Smyka remen?

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

Re: Smyka remen?

#26 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Máj 24, 2011 11:37 pm

Dodo napísal:presne tento problem ma moj runner..pri zahriati motora (ktore pri momentalnych vonkajsich teplotach netrva tak dlho) mam totalne lenive rozjazdy..scoot som kupoval minuly rok v juli a momentalne ma nabehanych 2600km..ked som to zaniesol do isteho motoshopu v samorine,kde bol skuter kupeny a servisovany dostal som odpovede typu ze je to OK, ze sa stava ze to preklzuje a ze ak to chcem odstranit mal by som vymenit niektore diely za tuningove ktore toho znesu viac..vraj oni s tym nedokazu v ramci zarucneho servisu spravit nic.. :fool:
som toho nazoru, ze Gilera Runner musi aj v horucave jazdit ako drak, ved je to talian urceny najma pre taliansky trh... a tam, pokial viem, je riadne horuco a scootre tam aj v horucavach lietaju ako dive. Ak by to tam malo lenive rozjazdy, na krizovatkach by sa scootre len motali a plechovky by ich valcovali. Servis sa vykrutil (to je ich naplnou prace, ked si nevedia dat rady). Gilera Runner nie je lacny srot, peniaze im boli dobre pri kupe, tak nech sa staraju... :x Moj nazor.
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

lukky_sk
chodec
chodec
Dátum registrácie: Št Máj 26, 2011 11:04 pm
Skúter: Malaguti F12 50AC ´94

#27 Príspevok od užívateľa lukky_sk » Št Máj 26, 2011 11:18 pm

Votriem sa do témy lebo sa mi zdá byť vhodná:
skúste niekto diagnostikovať nasledovné:
sem tam mi skúter skapínal keď stál, časom sa to zhoršovalo a teraz pri státí nejde vôbec.
Na stojane ide - koleso sa vždy točí, akoby bolo napevno bez spojky, skúšal som všeličo, zvon sa dá otočiť rukou, ale keď chcem pootočiť kolesom tak ma drží kompresia motora cez remeň.
ako to kua že to nejde cez spojku ale nejak "napriamo" ?? rozoberal som to už 4-5 krát ale na nič som nenarazil
inač je to malagutiF12 50

stretli ste sa s tým už?
podpis som si este nenastavil

123DUSAN321
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Št Mar 10, 2011 10:31 pm
Skúter: CPI Formula R 50

#28 Príspevok od užívateľa 123DUSAN321 » Št Máj 26, 2011 11:30 pm

Alchemist napísal:zdar ludia uz asi tyzden mam taky problem, ked nastartujem skuter a idem sa pohnut tak sa pohne pekne prudko tak ako by mal, mam tam pruzinky malossi biele, ale ako nahle zahrejem motor a aj variator a spojku tak je to na rozbeh lenive, a ked necham zase oddychnut polhodinu nech vychladne tak zase pekne to ide, a ked to smyka tak taky iny zvuk ide z vario skrinky, bud smyka remen alebo spojka, ale podla mna remen ako sa teplom roztahuje alebo mäkne, pomôze vymenit remen alebo navrtat do toho dekla diery? :pardon:
tiež mám podobný problém...mám cpi formulu...malossi multivar..6g valčeky..červené spojkové pružinky naraku..bielu kontru...a kevlarový remeň...prvý rozbeh skutra je uplne ideálny a od prvej križovatky už je to lenive na rozbehy...a zozbiera sa to až okolo 15km/h...písal som aj alcimu ohladom toho a spomínal mi, že by to mohlo byt tým že sa nejak zahreju spojkové pružinky a potom su makšie a spojka zaberá v nižších otáčkach...ale nakolko som tam dal najtvrdšie pružinky ktoré naraku vyrába..neviem ako inak zvýšit otáčky pri rozbehu..myslím že by to išlo.. lahšou "spojkou"??..a neviem či je to aj tvoj prípad...poprípade skste nám niekto poradit..díky:)

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#29 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Pi Máj 27, 2011 8:58 am

lukky_sk napísal:zvon sa dá otočiť rukou, ale keď chcem pootočiť kolesom tak ma drží kompresia motora cez remeň
vyzera to, ze sa ti spojkove pakne neodtahuju od spojkoveho zvona... treba skontrolovat pripadne vymenit pruzinky vo spojke, a popritom skontrolovat, ako je na tom spojkove oblozenie a zvon zvnutra...

123DUSAN321 napísal:neviem ako inak zvýšit otáčky pri rozbehu..myslím že by to išlo.. lahšou "spojkou"??
este je tu jedna moznost, a totiz odvrtat trocha materialu zo spojkovych ramien... tym padom budu lahsie a odstrediva sila ich bude odtlacat do zvona pri vyssich otackach... GeeTee to popisal vo svojej teme o uprave Keewayov, a kedze CPI a Keeway su dvojicky, mozes to skusit... len opatrne, spojka sa da pri tomto zakroku a neopatrnom vrtani resp. prilisnom oslabeni ramien poskodit... v takom pripade si kupis novu (sportovu) spojku a budes v pohode... :) Odkaz na postup: kliknut sem.

123DUSAN321
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Št Mar 10, 2011 10:31 pm
Skúter: CPI Formula R 50

#30 Príspevok od užívateľa 123DUSAN321 » Pi Máj 27, 2011 9:25 am

díky THeBaNDiT popozerám si to a uvidím čo sa s tým bude dať robiť..no neviem či sa do toho pustím pretože zvyšných cca 70e na novu spojku momentálne nemám:( a ešte jedna otázka potom keby som náhodou dával tú športovú spojku stačí čisto len tá spojka či treba k tomu ešte niečo kupit??

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#31 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Pi Máj 27, 2011 10:05 am

bud kupit taku spojku, aby ti pasovala do povodneho zvona, alebo kupit spojku a k nej prisluchajuci spojkovy zvon...

Damo555
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
Kontaktovať užívateľa:

#32 Príspevok od užívateľa Damo555 » Pi Máj 27, 2011 3:30 pm

lukky_sk napísal: Na stojane ide - koleso sa vždy točí, akoby bolo napevno bez spojky, skúšal som všeličo, zvon sa dá otočiť rukou, ale keď chcem pootočiť kolesom tak ma drží kompresia motora cez remeň.
ako to kua že to nejde cez spojku ale nejak "napriamo" ?? rozoberal som to už 4-5 krát ale na nič som nenarazil
inač je to malagutiF12 50

stretli ste sa s tým už?
Ano stretol som sa s tym predvčerom. Povolila sa mi matka spojky a kontra tlačila spojku o zvon a tym padom to aj zaberalo na voľnobehu a keď som otačal koleso tak išlo ťažko... mrkni sa do mojej temy:
http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... &start=300
Obrázok
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad

Dodo
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: Ne Máj 22, 2011 2:25 pm
Skúter: Gilera Runner 50SP 2010

#33 Príspevok od užívateľa Dodo » Pi Máj 27, 2011 6:44 pm

THeBaNDiT napísal:som toho nazoru, ze Gilera Runner musi aj v horucave jazdit ako drak, ved je to talian urceny najma pre taliansky trh... a tam, pokial viem, je riadne horuco a scootre tam aj v horucavach lietaju ako dive. Ak by to tam malo lenive rozjazdy, na krizovatkach by sa scootre len motali a plechovky by ich valcovali. Servis sa vykrutil (to je ich naplnou prace, ked si nevedia dat rady). Gilera Runner nie je lacny srot, peniaze im boli dobre pri kupe, tak nech sa staraju... :x Moj nazor.
no je mi jasne ze sa vykrucali...ale vraj vymenili spojku vtedy za inu novu originalnu, co sa mi zda ze je aj pravda lebo sa v tej dobe jav aspon obmedzil aj ked nezmizol uplne..myslim inak ze nakoniec nebude ziadny kevlar nutny lebo posledny tyzden na runneri beham az prilis casto ( skuskove obdobie v skole :D ) a ziadne preklzy som uz nepostrehol ani pri maximalne zahriatom motore v bratislavskej premavke :) uvidime ako to bude dalej, o chvilu ideme aj na prehliadku pri 3000km ale zatial musim pochvalit ze ide jak hodinky..mozno bolo potrebne aby tam nieco sadlo..keby nieco nebolo v poriadku hned si to vsimnem lebo skuter pouzivam kazdy den ako plnohodnotnu nahradu za auto takmer za kazdeho pocasia a niekedy na nom presedim dost dlhe doby kedze byvam asi 20km za BA :D

lukky_sk
chodec
chodec
Dátum registrácie: Št Máj 26, 2011 11:04 pm
Skúter: Malaguti F12 50AC ´94

#34 Príspevok od užívateľa lukky_sk » Pi Máj 27, 2011 10:38 pm

Damo555 napísal: Ano stretol som sa s tym predvčerom.
Dikes za radu. Dnes sa na to brat mrkol a prišli zistili sme že zvon drhne o tu velikú matku pod ním a nedosadne tak na ložisko. Iba sme to podložili a je to.
Musim ale pobehať či ta podložka isto vydrží sa mi to nejak nechce veriť

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"