Úprava 4T motora

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
Scarp
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 4:39 pm
Skúter: neuvedený

Úprava 4T motora

#1 Príspevok od užívateľa Scarp » Po Sep 04, 2006 3:33 pm

Cawte chcem nieco spravit s mojim motorom mam Vonroad 50ku co sa da zo 4T motorom spravit ? Pocul som ze nie vela sviecka , filter , karbec , vyfuk ale kde tie veci zohnat netusim pre zaciatok by stacila sviecka aka by tam mohla ist ? Dik za odpovede
podpis som si este nenastavil

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#2 Príspevok od užívateľa theruck » Po Sep 04, 2006 3:42 pm

tipujem ngk b6hs ale nie som isty :)

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa alcatelko » Po Sep 04, 2006 3:55 pm

mozes kupit 80ccm kit,vylestit kanaliky v hlave, mierne skratit sanie a dat open filter, priamy vyfuk a novy zvod z vyssou svetlostou (vacsi priemer rurky...) stratis tym kkus vykonu v nizssich otackach ale vytoci to kusok viac...este teoreticky ostrejsia vacka, tvrdsie ventilove pruziny, vacsie a lahsie ventili, a vsetko zlicovane jo a kovany piest...a mas mozno aj 10koni :) a si tak o 40-50 tis. lahsi...a vydrzi ti to tak 10000km
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

scrat

#4 Príspevok od užívateľa scrat » Po Sep 04, 2006 4:52 pm

je tam čina motor s označením 139QMB (skontroluj na štítku vedla stojana). Znamená to, že je to to isté ako Yuki Rally 4T, ADAMS alebo JL 50QT-4, QT-5, QT-3 atď. Výfuk meniť netreba, Kit Avionic 80ccm, tryska pasuje z Jawa350 mod. 38CZK, vario Polini Speed Control alebo Malossi Multivar, Remen Honda Bali 50, SFX (700x18), sviečka NGK C7HSA alebo DENSO atď...

Scarp
motorkár
motorkár

#5 Príspevok od užívateľa Scarp » Po Sep 04, 2006 6:29 pm

scrat
Je tam motor YB50QT-6 takze suciastky mam na aky model hladat ?

scrat

#6 Príspevok od užívateľa scrat » Po Sep 04, 2006 6:53 pm

Scarp napísal:scrat
Je tam motor YB50QT-6 takze suciastky mam na aky model hladat ?
podla mna je to tá 139, porovnaj: http://www.jm-racing.fi/product_catalog.php?c=2 okrem toho na oficiálnej stránke Vonroad, je jasne napísané, že je to čínsky výrobca a ked si pozorne prelistuješ ponuku zistíš, že ich produkty majú rovnaké plasty ako Keeway, Kymco, JL, Yuki, Kentoya a boh vie čo este. Každopádne stále ten istý výrobca len pokaždé iná fabrika to montuje dohromady.
No a tuning diely len tak nezoženieš. Toto je čína a kedže čína všetko kradne a kopíruje musíš hladať ekvivalenty medzi renom. značkami.

Scarp
motorkár
motorkár

#7 Príspevok od užívateľa Scarp » Po Sep 04, 2006 7:11 pm

scrat
Ok kukal som to ale netusim vobec mozes mat pravdu vsak zatial zhanam len sportovu sviecku len potrebujem presne oznacenie aby sa dala objednat 8)

maxipayne

#8 Príspevok od užívateľa maxipayne » Po Sep 04, 2006 7:49 pm

bohuzial na 4t 50ccm a este cine toho vela nevylepsis skor to budu upravy ktore ti nic alebo velmi malo prinesu

Scarp
motorkár
motorkár

#9 Príspevok od užívateľa Scarp » Ut Sep 12, 2006 12:01 pm

scrat
Znamena to kedze si tu sviecku trafil ze je to motor 139QMB potrebujem este vediet velkost vzduchoveho filtra a nechcem kvoli tomu davat dole ten seriovy nevies nahodou ?

Inak valceky nevies aku mam vahu ?

scrat

#10 Príspevok od užívateľa scrat » Ut Sep 12, 2006 1:03 pm

Scarp napísal:scrat
Znamena to kedze si tu sviecku trafil ze je to motor 139QMB potrebujem este vediet velkost vzduchoveho filtra a nechcem kvoli tomu davat dole ten seriovy nevies nahodou ?

Inak valceky nevies aku mam vahu ?
Odporučaná sviečka je NGK C7HSA alebo CR7HSA, resp. ekvivalent DENSO U22FS-U alebo U22FSR-U. Pre motor zo zvýšeným plnením alebo obsahom je to NGK CR8HSA alebo DENSO U24FSR-U.
Karburátor je 17.5mm a vstup vzduchu je 38mm. Najprv si však odskušaj, či ti bude stíhať tryska.
Origo valčeky majú vacsinou 6.5g a rozmer 16x13 a optimal jazdne vlastnosti pri zachovaní ostatného prevodového systému (vario, remen) dosahuje skuter pri použití 5.6-5.7g valčekov.

Scarp
motorkár
motorkár

#11 Príspevok od užívateľa Scarp » Ut Sep 12, 2006 3:56 pm

scrat

:wink: diki moc mas to u mna

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"