobezne otacky, ta v zltom je srubka bohatosti zmesi na volnobehu, ma byt nastavena priblizne na 1,5 az 2 otacky od uplneho zatocenia...a si si isty ze je to tym ? nemas len filter spinavy ?
nie filtre som vycistil secky. skusim sa pohrat s tou bohatostou.

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#21 Príspevok od užívateľa theruck » So Aug 16, 2008 10:44 pm

hlavne si precitaj ako sa nastavuje karburator. mozno potom zistis ze mas naprt sanie alebo filter

Winc0

#22 Príspevok od užívateľa Winc0 » So Aug 16, 2008 10:51 pm

theruck napísal:hlavne si precitaj ako sa nastavuje karburator. mozno potom zistis ze mas naprt sanie alebo filter
njn.... mozno by som vedel ci to je naprd, keby si mi povedal co na tom moze byt naprd. bo som to secko vycistil, dal novu vlozku do vzduchaca...neviem co tam moze byt zle. pls poradte

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#23 Príspevok od užívateľa theruck » Ne Aug 17, 2008 10:01 am

skus porozmyslat nad tym co robis a fakt sa snaz to pochopit ako to funguje a preco ti to zrazu nefunguje a mozno ta osvieti.

Winc0

#24 Príspevok od užívateľa Winc0 » Ne Aug 17, 2008 9:47 pm

co sa stane ked sa zapoji automaticky sytic naopak? bo som ho tak mal :? predchadzajuci majitel ho tak zapojil. ked je rano chladnejsie strasne zle to chyta... moze byt pokazeny? dik

patrez13
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#25 Príspevok od užívateľa patrez13 » Po Aug 18, 2008 1:57 am

no ide tam striedava šťava tak by to malo byť prakticky jedno no nie ? :wink:

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"