Prechod na 70...otázky

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
IdMud
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Po Aug 08, 2011 8:51 pm
Skúter: Aprilia Area 51
Kontaktovať užívateľa:

Prechod na 70...otázky

#1 Príspevok od užívateľa IdMud » Po Nov 21, 2011 10:08 pm

Čaute chlapci vrabci :beer: , takže prechádzam na väčšiu "kubatúru", kúpil som malossi sporta 70, no ostávam pri sérii arboxe a sérii výfuku, na jar alebo v lete dokúpim street výfuk. .
Moje otázky na vás, odborníkov:
1.) Budem potrebovať zdokonaliť chladenie, pridať další chladič, alebo len stačí odstrániť termostat a tým zlepšiť prúdenie vody ?
2.) Akú odporúčate gramáž valčekov do multivaru pri mojom setupe ? (multivar, ventilvar, RMS racing kluka, malossi sport70, karbec 17.5)
3.)Akú velkosť trisky, približne aby som vedel pri akej velkosti mám začať ladiť.
4.)A nejaké rady, skúsenosti, alebo veci ktoré by som mal urobiť, poprípade sa niečoho vystríhať ?
Vopred ďakujem za vaše odpovede ;)
Aprilia Area 51 [70cm]

IdMud
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

Re: Prechod na 70...otázky

#2 Príspevok od užívateľa IdMud » Po Nov 21, 2011 10:57 pm

Forko citam, v poslednom case sa snazim stale, ale nekto napise tak, druhy onak, nezda sa mi vsetko ako chalani pisu, preto mam otazky...
Aprilia Area 51 [70cm]

hruzamil5
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ut Feb 08, 2011 2:14 pm
Skúter: derbi atlantis
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa hruzamil5 » Po Nov 21, 2011 11:01 pm

válečky někde kolem 6,5g tryska někde kolem 80ky ... s airboxem a vyndaným kolínkem , chlazení vpohodě .... na serii nebo street výfuk tam klidně nech i termostat ... aspon se ti tobude líp ohřívat ..... kámoš ho tam má na serii výfuku taky a na ladáku ho tam měl taky na malossi sportu a bezproblémů .... , rady ? dávej si pozor at máš pořádně zacvaklý segrovky v pístu a pořádně nasazený pístní kroužky , těm můžeš pilníčkem na nehty srazit hranky do kulata aby se ti líp mazalo .. jinak těsnění pod válcem a i gumičky pod hlavou je dobrý před montáží namazat 2t olejem ... lépe to pak těsní ! jinak hlava na malissi sportu je hrubá , je lepší jí vzít šmirglem a mírně jí vyleštit do hlladka , mín se natom potom usazuje karbon , před montáží válce ho zevnitř namaž olejem a před prvním startem tam stříkni trošku benzínů pod svíčku aby ti to lépe chytlo :) ... štefty na výfuku je dobrý potřít lepidlem na závity jestli jo máš ... jestli né tak je kontra matkou pořádně utáhni, rádi se povolují ....... good luck
Aerox - MidRox project .....

IdMud
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa IdMud » Po Nov 21, 2011 11:05 pm

Dakujem velice pekne....ani to nebolelo :D aj ked je pravda ze vsetko sa tu opakuje....
Aprilia Area 51 [70cm]

Aerox1999
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Aug 18, 2010 10:01 pm
Skúter: Yamaha Aerox :)

#5 Príspevok od užívateľa Aerox1999 » Ut Nov 22, 2011 12:00 am

Obdivujem ako ti niekto vie povedat gramaz a velkost trysky :D :D
1.)Chladenie neviem ako to je u teba nakolko ty mas na cudnom mieste umiesteny chladic.
2.)Podla toho kolko vazis,ako chces aby ti jazdil scooter.Co najvacsia maximalka alebo lepsie zrychlenie to uz je na tebe.Pokus omyl.Kazdemu vyhovuje nieco ine.
3.)To ti nepoviem lebo neviem.
podpis som si este nenastavil

hruzamil5
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa hruzamil5 » Ut Nov 22, 2011 10:50 am

aerox1999 - kámoš má setup - malossi sport 70 , 19mm karbec ,klapky s6 , varec multivar , řemen x-special + tam má termostat ... ... 6,7g a 70 trysku s hodně omezeným kolínkem v airboxu to všechno na roxovi - area má trošku delší převody takžě bych začal někde na 6g a myslím že to půjde spíš vejš a trysku na 17,5karbeci s odendaným kolínkem na airboxu tipuju kolem těch 80ti ... jinak válečky se nerozhoduješ jestli chceš akceleraci nebo rychlost ...... při správným naladění válečků je akcelerace i maximální rychlost v rovnováze , naopak když si budeš chtít naladit motorku na akceleraci, dáš tam válečky se kterejma ti to bude točit 9tis tak motor budeš moc přetáčet ... vyšší točky automaticky NEZNAMENÁ větší akcelerace !!! proto abys měl dobrou akceleraci musíš motorku naladit tam kde bude mít největší výkon ! když bude největší výkon v 6tis otáček tak to naladíš na 6tis a máš nejlepší akceleraci kterou můžeš mít :) ....... IdMud- prosím napiš nám sem potom jakou trysku si dal a s jakýma válečkama to jede dobře ... ok ? budem moc rádi .. samotnýho mě to zajímá jestli jsem se aspon trošku přiblížil tipama :)

hruzamil5
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa hruzamil5 » Ut Nov 22, 2011 11:29 am

při větším karbeci se to vybírá , protože to kolínko má průměr okolo 10mm a krabec má 17,5 .. takže to je jakoby omezený na 10mm karbec ... když to vyndá je tam díra okolo 19mm .. a 17,5 karburátor se využívá na plno ... když se kupuje karbec tak nesmíš mít v sacím okruhu nikde větší zůžení (menší díru) než velikost karbece , jinak potom karbec nevyužíváš ůplně ... takže radím vyndat a naladit bez kolínka

IdMud
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa IdMud » Ut Nov 22, 2011 3:39 pm

Kolienko som vybral ešte pri sérri, lebo motor v nižších otáčkach kašlal a nevedel sa rozbehnúť, ale ked už mal otáčky tak išiol v pohode. Ked som kolienko vybral nebol tam žiadny problém, len tryska bola 80 a spotreba okolo 10l (v tedy ešte karbec 16). Takže určite budem skúšať aj skolienkom aj bez, ide mi aj o spotrebu, nechcem zbytočne vyhadzovať peniaze, hned ako nasadím valec tak vám poviem ako to vyzerá, zatial dakujem.
A najviac ma zaujíma to chladenie, area má malý chladič dolu pod plastami, má ho pod uhlom, takže to chladenie nie že až také ako na roxovi napr, ktorý ho má v predu priamo na smer vzduchu...ale uvidíme :)
Aprilia Area 51 [70cm]

gianmarco1
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Dec 27, 2008 3:28 am
Skúter: Bianchi

#9 Príspevok od užívateľa gianmarco1 » Ut Nov 22, 2011 5:44 pm

Makičko napísal:Načo má vybrať kolienko z airboXu len to tam nehaj pekne ked to vyberes vykon ti to nezvysi len budes mať spotrebu vysiu
Rspeed jazdi na 12 tke dellorte bez kolienka a ma vačší výkon ako s ním, takže je to brané ako reštrikcia.
Obrázok

modreOKO
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)

#10 Príspevok od užívateľa modreOKO » Ut Nov 22, 2011 6:02 pm

ten chladic ano , to by som na tvojom mieste riesil , ked som videl ako maju teito aprilky rieseny chladic, nomrlne som enchapal ako to môze uchladit , prietok vzduchu minimalny , ..
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra

hruzamil5
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#11 Príspevok od užívateľa hruzamil5 » Ut Nov 22, 2011 6:19 pm

stejně jako runner :/ na pytel .... ted jsem nato mrkal a termostat jednoznačně pryč ! + ssp pumpa by tyky nebyl špatnej nápad ...

rspeed
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600

#12 Príspevok od užívateľa rspeed » Ut Nov 22, 2011 6:20 pm

... bez kolienka sa skoro zdvojnasobi vstup do filtra takze to lahsie nasava - avsak to vie nasat aj vodu v dazdi ... spotreba na zraz bola mierne pod 3 l ....

Bamma_boy
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
Skúter: Aprilia SR50 R
Kontaktovať užívateľa:

#13 Príspevok od užívateľa Bamma_boy » Ut Nov 22, 2011 6:49 pm

Mierne pod 3l? Pfuu, kde robím chybu? Koľko máš spotrebu v meste? Lebo zraz som si zabudol počítať, ale v meste mám spotrebu kolo 3,6L/100..
Naladenie v podpise.. :)

hruzamil5
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa hruzamil5 » Ut Nov 22, 2011 7:23 pm

děláš chybu v stylu jízdy :) .... rozjídění na plnej není řešení jak se rychle rozjet :) :)

hruzamil5
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#15 Príspevok od užívateľa hruzamil5 » Ut Nov 22, 2011 7:38 pm

přesně tak .. taky mám 5-6 :) :)

Area51
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Pi Máj 27, 2011 4:37 pm
Skúter: Honda CBR 125

#16 Príspevok od užívateľa Area51 » Ut Nov 22, 2011 7:41 pm

Makičko napísal:Tu riesite spotrebu ja mam aj 5 aj 6 podľa toho jak jazdím a nechytam sa tu za hlavu za paar e hore dole
Makič ked na to mas :) ale su aj taky co nehovoria ze par e hore dole :)
Honda CBR 125

Area51
st. skútrista
st. skútrista

#17 Príspevok od užívateľa Area51 » Ut Nov 22, 2011 8:03 pm

Makičko napísal:Ked uz tunujes a čakáš vykon musíš stym rátať ze si aj spapka ja som spotrebu nikdy neriešil
TAk ale jemu to v seri zere vela vravi a on si mysli ze ked da 70ku ze bude menej zrat :D
Honda CBR 125

hruzamil5
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#18 Príspevok od užívateľa hruzamil5 » Ut Nov 22, 2011 9:26 pm

AREA51 - možné to je ! možná je serie válec už vyběhaný a směs mu podfukuje mezi kroužkama , když tam ted hodí novej válec , možná se mu zlepší spotřeba , jinak kouknul bych rovnou na stav gufer na klice a zda dobře přiléhají klapky ...

IdMud
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#19 Príspevok od užívateľa IdMud » Ut Nov 22, 2011 9:38 pm

S alčim som sa bavil o tom a môj plán je spraviť skúter na viac menej na spotrebu, takže street výfuk, povedal mi že osobne spravil na malossi sporte spotrebu 2.5 tuším...takže očakávam ja tak okolo 4....séria mi žrala 10! takže určite čakám že to bude menej.Séria valec je trošku pridretý....ale klapky sú ako nové, kluku+guferá+ložiská sú už vymenené, od výmeny čakám na sporta, neskúšal som jazdiť už na sérii s novými krúžkami čo som si objednal....takže asi tak.
K tomu chladiču, myslel som si že chladí na pič, ale v mojom chladiči bolo milion kamienkov, blato, proste šetok sajrajt zpodkolesa, a stále ked som jazdil na polovičnej teplote čo je akurát+už je vyčistený čiastočne....no v najhoršom pôjde ešte jeden dopredu na klasiku....:D
Aprilia Area 51 [70cm]

Area51
st. skútrista
st. skútrista

#20 Príspevok od užívateľa Area51 » Ut Nov 22, 2011 9:42 pm

IdMud napísal:S alčim som sa bavil o tom a môj plán je spraviť skúter na viac menej na spotrebu, takže street výfuk, povedal mi že osobne spravil na malossi sporte spotrebu 2.5 tuším...takže očakávam ja tak okolo 4....séria mi žrala 10! takže určite čakám že to bude menej.Séria valec je trošku pridretý....ale klapky sú ako nové, kluku+guferá+ložiská sú už vymenené, od výmeny čakám na sporta, neskúšal som jazdiť už na sérii s novými krúžkami čo som si objednal....takže asi tak.
K tomu chladiču, myslel som si že chladí na pič, ale v mojom chladiči bolo milion kamienkov, blato, proste šetok sajrajt zpodkolesa, a stále ked som jazdil na polovičnej teplote čo je akurát+už je vyčistený čiastočne....no v najhoršom pôjde ešte jeden dopredu na klasiku....:D
Nakolko sa ti hreje? mne na 4 palicky :D
Honda CBR 125

IdMud
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#21 Príspevok od užívateľa IdMud » Ut Nov 22, 2011 9:49 pm

No šak ked bol zašpinavený celý tak do polovičky, neviem kolko to je 5 či kolko, ale dosť dlho trvalo kým to stúplo :D
Aprilia Area 51 [70cm]

Area51
st. skútrista
st. skútrista

#22 Príspevok od užívateľa Area51 » Ut Nov 22, 2011 9:52 pm

mne sa na 4max :)
Honda CBR 125

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#23 Príspevok od užívateľa theruck » Ut Nov 22, 2011 11:26 pm

IdMud napísal:Čaute chlapci vrabci :beer: , takže prechádzam na väčšiu "kubatúru", kúpil som malossi sporta 70, no ostávam pri sérii arboxe a sérii výfuku, na jar alebo v lete dokúpim street výfuk. .
Moje otázky na vás, odborníkov:
1.) Budem potrebovať zdokonaliť chladenie, pridať další chladič, alebo len stačí odstrániť termostat a tým zlepšiť prúdenie vody ?
2.) Akú odporúčate gramáž valčekov do multivaru pri mojom setupe ? (multivar, ventilvar, RMS racing kluka, malossi sport70, karbec 17.5)
3.)Akú velkosť trisky, približne aby som vedel pri akej velkosti mám začať ladiť.
4.)A nejaké rady, skúsenosti, alebo veci ktoré by som mal urobiť, poprípade sa niečoho vystríhať ?
Vopred ďakujem za vaše odpovede ;)
1.) preco by si daval prec termostat? nechapes ako to funguje?
2.) na tuto otazku sa neda odpovedat iba spekulovat. to musis skratka vyskusat
3.) detto
4.) citat temy o upravach skutrov tam sa dozvies asi najviac

IdMud
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#24 Príspevok od užívateľa IdMud » St Nov 23, 2011 7:25 am

Termostat prec kvoli tomu ze zabranuje aj ked je uz otvoreny prietok v hadici "restrikcia" je...ked ta blbost bude stacit na uchladenie, urcite ide prec....
Aprilia Area 51 [70cm]

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#25 Príspevok od užívateľa alcatelko » St Nov 23, 2011 9:48 am

termostat ma udrziavat teplotu valca okolo 80°C...kedze pre 2t je lepsia nizsia teplota tak termostat prec...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"