Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu
Moderátor: Moderators
-
lil_b
- moderátor

- Dátum registrácie: So Feb 11, 2006 4:39 pm
- Skúter: neuvedený
-
Kontaktovať užívateľa:
Príspevok
od užívateľa lil_b » Po Mar 12, 2007 9:51 pm
aumirek napísal:yrex napísal:a nebolo by jednoduchsie pri vyrobe scootrov to nejako domysliet? Nejake sacie potrubue cez predny blatnik k motoru xixi

no ten vzducháč je na to stavěnej a pokud ho necháš tak jak ho ten konstruktér udělal mužeš se s ním vydat i napříč saharou a přežije to
to je ono, a sme tam čo by malo byť každému jasné, že AC sa tuniť neoplatí

podpis som si este nenastavil
-
dr.snake
- motorkár

- Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
-
Kontaktovať užívateľa:
Príspevok
od užívateľa dr.snake » Po Mar 12, 2007 9:52 pm
presne...videl uz dakto zavarenu V3S alebo tatrovku?

-
lil_b
- moderátor

- Dátum registrácie: So Feb 11, 2006 4:39 pm
-
Kontaktovať užívateľa:
Príspevok
od užívateľa lil_b » Po Mar 12, 2007 10:02 pm
dr.snake napísal:presne...videl uz dakto zavarenu V3S alebo tatrovku?

ale videl si ich nekoho tuniť?
-
aumirek
- st. skútrista

- Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
Príspevok
od užívateľa aumirek » Po Mar 12, 2007 10:11 pm
lil_B napísal:aumirek napísal:
no ten vzducháč je na to stavěnej a pokud ho necháš tak jak ho ten konstruktér udělal mužeš se s ním vydat i napříč saharou a přežije to
to je ono, a sme tam čo by malo byť každému jasné, že AC sa tuniť neoplatí

vyplatí nebo nevyplatí tot otázka pokud to někoho baví proč ne zaleží na tom co od toho kdo očekává a na co to má.Mám to na levnou dopravu do práce blbost to tunit mám to jako koníčka a zábavu tak proč netunit.V každém případě ale nic není zadarmo a tady se platí velká dan životností motoru a spotřebou.Jinak i náš moped stadion projel bez problému napříč celou saharu.
-
scrat
Príspevok
od užívateľa scrat » Po Mar 12, 2007 10:19 pm
aumirek napísal:jinak u vodníka stačí voda ale nedoporučuje se raděj klasickej fridex
presne tak a má to rovnako ako u aut svoje dôvody. U aut tiež leješ nemrznucu zmes aj v lete pretože samotná voda spôsobuje korodovanie chladiaceho systemu ale hlavný dôvod je, že nemrznuca zmes má lepší prestup tepla
-
dr.snake
- motorkár

-
Kontaktovať užívateľa:
Príspevok
od užívateľa dr.snake » Po Mar 12, 2007 10:24 pm
lil_B napísal:dr.snake napísal:presne...videl uz dakto zavarenu V3S alebo tatrovku?

to je pravda...ale asi ich nebolo treba

...myslim si ze tunig AC a LC je drahsi akurat o ten chladic za 2litre a hadice za 400sk....takze kto chce tak si to isto da....a dakto si da radsej AC 70ccm kit co je cca o 30perc lacnejsi ako LC a ma o 10perc vykonu menej

-
aumirek
- st. skútrista

Príspevok
od užívateľa aumirek » Po Mar 12, 2007 10:34 pm
dr.snake napísal:lil_B napísal:

...myslim si ze tunig AC a LC je drahsi akurat o ten chladic za 2litre a hadice za 400sk....takze kto chce tak si to isto da....a dakto si da radsej AC 70ccm kit co je cca o 30perc lacnejsi ako LC a ma o 10perc vykonu menej

no rozdíl mezi AC a LC je mnohem mnohem větší než ten chladič a hadice
-
dr.snake
- motorkár

-
Kontaktovať užívateľa:
Príspevok
od užívateľa dr.snake » Po Mar 12, 2007 10:36 pm
este som zabudol vodnu pumpu za 4 kila...pardon
-
yrex
Príspevok
od užívateľa yrex » Po Mar 12, 2007 10:40 pm
dr.snake napísal:lil_B napísal:

myslim si ze su to temy pre talianov, spanielov a chorvatov ktory maju 10mesiacov v roku hit jak v pekle a ne mi ridzinky ubohe co ked kus pripece slunko ta pol naroda umira. V lete to zapecies a v zime ma dost casu sa schladit taze jedno ci AC ci LC setko ma svoje + a -
-
dr.snake
- motorkár

-
Kontaktovať užívateľa:
Príspevok
od užívateľa dr.snake » Po Mar 12, 2007 10:42 pm
presne..LC je lepsie/pozn.zase az nie o tolko/ a ak to chcem ta si to dam...ale momentalne na to se***...to je vse k chladeniu

-
aumirek
- st. skútrista

Príspevok
od užívateľa aumirek » Po Mar 12, 2007 10:48 pm
dr.snake napísal:presne..LC je lepsie/pozn.zase az nie o tolko/ a ak to chcem ta si to dam...ale momentalne na to se***...to je vse k chladeniu

Ono LC nebo AC nejde měnit jak ponožky bud ho mám nebo ne pravda dá se to předělat ale je to blbos nebot finančně tě vyjde mnohem lépe to prodat a koupit druhé těch rozdílu tam je tolik že to je uplně jinej motor
-
dr.snake
- motorkár

-
Kontaktovať užívateľa:
Príspevok
od užívateľa dr.snake » Po Mar 12, 2007 10:50 pm
aumirek napísal:dr.snake napísal:presne..LC je lepsie/pozn.zase az nie o tolko/ a ak to chcem ta si to dam...ale momentalne na to se***...to je vse k chladeniu

Ono LC nebo AC nejde měnit jak ponožky bud ho mám nebo ne pravda dá se to předělat ale je to blbos nebot finančně tě vyjde mnohem lépe to prodat a koupit druhé těch rozdílu tam je tolik že to je uplně jinej motor
nerob z toho vedu a technicky zazrak....rozdiel je v chladici hadiciach a pumpe....a novy kit kupujes tak ci tak
-
aumirek
- st. skútrista

Príspevok
od užívateľa aumirek » Po Mar 12, 2007 10:56 pm
dr.snake napísal:aumirek napísal:
nerob z toho vedu a technicky zazrak....rozdiel je v chladici hadiciach a pumpe....a novy kit kupujes tak ci tak
nezlob se na mě asi tomu rozumíš lépe podle těch rozdílu co jsi tu psal přesvědčovat tě nebudu nakonec mě ještě budeš tvrdit že rozdíl mezi 2 a 4 taktem také není tak velkej a stačí vytáhnout ventilly a máš s toho 2 takt.
-
dr.snake
- motorkár

-
Kontaktovať užívateľa:
Príspevok
od užívateľa dr.snake » Po Mar 12, 2007 11:07 pm
sak mi povedz jaky je este rozdiel....co tam sypes uhle
-
G
Príspevok
od užívateľa G » Ut Mar 13, 2007 12:15 am
yrex napísal:G napísal:nejazdil som zo studenym motorom....skusal som to na rozohriatom motore
sak stare babety nemali zadne vetraky a behaju este aj dnes. A idu o 20km menej jak skuter. JA som frcal pred rokom na honde x8r-s na plny kotol na serii islo to 60-70km/h a to s cajkou v 35 stupnovyhc horucavach 35 km trasu bez zastavky a as pri cieli mi to ubralo vykon a skoro to neslo. Ale ked to schladlo islo o5 jak besne. A ziadne salene vetraky ani niec podobne som tam nemal
kamarat moj, ale ten vetrak som skusal, ked som mal motor s vykonom cca 12k a nie seriovych 3,5k......a skuter nejazdil s cajkou 65-70km/h ale 120km/h
-
yrex
Príspevok
od užívateľa yrex » Ut Mar 13, 2007 12:27 am
G napísal:yrex napísal:
sak stare babety nemali zadne vetraky a behaju este aj dnes. A idu o 20km menej jak skuter. JA som frcal pred rokom na honde x8r-s na plny kotol na serii islo to 60-70km/h a to s cajkou v 35 stupnovyhc horucavach 35 km trasu bez zastavky a as pri cieli mi to ubralo vykon a skoro to neslo. Ale ked to schladlo islo o5 jak besne. A ziadne salene vetraky ani niec podobne som tam nemal
kamarat moj, ale ten vetrak som skusal, ked som mal motor s vykonom cca 12k a nie seriovych 3,5k......a skuter nejazdil s cajkou 65-70km/h ale 120km/h
juj pohodka ale ja som ani moc neapeloval na tvoj prispevok ja som sa len na teba nalepil a pokracoval v teme

a isiel ti 120? nice a s cajkou? very nice. Apo kolko kilka mate