Aky olej a kolko?
Moderátor: Moderators
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
ozivim trosku diskusiu - mam otazku: moze nejako skodit motoru (2T), ak clovek zmeni znacku oleja? Pouzivam Repsol Moto Scooter 2T, ale skusil by som Shell Advance Scooter 2 (je to polosyntetika ako ten Repsol, 0.5L balenie), v informaciach sa pise, ze "znižuje množstvo usadenín v spaľovacom priestore aj vo výfukovom systéme". Totiz teraz mi az z vyfuku prska olej, vata je uz urcite tiez zas*ana, patricne sa ten Repsol nespaluje uplne... pravdepodobne je to normalne, ale ktovie, ci by sa ten Shell neosvedcil/nespaloval lepsie... preto sa pytam, ci moze zmena oleja motoru poskodit... lebo ktosi mi tvrdil, ze nie je dobre menit oleje... hm? Vase nazory? 

- rspeed
- motorkár
- Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
- Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600
..neodporuca sa striedat olej v motoroch koli tomu ze kazdy vyrobca ma svoje prisady do oleja(zaklad je rovnaky) a oni sa takto brania, pri pripadnej reakcii(chemickej)dvoch olejov moze vzniknut zakal,usadenina a ta nasledne
zabranit oleju dostat sa na mazane miesto - vysledok - pridretie.Vyrobcovia nebudu testovat mix svojich olejov a ineho vyrobcu...a to odporucanie je len ich ochrana....
zabranit oleju dostat sa na mazane miesto - vysledok - pridretie.Vyrobcovia nebudu testovat mix svojich olejov a ineho vyrobcu...a to odporucanie je len ich ochrana....
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
pokial viem tak na scootroch a aj 4T sú skoro všetky ložiská valivé takže nejaká velká škoda sa tam stať nemôže ... akurát piestny čap je klasika a ojničný neviem ale asi to bude ihlové ložisko a nie klasické jak na autách... a nejaký kal alebo zrazeninu som ešte nebadal....a to ozaj som tam mal Repsol minerál na zábeh a potom polosyntetiku Valvoline,Castrol,Esso,Mobil a teraz tam je Shell ....a motor ide furt rovnako 

Naposledy upravil/-a VLADY v Po Okt 22, 2007 11:46 am, upravené celkom 1 krát.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
jasné že napriklad zlievať zvyšky olejov každý iný od iného výrobcu a po našetrení potrebného množstva to tam naliať je blbosť...ale ak vypustíš a naleješ nový druh tak je všetko Ok aby sme neboli prekvapený kolko je v skutočnosti svetových výrobcov oleja alebo aditív.... určite nie tolko ako značiek olejov!
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

V skratke:motor 50ccm 2t cinan,netoci dost velke otacky(nevyvinie taku teplotu) aby spalil bez problemovou plnu syntetiku. http://www.scootland.cz/jaknato/Tolej/
- wilili
- skútrista
- Dátum registrácie: Pi Júl 27, 2007 1:09 pm
- Skúter: keeway focus , piaggio beverly 500
Ja použivam ten ojem mam už 3 flašu a nabehaných 4000 km. Nakolko neviem pirať foto tu je aspon odkaz http://fotoalbumy.azet.sk/wilili/moto/f ... 9c19180e15
som vam to odfotil a kto vie nech povie aky je to vlastne olej plno alebo polo.
som vam to odfotil a kto vie nech povie aky je to vlastne olej plno alebo polo.
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
wilili: aj ja som to pouzival, nabehal som na tom asi 6 tisic kilometrov (ak si dobre pamatam), ale teraz prejdem na inu znacku (uz mam kupeny liter oleja), pretoze tento olej mi dost zasiera vyfuk... (aj ked to nemusi byt samotnym olejom, ale predpokladam, ze sa nespaluje dokonale)
A pokial viem, na obale stoji, ze je to plne synteticky olej, ale su aj plnesyntetickejsie oleje, takze vlastne tento konkretny je polosyntetika.
A pokial viem, na obale stoji, ze je to plne synteticky olej, ale su aj plnesyntetickejsie oleje, takze vlastne tento konkretny je polosyntetika.
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
pre cinanov by som odporucil agip flash 2t olej...je to mineral ale v super kvalitke...v cene okolo 240sk/l 

............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
rspeed: no vies, ked bol vyfuk cistonovy cistucky (zvnutra) a mal som povodne valceky (nejake 5g), tak sice do 50km/h to bola slabota, ale po prekroceni 50km/h chytil motor taky dych, ze som nechapal! Raketa az po 80km/h)... potom ked sa zas*al, tak aj ked som tam dal tie tazke, tak to bolo uz take lemrave... myslim, ze cez zas*any vyfuk motor tazsie dycha, tak mi vravi logika.
- rspeed
- motorkár
- Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
- Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600
....vata je tam koli tlmeniu hluku....vymena asi nepomoze...potrebujes zlepsit prietok...THeBaNDiT napísal:a ako si ho vycistil? Kdesi som cital, ze napustit benzinom, zapalit a potom ist hladat...Toto nemienim skusat...
Mozno by pomohlo vatu v koncovke vymenit, no ale sak ak vies lepsi postup, sem s nim...
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Aky olej a kolko?
tak bacha na to lebo za 2 sezony zistis ze to co do toho lejes je drahsie jak to do coho to lejes.matio napísal:Zdravicko vo spolok. Takze mam taku otazocku na vas. Aky davate olej do skutra? Aka je to znacka? Aka je to syntetika? Kolko stoji 1 liter? A na kolko kilomtrov vam vydrzi?
Mne pri kupe skutra odporucali davat plnu syntetiku. Takze som si kupil Castrol TTS 2T do motoriek. Je to full syntetika. 1 liter stoji cca 500sk. Co ma ale stve, ze ten liter mi vydrzi tak maximalne na 700km, co je podla mna malo. A 500sk za liter je dost vela podla mna, ale obetujem to, kraviny tam nechcem nalievat, zadriet nepotrebujem. QYXZA my spominal, ze tento olej dost carbonuje. Je to az tak zle?
plnu syntetiku mozes liat tak do aprilie rs125 alebo do cagivy mito. do tych nasich raroh staci liat hocijaky 2t olej pre skutre cize nejaky repsol moto 2t sintetico alebo agip scooter 2t alebo shell alebo castrol. je to 2x lacnejsie. nie ten tvoj nemaze lepsie
ono s tym benzinom to moze byt fakt sranda ale je som tam nalial tech. benzin ( ale tak aby bol iba vkolene!!) chvilu som ho tam nechal a potm som si zobral taku dotennu kefu s ohybnou ruckou (taka jak sa pouziiva v kuchyni napr. na cistenie flias) lebo s nou dociahnes dost daleko do toho kolena a stou som to poriadne vykefoval
a potom som ten benzin od tial vylial a tu trochu co v nom ostala som zapalil pekne to cmudilo
ale pomohlo to
lebo ten benzit to trosku rozpustil a ta kefa to uplne ocistila a potom ten ohnik
( ozaj potom tu kefu uz racej v kuchyni nepouziivaj
)