Chladenie
Moderátor: Moderators
ja ked som kupoval ten racing vetrak tak k nemu bolo napisane niečo ako: nevyhnutnosť pre vyladene 80ccm 4T motory, vacsi prietok vzduchu a lahsi ako original. avsak pri dlhsích trasách je vhodne este použiť nejaký system naporoveho nasavania vzduchu pre chladenie. mimochodom odkaz na tento nasavač tam nebol takže sa nejednalo o zvyšovanie obratu shopu ale o odporučanie mechanikov.
cena za tento nasavač je:
TNT od 11.55 - 14.46eur podla farby
čínske kopie 8.65eur
cena za tento nasavač je:
TNT od 11.55 - 14.46eur podla farby
čínske kopie 8.65eur
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
ak sa este vyraba tak viem zohnat...pojdem sa popytat v priebehu tyzdna...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
ved si jazdil stale so studenym motoromG napísal:ja som ho uz skusal a mal som problem s nim taky, ze ked som ho nahodil, tak skuter stratil tah a celkove jazdne vlastnosti. Zdalo sa mi to cudne, tak som vratil naspat povodny a siel normalne. Robil som to opakovane....striedal som oversize a origo a stale pri oversize sa to zhorsilo. Neviem povedat preco. Ja som si tiez myslel, ze ked to ma vacsie lopatky, tak to bude brat viac vzduchu......a este som skusil ako pokus, ten oversize vetrak rozrezat tak, aby klapky boli tej istej sirky ako origo ale ani to nepomohlo.....akurat som ho cely znicil....ale vsimol som si, ze celkovy priemer oversize bol o trosicku vacsi ako origodr.snake napísal:ja idem davat OVERSIZE vetrak na minareli AC tak ti potom zreferujem ako fuci
Tak ak niekto vie podat logicke vysvetlenie, tak prosim piste.....poznam to len z praktickej skusenosti. Skusal som to na neosovi, ked som tam uz mal 70ccm a vsetko naladene
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
- Skúter: neuvedený
to je pravda ale se studeným jezdil s oběmy větrákama a je samozřejmé že čim větší výkon větrák má tak také bere více vykonu z motoru a více ho brzdí a není to zanedbatelná brzdatheruck napísal:ved si jazdil stale so studenym motoromG napísal: ja som ho uz skusal a mal som problem s nim taky, ze ked som ho nahodil, tak skuter stratil tah a celkove jazdne vlastnosti. Zdalo sa mi to cudne, tak som vratil naspat povodny a siel normalne. Robil som to opakovane....striedal som oversize a origo a stale pri oversize sa to zhorsilo. Neviem povedat preco. Ja som si tiez myslel, ze ked to ma vacsie lopatky, tak to bude brat viac vzduchu......a este som skusil ako pokus, ten oversize vetrak rozrezat tak, aby klapky boli tej istej sirky ako origo ale ani to nepomohlo.....akurat som ho cely znicil....ale vsimol som si, ze celkovy priemer oversize bol o trosicku vacsi ako origo
Tak ak niekto vie podat logicke vysvetlenie, tak prosim piste.....poznam to len z praktickej skusenosti. Skusal som to na neosovi, ked som tam uz mal 70ccm a vsetko naladene
-
- st. skútrista
aumirek napísal:to je pravda ale se studeným jezdil s oběmy větrákama a je samozřejmé že čim větší výkon větrák má tak také bere více vykonu z motoru a více ho brzdí a není to zanedbatelná brzda vrtule u auta pokud nebyli el brali až 10 procent výkonutheruck napísal: ved si jazdil stale so studenym motorom
-
- st. skútrista
vlado to ti lehko vysvětlím u vodního chlazení stačí i náporovej chladič v létě nebo i při pomalé jízdě už ne tak tam musí bejt ta vrtule a ta je dimenzovaná na ty nejhorší podminky u skutra a vzducháče to nejde náporem a na rozdíl od auta to bere těsně nad zemí od toho rožhaveného asvaltu tak ten ventilátor musí mít obrovskej výkon a oficiálne ventilátor ze škodovky myslím tím třeba embéčko měl 4 KWVLADY napísal:Ale zas je zaujímavé že ak je tam elektromotor tak stačí cca 100W....
sak stare babety nemali zadne vetraky a behaju este aj dnes. A idu o 20km menej jak skuter. JA som frcal pred rokom na honde x8r-s na plny kotol na serii islo to 60-70km/h a to s cajkou v 35 stupnovyhc horucavach 35 km trasu bez zastavky a as pri cieli mi to ubralo vykon a skoro to neslo. Ale ked to schladlo islo o5 jak besne. A ziadne salene vetraky ani niec podobne som tam nemalG napísal:nejazdil som zo studenym motorom....skusal som to na rozohriatom motore
- lil_b
- moderátor
- Dátum registrácie: So Feb 11, 2006 4:39 pm
- Kontaktovať užívateľa:
takže vidíš...yrex napísal:sak stare babety nemali zadne vetraky a behaju este aj dnes. A idu o 20km menej jak skuter. JA som frcal pred rokom na honde x8r-s na plny kotol na serii islo to 60-70km/h a to s cajkou v 35 stupnovyhc horucavach 35 km trasu bez zastavky a as pri cieli mi to ubralo vykon a skoro to neslo. Ale ked to schladlo islo o5 jak besne. A ziadne salene vetraky ani niec podobne som tam nemalG napísal:nejazdil som zo studenym motorom....skusal som to na rozohriatom motore
ale išlo až ked vychladlo
nakoniec sa to i tak prehrialo

podpis som si este nenastavil
jj to je pravda ale trochen ma to vistrasilo lebo to jak keby dusu pustal chudaciklil_B napísal:takže vidíš...yrex napísal: sak stare babety nemali zadne vetraky a behaju este aj dnes. A idu o 20km menej jak skuter. JA som frcal pred rokom na honde x8r-s na plny kotol na serii islo to 60-70km/h a to s cajkou v 35 stupnovyhc horucavach 35 km trasu bez zastavky a as pri cieli mi to ubralo vykon a skoro to neslo. Ale ked to schladlo islo o5 jak besne. A ziadne salene vetraky ani niec podobne som tam nemal

- lil_b
- moderátor
- Dátum registrácie: So Feb 11, 2006 4:39 pm
- Kontaktovať užívateľa:
ano môže, taká čo ma bod varu "vyšši" ako voda, napr kvapalina vre pri 130yrex napísal:jj to je pravda ale trochen ma to vistrasilo lebo to jak keby dusu pustal chudaciklil_B napísal: takže vidíš...
takze vecny probl. vzduchacov na veky vekov. Inac do vodnika moze ist nejaka chladiaca specialna zmes?

odpoved je že ano sú aj špeci ...
podpis som si este nenastavil
-
- st. skútrista
no ale babeta a skutr je 100 a 1 babeta má volnej válec a chládí ji nápor vzduch skutr má motor obalenej kolem dokola a moc toho vzduchu proudícího se tam nedostana jinak u vodníka stačí voda ale nedoporučuje se raděj klasickej fridexyrex napísal:jj to je pravda ale trochen ma to vistrasilo lebo to jak keby dusu pustal chudaciklil_B napísal: takže vidíš...
takze vecny probl. vzduchacov na veky vekov. Inac do vodnika moze ist nejaka chladiaca specialna zmes?