ako sa spravat k novemu skutru

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
yrex

#26 Príspevok od užívateľa yrex » Ne Máj 13, 2007 12:20 pm

ja ten scoot mam a po 1000km to idem odblokovat hoc som mohol po 500km ale dajako som si sam dal dole po 500 restrikcny kruzok vo variu a slo mi to tych 50km co mi casom zacalo uplne stacit. TAras idem dat dole vsetok moj tuning a odblokujem to. No tankujem repsol plnosintetiku liter stoji 4kila ale staci mi na 1500km aj viac. NO ten skuter ide veeelmi kludne a vobec nevibruje co si pochvalujem hoc kocka ani moc nie. Nedymi to a konecne mi moja lolitka nesmrdi jak spalene hranolky. Obuty je do dobrych pneu a na ceste su spolahlive a brzdy na pocudovanie ties velmi cool ale rovnako ako gumy aj brzdy su plno ucinne po 500km. Aspon to pise v servisnej knizke. Akurat tomu automat. syticu zo zaciatku riadne ... a raz siel jak ... inokedy kludne ale teras sa to ustalilo. ZA tie prachy niet ocom zatial spokojnost a plni si svoj ucel. Spotreba 2,7 - 3 litre podla toho ci ides vkese linearne na dlhsiu vzdialenost alebo po meste kde je ta spotreba 3lit.

orgi

#27 Príspevok od užívateľa orgi » Ne Máj 13, 2007 1:27 pm

skvelee... ked mas ten isty scoot, doplnuce dve otazocky:
- ma to zatial iba 40km a taky mierne divny zvuk to ma z vyfuku, predca tvrdil, ze je to typicke na zaciatok.. mal si aj ty take?
- pri zaciatocnej akceleracii sa tomu moc nechce, do tych cca 15kmh sa to pomalicky rozbehne, az potom tomu poriadne ten motor vytne.. zlepsi sa to zabehom?

Užívateľov profilový obrázok
momoo
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Okt 22, 2006 5:26 pm
Skúter: Piaggio NRG 50 LC, Malaguti F12 LC, Yamaha Bw´s AC -> LC
Kontaktovať užívateľa:

#28 Príspevok od užívateľa momoo » Ne Máj 13, 2007 1:55 pm

yrex napísal:ja ten scoot mam a po 1000km to idem odblokovat hoc som mohol po 500km ale dajako som si sam dal dole po 500 restrikcny kruzok vo variu a slo mi to tych 50km co mi casom zacalo uplne stacit. TAras idem dat dole vsetok moj tuning a odblokujem to. No tankujem repsol plnosintetiku liter stoji 4kila ale staci mi na 1500km aj viac. NO ten skuter ide veeelmi kludne a vobec nevibruje co si pochvalujem hoc kocka ani moc nie. Nedymi to a konecne mi moja lolitka nesmrdi jak spalene hranolky. Obuty je do dobrych pneu a na ceste su spolahlive a brzdy na pocudovanie ties velmi cool ale rovnako ako gumy aj brzdy su plno ucinne po 500km. Aspon to pise v servisnej knizke. Akurat tomu automat. syticu zo zaciatku riadne ... a raz siel jak ... inokedy kludne ale teras sa to ustalilo. ZA tie prachy niet ocom zatial spokojnost a plni si svoj ucel. Spotreba 2,7 - 3 litre podla toho ci ides vkese linearne na dlhsiu vzdialenost alebo po meste kde je ta spotreba 3lit.
potom ked budes mat od tej plnej syntetiky zakarbonovany valec tak povedz :lol: neodporuca sa na seriovom valci co toci pod 10000rpm pouzivat plnu syntetiku bo sa nedostatocne spaluje a ostava to tam ;)
podpis som si este nenastavil

odo
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Apr 14, 2007 8:27 am
Skúter: Yamaha BWs
Kontaktovať užívateľa:

#29 Príspevok od užívateľa odo » Ne Máj 13, 2007 2:07 pm

scootru sa treba spravat tak ako k vlasnemu decku... aspon ja sa tak on ho staram :D

orgi

#30 Príspevok od užívateľa orgi » Ne Máj 13, 2007 2:44 pm

odo: jop, to suhlasim ;-) aj k auticku som sa po kupe spraval prve dva roky jak k babetku, ale potom akoby vyrastlo a teraz som rad, ked papa iba benzin (resp. plyn) a nepyta nic viac...

yrex

#31 Príspevok od užívateľa yrex » Ne Máj 13, 2007 9:46 pm

momoo napísal:
yrex napísal:ja ten scoot mam a po 1000km to idem odblokovat hoc som mohol po 500km ale dajako som si sam dal dole po 500 restrikcny kruzok vo variu a slo mi to tych 50km co mi casom zacalo uplne stacit. TAras idem dat dole vsetok moj tuning a odblokujem to. No tankujem repsol plnosintetiku liter stoji 4kila ale staci mi na 1500km aj viac. NO ten skuter ide veeelmi kludne a vobec nevibruje co si pochvalujem hoc kocka ani moc nie. Nedymi to a konecne mi moja lolitka nesmrdi jak spalene hranolky. Obuty je do dobrych pneu a na ceste su spolahlive a brzdy na pocudovanie ties velmi cool ale rovnako ako gumy aj brzdy su plno ucinne po 500km. Aspon to pise v servisnej knizke. Akurat tomu automat. syticu zo zaciatku riadne ... a raz siel jak ... inokedy kludne ale teras sa to ustalilo. ZA tie prachy niet ocom zatial spokojnost a plni si svoj ucel. Spotreba 2,7 - 3 litre podla toho ci ides vkese linearne na dlhsiu vzdialenost alebo po meste kde je ta spotreba 3lit.
potom ked budes mat od tej plnej syntetiky zakarbonovany valec tak povedz :lol: neodporuca sa na seriovom valci co toci pod 10000rpm pouzivat plnu syntetiku bo sa nedostatocne spaluje a ostava to tam ;)
no aksi precitas specifikacie pise ze pred midrace valce aj pre normalnu jazdu cize normal valce mne to ties neodporucali no a mozem vobec teras prejst na iny olej? ze tam dam polosintetiku ak tam bola plnosintetika?

aumirek
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
Skúter: neuvedený

#32 Príspevok od užívateľa aumirek » Ne Máj 13, 2007 9:52 pm

mužeš klidně přejít na druhej olej mužeš je i klidně smíchat není to sice správné ale stát se nemuže nic

yrex

#33 Príspevok od užívateľa yrex » Ne Máj 13, 2007 9:56 pm

aumirek napísal:mužeš klidně přejít na druhej olej mužeš je i klidně smíchat není to sice správné ale stát se nemuže nic
ok lebo to som tam nalial ties nerad tu sintetiku ale ked pisu ze
Plne syntetický olej pre vysokovýkonné 2T motory.
Olej je doporučený firmou HONDA pre športovú aj normálnu jazdu.
Vhodný na mix aj oddelené mazanie. Netvorí usadeniny vo výfukovom systéme. to ma nejako usvedcilo ze pre moj scooter to nemoze uskodit ale je drahy tak tam dam polosintetiku potom ak sa naozaj nic zlee nestane :) verim ti aumirek

aumirek
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm

#34 Príspevok od užívateľa aumirek » Ne Máj 13, 2007 10:02 pm

smícháním ruzných oleju změníš jejich vlastnosti ale nikdy ne tak že se srazí nebo nebudou mazat to si nedovolí žádnej výrobce

PACOU8

#35 Príspevok od užívateľa PACOU8 » St Máj 16, 2007 7:29 am

orgi kolko si dal za ten skuter? chciel by som si tiez nieco kupit a na ich stranke nie je aktualizovany cennik tak prosim ta kolko si zan zaplatil, dakujem

yrex

#36 Príspevok od užívateľa yrex » St Máj 16, 2007 8:38 am

PACOU8 napísal:orgi kolko si dal za ten skuter? chciel by som si tiez nieco kupit a na ich stranke nie je aktualizovany cennik tak prosim ta kolko si zan zaplatil, dakujem
za 40 papierikov ti ho predaju... Aragona, MOj oliver sport stal pred 2mesiacmi 44 babiky aj s 29L kufrom

PACOU8

#37 Príspevok od užívateľa PACOU8 » St Máj 16, 2007 12:27 pm

a aky? oliver sport alebo oliver city? dik

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Kontaktovať užívateľa:

#38 Príspevok od užívateľa dr.snake » St Máj 16, 2007 12:34 pm

yrex napísal:
PACOU8 napísal:orgi kolko si dal za ten skuter? chciel by som si tiez nieco kupit a na ich stranke nie je aktualizovany cennik tak prosim ta kolko si zan zaplatil, dakujem
za 40 papierikov ti ho predaju... Aragona, MOj oliver sport stal pred 2mesiacmi 44 babiky aj s 29L kufrom
dobra cena..neviem ci nepojdem zajtra kupit :shock: ale aspon sa na to nezabijes

geetee

#39 Príspevok od užívateľa geetee » St Máj 16, 2007 1:24 pm

momoo napísal:
lenze ma obmedzenie na 9tis a viac ani tuk, takze ani desat s tym nepotoci :wink:

dr.snake
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#40 Príspevok od užívateľa dr.snake » St Máj 16, 2007 1:43 pm

ja tocim na motoforce cca 10800 max a viac ani neni treba...ak ide viac uz to len toci a vykon nikde

geetee

#41 Príspevok od užívateľa geetee » St Máj 16, 2007 2:04 pm

dr.snake napísal:ja tocim na motoforce cca 10800 max a viac ani neni treba...ak ide viac uz to len toci a vykon nikde
daj lepsi vyfuk

dr.snake
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#42 Príspevok od užívateľa dr.snake » St Máj 16, 2007 2:14 pm

ten fuk je na ten valec ok....potom by mi nestihal zase kit....na bezne jazdenie myslim otacky 10000-11000 je az az a ide dobre ...kilo mas hned :D viac ani netreba :D a mam to optimalne naladene ...ak das z nuly plny otacky t strelia na 10800 a neklesnu pod 10000 ak nedas ruku z plynu a meni sa len prevodovy pomer a skuter super zrychluje..cize je to naladene super skoda do toho rypat :D

yrex

#43 Príspevok od užívateľa yrex » St Máj 16, 2007 7:08 pm

PACOU8 napísal:a aky? oliver sport alebo oliver city? dik
city

yrex

#44 Príspevok od užívateľa yrex » St Máj 16, 2007 7:11 pm

lenze ma obmedzenie na 9tis a viac ani tuk, takze ani desat s tym nepotoci :wink:
a naco mi 10tis rpm na seriu? ja nejdem na zavody mne treba po meste behat a to je tych 60km za hod.

geetee

#45 Príspevok od užívateľa geetee » St Máj 16, 2007 8:15 pm

yrex napísal:
a naco mi 10tis rpm na seriu? ja nejdem na zavody mne treba po meste behat a to je tych 60km za hod.
citaj k comu to bolo pisane, OK?

PACOU8

#46 Príspevok od užívateľa PACOU8 » St Máj 16, 2007 10:09 pm

yrex napísal:
PACOU8 napísal:a aky? oliver sport alebo oliver city? dik
city
ale ja som myslel sport, kedze ich stranka neni aktualizovana a uz je na trhu aj aragon tak som predpokladal ze CPI Oliver Sport zlacnel, nevie niekto kolko v sucastnosti stoji?

struter
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ut Mar 27, 2007 10:58 pm
Kontaktovať užívateľa:

#47 Príspevok od užívateľa struter » St Máj 16, 2007 10:30 pm

PACOU8 napísal:
yrex napísal: city
ale ja som myslel sport, kedze ich stranka neni aktualizovana a uz je na trhu aj aragon tak som predpokladal ze CPI Oliver Sport zlacnel, nevie niekto kolko v sucastnosti stoji?
ved im napiš maila,alebo tam zavolaj a maš to hneď a 100%.... :?

PACOU8

#48 Príspevok od užívateľa PACOU8 » St Máj 16, 2007 10:48 pm

hops, vidis to ma nenapadlo, dakujem :-) a sorry za OT co som sposobil

orgi

#49 Príspevok od užívateľa orgi » St Máj 16, 2007 10:53 pm

PACOU8: Oliver Sport stal v marci 40 litrov, momentalne tusim stoji este stale rovnako.. ja som ho kupil za 33 z druhej ruky, najazdenych 40km :-)

yrex

#50 Príspevok od užívateľa yrex » Št Máj 17, 2007 8:44 am

orgi napísal:PACOU8: Oliver Sport stal v marci 40 litrov, momentalne tusim stoji este stale rovnako.. ja som ho kupil za 33 z druhej ruky, najazdenych 40km :-)
ani sa necudujem kedze si z BA tam mate setky scootre lacnejsie jak my tu. Nefiem preco ale paradne ponuky zo second-hand.

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"