Mensi tuning !!!HELP!!!

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
david88
chodec
chodec
Dátum registrácie: Ne Jún 19, 2011 7:11 pm
Skúter: Piaggio ZIP

Mensi tuning !!!HELP!!!

#1 Príspevok od užívateľa david88 » So Okt 22, 2011 1:06 pm

zdravim vas takze mam piaggio zip 2T dostal som na narodky ladeny vyfuk Gianelli ( http://www.scootland.cz/zbozi/giannelli ... m-piaggio/ ) + k tomu valceky do variatoru zelene Gianelli

vsetko som nahodil no mam jeden problem. pri rozbiehani je to uplne hnile vobec sa tomu skutru nechce no ked sa rozbehne pekne vystartuje. proste start ma uplne slaby a obcas vynechava. neviete cim to je sposobene? taktiez cakal som ze pojdem rychlo no zrychlil sa mi skuter o cca +15km/h co je uplne malo :cry: takze pomozete mi prosim? cim to moze byt? tryskou? filtrom? lebo vsetko je original len vyfuk a valceky do variatoru som vymenil a ako som spominal strasne je to hnile pri rozbiehani
podpis som si este nenastavil

Yamhonsuz
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: Ut Aug 09, 2011 10:11 pm
Skúter: neuvedený

Re: Mensi tuning !!!HELP!!!

#2 Príspevok od užívateľa Yamhonsuz » So Okt 22, 2011 1:14 pm

si cakal ze pojdes 220 alebo co? :D

Užívateľov profilový obrázok
gianmarco1
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Dec 27, 2008 3:28 am
Skúter: Bianchi

#3 Príspevok od užívateľa gianmarco1 » So Okt 22, 2011 1:45 pm

potrebuješ tvrdšie pružinky do spojky, aby zabrala vo vyšší otáčkach kde máš výkon. + 15km/h je si myslím slušný nárast, keď si zaobstaráš Malossi Multivar tak sa ti zlepší aj priebeh výkonu. na original gianelli valčekoch som najazdil asi 3 tisic km a boli na sračku, preto doporučujem kupiť kvalitnejšie.
Obrázok

IdMud
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Po Aug 08, 2011 8:51 pm
Skúter: Aprilia Area 51
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa IdMud » So Okt 22, 2011 1:46 pm

Ked dávaš ladený tak treba väčšiu trisku...
Aprilia Area 51 [70cm]

Iwan

#5 Príspevok od užívateľa Iwan » So Okt 22, 2011 4:28 pm

ja si myslim ze sa obejdes aj bez vecsej trysky ale casom by som to doladil aj kupil nejaky open filter...

na tvoj problem silnejsie pruziny do spojky + malosi multivar ale to uz tu pisali...

gianmarco1
st. skútrista
st. skútrista

#6 Príspevok od užívateľa gianmarco1 » So Okt 22, 2011 6:08 pm

to IWAN: open filter? a na čo prosím ťa? na brutálne zvýšenie spotreby a vysokú hlučnosť? ak bude skúter používať do mesta tak je OF uplne zbytočná vec.
a nabudúce si rozmysli komu čo poradíš, lebo sam si si dobre neporadil pri výbere skútra :P
Obrázok

Iwan

#7 Príspevok od užívateľa Iwan » So Okt 22, 2011 8:21 pm

ja som vyber skutra vobec neresil, bol za dobru cenu, tak som si ho kupil, aspon sa mam s cim hrat sobotu a nedelu
preco open filter? pisem z vlastnej skusenosti, bez neho mi to so seriovym air filtrom nechcelo ist viac ako 20km a brutalne to cukalo

dik za upozornenie ohladne upravy skutra ale podla tvojho pispevku inak usudzujem ze si uplny k..... zdar
Naposledy upravil/-a Iwan v So Okt 22, 2011 9:01 pm, upravené celkom 1 krát.

Aerox1999
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Aug 18, 2010 10:01 pm
Skúter: Yamaha Aerox :)

#8 Príspevok od užívateľa Aerox1999 » So Okt 22, 2011 8:34 pm

To ze ti to bez openu neslo viac ako 20 tak to asi nieco znamena :D stacilo by to vyladit a nebol by problem.Mne to jazdil so seriovim arboxom cez 90km/h ale to je o inom.A open je vazne blbost na takychto setupoch.Ze dam si iny fuk a hned open.Naco, na spotrebu a hluk?Ked sa vam to paci, nech.

David88:ako uz vyssie pisali tvrdsie pruzinky,lahsie valceky a skontrolovat zmes.Ale toto uz ma mat predsa kazdy nastudovane pred tym ako prispeje.Je to tu furt o tom istom dokola.

Iwan

#9 Príspevok od užívateľa Iwan » So Okt 22, 2011 8:38 pm

tak ja to napisem este raz
tryska vecsia, seriovy air box a skuter proste nesiel viac ako 20 km a dusil sa, dal som air box prec a nahodil Open a vsetko je ok, sviecka ma ok farbu co je na tom blbost alebo nepochopitelne?
ale sak mne je to jedno, kludne moje prispevky zmazte, stejne vam tu trosku [Cenzura]
clovek si kupi cinu a hned je [Cenzura]

to je mi nazor

*Edit:

Este jednu nadavku tu objavim, ktoru si sem napisal a mas ban a aj cela tvoja rodina k tomu!!

Davidian

m4rk0
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Jún 02, 2009 9:21 pm
Skúter: Gilera Runner 70 SP Replica Simoncelli
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa m4rk0 » So Okt 22, 2011 8:45 pm

pokial dobre vidim iwan ma 4takt a radi podla svojho skutru..to ze si dal vecsiu trisku to bol ten problem ze ti to traktorovalo lebo bola asi moc velka ! a open ti pridal viac vzduchu ...cize si precitaj este zopar clankov o ladeni .......a mi tu radime na zipa 2takt takze tvoje rady su tu zbytocne lebo mu radis podla svojho skutru...keby dal david88 open filter tak by si akurat maximalne uskodil a nie vyriesil jeho problem ....
PS: iwan uplne suhlasim s gianmarcovim prispevkom ........cize sme tu podla tvojho nazoru asi viaceri ******

PS2: David asi sa uz opakujem ale nechce sa mi to cele citat.... podla mna tvoj problem bude ze si nemenil hlavnu trisku za vecsiu pri namontovani vyfuku + ako tu uz bolo spomenute tvrdsie pruzinky bude treba urcite...a valceky podla mozno troska lahsie
Runner 70 sp simoncelli
viac tu --- >http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... =42&t=8232

Iwan

#11 Príspevok od užívateľa Iwan » So Okt 22, 2011 9:00 pm

no sak ale fajn, uz som pisal o par prispevkou hore, ze dobre dik za upozornenie ohladom skutra cize uz som o nieco chytrejsi a poradil som zle, sak moja chyba

ale ostatne poznamky si mozu niektori proste odpustit a da sa to napisat snad aj normalne (nenarazam tym ani na m4rk0 ani na Aerox1999)

gianmarco1
st. skútrista
st. skútrista

#12 Príspevok od užívateľa gianmarco1 » So Okt 22, 2011 9:12 pm

No vidis. Miesas 4T s 2T a urazas ma. Odporucam ti upravit si prispevky kde si pouzil vulgarizmus na moju adresu. V opacnom pripade dostanes upozornenie a BAN. Nemal si jediny dovod urazit ma a este si poradil somarinu.
Obrázok

Iwan

#13 Príspevok od užívateľa Iwan » So Okt 22, 2011 9:38 pm

no sak daj mi teda banan za to ze si zacal ty prvy
svoj prispevok neupravim
nemas ziadne pravo narazat na mna a moj vyber skutra
za moje nespravne poradenie som si uznal chybu

m4rk0
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa m4rk0 » So Okt 22, 2011 9:59 pm

Gianmarco ti zadny banan neda ...on nieje admin on ta len upozornuje aby si ho nedostal...
a myslim si ze ty si ho Nepravom daleko viacej urazil on ta komentoval len k veci a nenadaval ti do .... tak neviem co tu riesis
Runner 70 sp simoncelli

Area51
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Pi Máj 27, 2011 4:37 pm
Skúter: Honda CBR 125

#15 Príspevok od užívateľa Area51 » So Okt 22, 2011 11:46 pm

Iwan ako fakt sa uvedom 4T miesat s 2T a urazat chalanou s fora ktori spravili a vyladili viac skútrov ako si tY VYDEL :) tak nevyskakuj prosím ta na nich :)
Honda CBR 125

Iwan

#16 Príspevok od užívateľa Iwan » Ne Okt 23, 2011 12:03 am

chlapce, uz som hore pisal ze je to moja chyba a blba rada
urazat chalanou? ja som len reagoval na prispevok ktory urazil prva mna
ako som ja vydel? to ze nevidim do skutrou na 100% tak neznamena ze som lemra ako si to ty naznacil
ty si uvedom ze mat a vyladit si skutra s teba neroby krala sveta

uz mi dajte ten ban lutujem ze som sa na toto forum prihlasil kde je vekovy priemer 16 rokov typek mi ide pisat ze je kral lebo ma skutra

m4rk0
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#17 Príspevok od užívateľa m4rk0 » Ne Okt 23, 2011 12:27 am

tak to je potom pre teba hanba ked podla teba 16 rocny chalani ta opravuju a davaju ti rady sorry potom....
Runner 70 sp simoncelli

Iwan

#18 Príspevok od užívateľa Iwan » Ne Okt 23, 2011 12:35 am

ano to je hamba ked mi 16 rocny davaju rady ohladne scootra :lol: to ano, lebo sak vediet natunit scootra to je k nezaplateniu a ked to vies tak vlastne si king a ked to nevies tak si kar to je jake premyslani, chalani klobuk dole

m4rk0
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#19 Príspevok od užívateľa m4rk0 » Ne Okt 23, 2011 1:13 am

Nikto nepovedal ze ked to vies si king a ked nevies tak kar ....len ty co to nevedia by mali hlavne najprv citat a nie pisat rady...
Rozpravas ako keby som sa stebou hadal kto vie lepsie natunit scooter pri tom sa tu bavime o tom ze si zacal bezdvovodne nadavat gianmarcovi ktory ta len upozornil ze sa mylis a radis uplne od veci ..
Vyladit skuter vie kazdy kto si o tom precita paru clankov no ja som niekomu poradil az ked som si bol na 100% isty ze mam pravdu
neviem vlastne co tu cely cas riesis ... a inak gianmarco to s tym vyberom skutra nemyslel ze mas cinu ale hlavne to ze mas 50tkovy 4T !
Runner 70 sp simoncelli

Iwan

#20 Príspevok od užívateľa Iwan » Ne Okt 23, 2011 1:21 am

no sak chcel som len poradit, bol som upozorneny ze radim zle, priznal som ze som v tom spravil chybu a na buduce uz radit nebudem sak normalka ale to ze radim zle neznamena ze niekto sa zacne do mna navazat a narazat ze som si vybral na hoven scoot co je koho do toho
no sak mam 50cc 4T no a co teraz mam skocit z mosta?

uz som to sem pisal ze mam tu cinu na hranie, keby som chcel tak si kupim iny...
ten scoot co mam neni na zavodenie a ukazovanie, ja ho mam pre srandu a jazdenie si po meste a ked to niekomu vadi tak ja co s tym mam

Jurixxx
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: Pi Jún 10, 2011 12:02 pm
Skúter: Kymco Sniper 50DD Cagiva Prima Yuki Speedy 4T Motorro Desire

#21 Príspevok od užívateľa Jurixxx » Ne Okt 23, 2011 1:23 am

presne m4rk0 ma pravdu .... a vidno že niektorý lúdia máju komplex a davaju to najavo takto ... :o
podpis som si ešte nenastavil lebo mi to scooter zakázal že ešte nevie aký setup bude mať ....

Iwan

#22 Príspevok od užívateľa Iwan » Ne Okt 23, 2011 1:37 am

edit:
Tento prispevok bol podrobeny cenzure!! Uzivatel bol varovany..

Davidian

m4rk0
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#23 Príspevok od užívateľa m4rk0 » Ne Okt 23, 2011 1:41 am

Uz kaslite na to nespinte to tu v tejto teme ide uplne o nieco ine ako taketo blbosti a iwan ...dobre ti radim zacni vymazavat vsetky vulgarizmy co si uz pouzil lebo mozno raz budes potrebovat radu a z bananom sa tazko opytas
Runner 70 sp simoncelli

Iwan

#24 Príspevok od užívateľa Iwan » Ne Okt 23, 2011 1:46 am

ja uz som pisal adminovy nech to cele premaze, tuto temu aj tu druhu kde sme to zasrali...
a zaroven som poprosil aby mi vymazal moj nick s tohoto forumu, par ludi je tu na dost vysokej urovni aj zmyslovo, vedomostama aj vekovo ale ostatny su proste mimo reality, v hlave len scoot a mlieko na ranajky

Aerox1999
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Aug 18, 2010 10:01 pm
Skúter: Yamaha Aerox :)

#25 Príspevok od užívateľa Aerox1999 » Ne Okt 23, 2011 4:16 am

:Yahoo!: Chvalabohu

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"