Úprava olejového cerpadla
Moderátor: Moderators
- FoXiK
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
- Skúter: Yamaha Slider
- Kontaktovať užívateľa:
aha a ked sa mozem optat tak ako sa da upravit??? kamarata som sa pytal teraz a on ma tiez slidera 70 a seliake upravy a s cerpadlom nic nerobil, normal bezi na cerpadlo nic nemiesa... a mal vybrus a nic predtym tomu nebolo... ako sa to da upravit?
ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
- Skúter: neuvedený
nevím co máš za čerpadlo pokud mechanické tak samozřejmě změnou prěvodu musí se točit rychleji jinak že to kamarádovi běží bez uprav je pravda poněvadž jak tu někdo psal moderní olej stačí poměr i 1ku 100 ale výrobce se jistí a opravdu ten ideál je někde 1 ku 50 ti186kAr32 napísal:aha a ked sa mozem optat tak ako sa da upravit??? kamarata som sa pytal teraz a on ma tiez slidera 70 a seliake upravy a s cerpadlom nic nerobil, normal bezi na cerpadlo nic nemiesa... a mal vybrus a nic predtym tomu nebolo... ako sa to da upravit?
186kAr32:
ja neviem ale fakt chces pokusat stastie s tym cerpadlo ja nehovoriim ze urcite akurat ty zadres ale co ja viem tak dost ludi uz zadrelo a nie preto zeby cerpadlo nestiihalo ale preto lebo si zmyslelo ze nebude fungovat a to ze nefunguje zistis az v tedy ked zadres racej ho vyber mmiesaj rucne maas to ovela istejsie!!!!!
ja neviem ale fakt chces pokusat stastie s tym cerpadlo ja nehovoriim ze urcite akurat ty zadres ale co ja viem tak dost ludi uz zadrelo a nie preto zeby cerpadlo nestiihalo ale preto lebo si zmyslelo ze nebude fungovat a to ze nefunguje zistis az v tedy ked zadres racej ho vyber mmiesaj rucne maas to ovela istejsie!!!!!
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
- Skúter: neuvedený
s tím souhlasím upravit to sice jde ale jediná kontrola a to i u 50 tky válce jestli to maže je ta že to nezadřeš pokud je porucha banální třeba v náhonu toho čerpadla zadřeš skoro okamžitě což jako kontrolka mazáni je dost drastickéjano1212 napísal:186kAr32:
- FoXiK
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
http://www.scootland.sk/eshop/?id=100110050&cat=200 TOTO cerpadlo mam, co s tym? a ked tak upravit sa da aj ta diera v carbe ? co tade vstupuje olej?
ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Ak by sa dal zvýšiť zvih toho piestika v čerpadle čo tlačí olej tak by sa zvýšilo aj množstvo oleja čo som mal rozobraté čerpadlo z Pežota tam by sa to asi dalo lebo je to dosť primitívne a jednoducho spravené.... zmenu prevodu dosiahneš asi ťažko ...tá je daná ale na niektorých čerpadlách je aj tiahlo od plynovej rukoväte a dávkuje viac menej podla otočenia a tam by to asi išlo jednoduchšie to upraviť. ale je asi najväčší problém to odmerať nejak jednoducho kolko je vlastne ten pomer oleja ...
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- VLADY
- spammer
To je na 10000% jasné Je to tak a asi nielen z môjho uhla pohladu že ak máš sériu a zadreš tak je to dobré na to aby si začal tuning... ale ak zadreš tuning valec aj keby stál len 3litre dajme tomu tak je to na nervy a škoda atď..takže tak. Len pohodlnosť alebo lenivosť núti človeka zamýšlať sa nad tým či by sa to čerpadlo nedalo upraviť.... 

- FoXiK
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Ako vlady powedal SOM LENIVY, mno cel by som to radsej upravit , je ta nieco taketo, cize prevodom ani lankom nie, ... zaujimalo by ma naco tam je ten srobik z boku .. ci len na kontrolu ci tam je olej alebo co??ked som fukal do tej hadicky kadial prichadza olej a tocil som s tym spodnym prevdom nic sa nedialo,.. a ked som to nasledne vysroboval ( tu hornu krytku ) a dal von aj ten tiplik s tou pruzinkou a zakryl iba prstom, fukol a pootocenim sa striedavo otvaral a zatvaral vyvod z olejoveho cerpadla ... cize to slo 

- VLADY
- spammer
Ten šroubík je len na odvzdušnenie celého čerpadla aby po namontovaní keď je bez oleja začalo čo najrýchlejšie tlačiť olej.Respektíve keď je suché a nieje naplnené olejom tak asi nazačne tlačiť olej nikdy alebo až po moc dlhej dobe je to skoro podobné jak je na Pežotoch ....takže množstvo je dané len počtom otáčok toho hnacieho hriadela a množstvo oleja na jeden výtlačný zdvih piesta toho čerpadla je asi jedna kvapka... skúšal som to volakedy tak že som to točil vrtačkou ....Kolko otáčok je jeden zdvih netuším asi to záleží od konkrétneho čepadla teda ako je sprevodovaný jeho náhon.

- FoXiK
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
jaj cize upravit sa to daako da?? a je normalne ze mi necel tiect ten olej ked som ho len tak mal v hadicke a tocil som s tym?? to nefa ze? hlavne ze to slo ze to nebolo zapchate aj ked som to mal potom "rozobrate"
, a ta dierka do karbiku tam je tiez nejaka membrana alebo to ma byt jednoducha mala dierka? lebo ked som ece rozoberal scoot , tak sa mni zda ako keby s ta dierka upchala ale to asi nie... bo to je moc male .. je to mozne? nieco tam aj je alebo ani nie?

- VLADY
- spammer
nemysli že z toho bude striekať jak z oného... vieš čo myslím....
ja keď som laboroval na Pežote tak pri volnobehu išla asi tak jedna kvapka každých cca 2-3 sekundy. Pri otáčkach to bolo potom samozrejme viac ..ale ak sa to neodvzdušní a teda nieje to vnútri uplne zaplavené olejom tak to netlačí olej vôbec a na to je tam ten odvzdušnovák . namiešaj si mix do nádrže nahoď to na motor a uvidíš jak to bude mazať alebo to poháňaj nejak inak vrtačkou alebo pod a musí to mazať ale jen tak po kvapkách jak už som písal.a dierka je na tom nátrubku kde sa dáva hadička ozaj malá cca 2mm to stačí ono trocha pomáha aj podtlak v nasávacom potrubí kam to je vyvedené . a okrem toho je na výstupe toho čerpadla guličkový ventil ktorý to zatvára aby to netieklo samospádom z nádržky až do motora cez to samotné čerpadlo ....

- FoXiK
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
aha chapem takze preto mi to neslo, inak to ide , mno jasne dik Vlady
, a neda sa nejako pridat tomu aby to davkovalo viac oleja , nejako zvacsit otvor alebo co??? hm?? a ece ze, na karbiku to tam tiez ma volaco take bo oco do toho fukal a slo to ale tak ledva, a ja ked tak nic
.. ci sa to neupchalo daako ked som to cistil, aj ked som to sparal s drotikom nic nepomohlo , je mozne ze sa to zapchalo ?