Rozvody a ventily

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Juri206
Dátum registrácie: Ne Júl 03, 2011 1:43 pm
Skúter: Vonroad 50ccm Sport

Rozvody a ventily

#1 Príspevok od užívateľa Juri206 » Ne Júl 03, 2011 1:50 pm

Čaftééé....
Potreboval by som poradiť, ohladom rozvodov na skutry Vonroad 50ccm 139 QMB... Potreboval by som tam vymeniť ložisko na klukovke, či je nutné robit niečo aj s rozvodom... Vobec neviem ako sa nastavuju rozvvody na tomoto scootry a či tam su nejaké značky... Ďalej by som potreboval vedieť aká má byť vôla vo ventiloch...
A ak by mi vedel niekto poradiť kde najlepšie takéto ložisko kúpiť....
Ďakujem....
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

Re: Rozvody a ventily

#2 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Júl 03, 2011 4:24 pm

Najistejšie bude asi aj tak nová kluka ...
Lebo ložiská na 4T sa menia oveľa horšie ako na 2T, pretože treba dať dole z klukovky aj rozvodové kolečko ,čo ťahá reťaz....A okrem toho ak je voľné ložisko že je na výmenu tak asi aj iné veci na tej kluke budú mať zrejme už čo to za sebou. Ojnica a je uloženie na kluke , plus oko ako je piestny čap .
Značky na nastavenie rozvodov tam sú ...či myslíš že by to rýžojed skladal len tak podľa oka...(šikmého)?
Ventilová vôla je uvedená v servisnom návode ktorý aj tak budeš potrebovať ak sa ideš pustiť do takejto pomerne náročnej opravy.
A ložisko sa kupuje v obchode s ložiskami alebo možno aj tu na E-shope ....Ak sa pýtaš na základné veci tak zrejme ideš dačo takéto robiť po prvý raz ,takže držím palce... :good:
A naštuduj sa dačo najprv ohladom toho, na internete je toho hafo, aby si sa tu nemusel zakaždým pýtať na základné veci.... :beer:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Juri206

#3 Príspevok od užívateľa Juri206 » Ne Júl 03, 2011 4:47 pm

Ložisko som pôvodne hladal v zelovoci no s negativnym výsledkom.... :)
Ale aj tak ďakujem za odpoved,myslím že najvhodnejšia bude tá nová kluka... Že na rozvodoch budú značky som predpokladal ale nikdy som ich nevidel čiže potreboval som skorej vedet ako by mali vyzerat.... Takúto opravu som na scoote ešte nerobil tak som chcel vedet čo ma približne čaká.
Manuál bohužial nemám tak pomoc budem skorej hladat prostredníctvom fór s touto tématikou.... Uvdíme,nejako to dopadne...:)
Ďkujem za pomoc..... :beer:
i

Užívateľov profilový obrázok
deltoro5784
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
Skúter: Honda VFR 800 V4
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Ne Júl 03, 2011 9:39 pm

Dávam ti do prílohy návod na montáž 4t valca na 50 cc skúter. Mohlo by ti to čo to objasniť. Taktiež na youtube sú videá kde sa dá čo to naučiť. Ale pokiaľ si úplní začiatočník tak by som to radšej zveril servisu nakoľko sa jedná a dosť náročnú operáciu.
Prílohy
Montáž 4T valca.pdf
(979.93 KiB) 566 stiahnutí
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -

Juri206

#5 Príspevok od užívateľa Juri206 » Po Júl 04, 2011 7:59 am

Super návod....Ďakujem...Myslím že mi odpovedal na väčšinu otázok...Nie som zase úplný laik ale s podobnými opravami mám skúsenosti skôr na autách.... Zatial ďakujem za pomoc...Ak mi bude niečo nejasné, určite sa ozvem... :beer:

am1979
chodec
chodec
Dátum registrácie: Št Máj 26, 2011 2:11 pm
Skúter: Keeway Hurricane

#6 Príspevok od užívateľa am1979 » Po Júl 04, 2011 10:14 pm

deltoro5784 napísal:Dávam ti do prílohy návod na montáž 4t valca na 50 cc skúter.
Pekny navod. Nemas nieco podobne aj pre 2T?

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"