Po chvilke jazdy slaby rozbeh
Moderátor: Moderators
- BacaNR
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Aug 01, 2012 11:10 pm
- Skúter: Keeway Matrix , Malaguti Madison RS250 , Yamaha T-max 500i
Po chvilke jazdy slaby rozbeh
Zdravim som tu novy , dnes som cely vecer studoval stare temy ale chcem sa spytat na jednu radu. Mam keeway matrix 70ccm valec,leo vince tt,cdi naraku,variator malossi , nove valceky vo variatore 6g,nova žlta kontraska malossi aj remen. Motorka ma prvy rozbeh paradny par metrov, niekedy aj dva rozbehy to ide super ale potom ked sa idem znovu rozbehnut napr z krizovatky tak rozbeh je ovela slabsi nedosiahne to taku akceleraciu, rozbieha sa pomaly a pri cca 45kmh zasa nabere druhy dych a vystreli dopredu az po cca 75 a potom ako keby nemala benzin rychlost zacne klesat k cca 60 a tak ide , uberem plyn udrzujem rychlost 55-60 a po dajme tomu minutke zasa dam plny a zasa sa rozbehne ale po chvilke znova sama prestane tahat. Ked zastanem a pockam dajme tomu 2 minutky zasa sa super rozbehne ale dalsia akceleracia je zasa slabsia. Karburator som kupil novy predvcerom 17,5mm tryska 90 , stary karburator mal trysku 82 a robilo to to iste neviem si s tym poradit co to sposobuje. Robi to spojka ze sa rozpali a potom uz neprenese vykon alebo to bude zle nastaveny motor?Spojku som cistil lameli aj odmastoval... preco prvotny rozbeh-dva su super a potom to uz nejde?pockam chvilku a zasa ide dobre idem ma z toho porazit
a na karburatore ked aj uplne zavrem vzdušnik tak motorka neskape , skusal som aj vseliako ihlu nastavit a nepomohlo nic....neviem ci sa mam zamerat na motor alebo spojku+vario ...benzinu tam tecie dost aj filter je cisty je tam klasicky airbox....som z NR tak kludne mozem aj niekomu predviest z okolia keby ho to zaujima...dakujem za kazdu radu

Top Due+ 70 LC , Giannelli Shot V4 , MHR overrange , MHR delta clutch , MHR klapky, TC unit , Dellorto 21mm
- Bamma_boy
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
- Skúter: Aprilia SR50 R
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Po chvilke jazdy slaby rozbeh
Pre začiatok, Vítam Ťa na fóre. Pre budúcnosť skús viac používať odseky, nedá sa ten súvislý text čítať.
K veci, máš to totálne rozladené a takto od klávesnice Ti tu nikto neporadí čo presne tomu je. Každopádne máš veľkú trysku, ľahké válčeky, možno aj zle poskladané vario.
Ak sa nevyznáš do problematiky, tak to musíš jedine niekomu zaviesť, kto Ti to pozrie.
Väčšina z nás proste sadneme na scoot, prevezieme sa a vieme, čo tomu je, či už treba dať väčšiu/menšiu trysku, ťažšie/ľahšie valčeky príp. niečo iné.
Najskôr pozri sviečku a podľa toho si nalaď zmes. 90 tryska je moc aj na 70cc a nie na skoro sériu.
K veci, máš to totálne rozladené a takto od klávesnice Ti tu nikto neporadí čo presne tomu je. Každopádne máš veľkú trysku, ľahké válčeky, možno aj zle poskladané vario.
Ak sa nevyznáš do problematiky, tak to musíš jedine niekomu zaviesť, kto Ti to pozrie.
Väčšina z nás proste sadneme na scoot, prevezieme sa a vieme, čo tomu je, či už treba dať väčšiu/menšiu trysku, ťažšie/ľahšie valčeky príp. niečo iné.
Najskôr pozri sviečku a podľa toho si nalaď zmes. 90 tryska je moc aj na 70cc a nie na skoro sériu.
- Wasi
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Mar 05, 2012 6:10 am
- Skúter: Jawa 353, Vespa GTS300
Tiez mozes po zlozeni poloremenice pozriet aj na sirku remena, ci velmi nepresahuje cez tu osku na ktorej je variator.
Ak presahuje velmi (cca 3mm a viac), remen ti nepadne uplne dole alebo pruzina ho pretlaci len obcas a potom to takto blbne.
Ak presahuje velmi (cca 3mm a viac), remen ti nepadne uplne dole alebo pruzina ho pretlaci len obcas a potom to takto blbne.
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
a prave preto mu to po 2 minutach statia asi same "padne az dole" a vsetko mu ide super ze
bacanr: nastav si karburator podla navodu co tu mas v casto kladenych otazkach a mozno to cele vyriesis
funkciu vzdusnika si asi nepochopil.

bacanr: nastav si karburator podla navodu co tu mas v casto kladenych otazkach a mozno to cele vyriesis
funkciu vzdusnika si asi nepochopil.
- Wasi
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Mar 05, 2012 6:10 am
- Skúter: Jawa 353, Vespa GTS300
No ver ci nie mne to tak robilo..Viezol sa na tom Look, Ocko. Raz isiel pekne raz nie, po chvilku statia isiel super potom zas nie a najlepsie isla ked bola uplne studena.
Ja som sa zacal babrat so zmesou a nakoniec to bol remen..To iste rozbeh z krizovatiek niekedy si hrabol niekedy dusilo.
Cesta BB- Sliac 15km rovinka vysplhalo rychlost na 80km/h a nasledne zacala klesat po 50km/h na ktorej stagnovala. Musel som zastat, nechat vrcat 30sek rozbehol som sa, vyletelo na 80 a zase zacalo klesat na 50...
V mojom pripade s tym zmes nemala absolutne nic(aj ked som ju riesil ako moznu pricinu). A radsej nech zacne chalanisko hladat chybu v jednoduchych veciach ako sa hned vrtat v karburatore.
Ja som sa zacal babrat so zmesou a nakoniec to bol remen..To iste rozbeh z krizovatiek niekedy si hrabol niekedy dusilo.
Cesta BB- Sliac 15km rovinka vysplhalo rychlost na 80km/h a nasledne zacala klesat po 50km/h na ktorej stagnovala. Musel som zastat, nechat vrcat 30sek rozbehol som sa, vyletelo na 80 a zase zacalo klesat na 50...
V mojom pripade s tym zmes nemala absolutne nic(aj ked som ju riesil ako moznu pricinu). A radsej nech zacne chalanisko hladat chybu v jednoduchych veciach ako sa hned vrtat v karburatore.
- theruck
- Site Admin
- Kontaktovať užívateľa:
tak ale hrubku remena neovplyvnis takze ked tak nech skusi tu kontrastku za slabsiu/povodnu alebo lahsie valceky. kazdopadne bez naladeneho karbu to nema zmysel robit
- Bamma_boy
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
- Skúter: Aprilia SR50 R
- Kontaktovať užívateľa:
Taketo zmeny rychlosti vacsinou vzdy robi zmes.. Proste napr. drzim plny a zrazu udusi a zpomaluje a potom sa zase chyti a ide - mala tryska
Sent from me.
Sent from me.
- BacaNR
- st. skútrista
no takze dopadlo to tak ze motor sa mi zadrel pri 92kmh.Mozno bol uz chyteny od kúpy...tak som kupil opravny kit malossi 70ccm , pekne nastavil , vymenil 90ku za 80ku trisku,lachsie valceky a to uz fungovalo bezproblemov akurat rozbeh slabsi. S tymi 6g to islo lepsie. Tak som začal zabehavat sviečka pekna krasna tehlova tak som spokojne jazdil a stale to kontroloval viac ako 50kmh tom tomu nedaval a vzdy len sam som jazdil a len po rovine. Sviecku som pozeral kazdu chvilu. Oleja 1:25. Ale co cert nechcel po 150km sa znova zadrela 30km od domu uz som bol s nervami v koncoch. Povolili sa mi sroby na vyfuku a zacalo to tam jemne podfukovat ale bol som prec od domu nemal som to ako dotiahnut tak som siel domov reku vsak dajak to prejde ale nepreslo...neviem ci to je pricina ale pravdepodobne hej lebo aj na pieste na strane vyfuku bol totalne zniceny material a sfarbeny do biela a aj sviecka uz nebola pekna hneda. Zas niektori tu pisali ze aj bez vyfuku isli a pohoda tak neviem. Tak zajtra to spojazdnim znova dufam ze uz s tym budem mat pokoj bo nemam na to fakt nervy. 

Top Due+ 70 LC , Giannelli Shot V4 , MHR overrange , MHR delta clutch , MHR klapky, TC unit , Dellorto 21mm
- BacaNR
- st. skútrista
tak pani spojazdnil som to znova motorka ide perfektne ale daco sa mi nezdalo a po 30km som preventivne otvoril motor a zasa to začina robit ryhy do valca ja uz si fakt neviem pomoct karbec mam 17,5 tryska 90 motorka ide ako drak. Vsetko skontorlovane aj klapky mam nove zmes je preventivne bohata a aj tak...napada niekoho nieco co by to mohlo spodobovat?chcem sa aj vozit a nie len kupovat opravne sady a minat stovky eur
ak by bol niekto z okolia NR kludne mu to ukazem aj rozoberem keby bol ochotny to pozret a poradit. Dakujem za kazdu radu

-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
Jedna mozno hlupa otazka, ale predsa. Je to 2T, ze? Ako miesas olej, priamo do benzinu alebo davas olej zvlast. Ak zvlast, tak funguje davkovanie?
- BacaNR
- st. skútrista
olej miesam priamo do benzinu 1:25 kedze to zabehavam
-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
dobre si to poskladal ? nenechal si tam nieco stare, co to moze opakovane sposobovat?
- BacaNR
- st. skútrista
jasne vsetko som si vzdy 2x skontroloval....furt to zacina pridierat piest po vsetkych stranach....bojim sa aj ist uz previest na tom....ides napr 50kou dajme tomu 2 minutky a potom ti to zdochne - pridre sa to , nastartujes a ides dalej ale to robi riadnu paseku na pieste....ani poriadne nemam ako to zabehnut
- Luthar
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
- Skúter: Derbi GP1i 250
Ak je to po vsetkych stranach zadrete tak problem hladaj v teplote motora, bude priliz vysoka
- BacaNR
- st. skútrista
hej po vsetkych stranach to zacinalo....ale este to nieje take hrozne , trocha som ho prebehol jemnym smirglom , poskladal a ide otazka je dokedy ...nechal som ho vrcat este asi hodinu na volnobeh a siel som nasraty domov...co mi teda odporucas?sviecka je cierna zaliata...ozaj to mam zabehavat 20 kilometrovou rychlostou alebo ako?
- Luthar
- motorkár
Je to vzduchac a 70cc a cina cize najhorsia mozna kombinacia. Kup tam vacsiu vrtulu na chladenie a nahon vzduchu, mohlo by to pomoct. Ak nie tak vrat naspat 50cc,
Nemas moc na vyber.
Nemas moc na vyber.

- BacaNR
- st. skútrista
ja naspat nemam co vratit kupil som to uz ako 70
ale sak ostatnym chlapcom to bezne frči 70ccm na CPI a keeway a ja mam takuto smolu?kluka aj ojnica vyzera v poriadku, ukazoval som to viacerim automechanikom, tesnost vyfuku aj sania je v poriadku,zmes preventivne bohata , ja uz fakt neviem

- momo
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Okt 08, 2011 10:21 pm
- Skúter: Piaggio Skipper ST 150
Bratovi robilo takéto niečo na 50 focuse,bol tam už vyhonený valec,aj ked bol teplý motor tak to nechcelo naštartovat,kúpili sme 70ku a išlo všetko pohode 

Piaggio Skipper ST 150 ex ale v rodine 
MZ ETZ 150 ex
Fiat Punto 1.9JTD ex
Suzuki gsx-r 600

MZ ETZ 150 ex
Fiat Punto 1.9JTD ex
Suzuki gsx-r 600
- Luthar
- motorkár
Ako pisem TEPLOTA !!! kup vacsiu vrtulu a taky nahon vzduchu to pomoze. Popozeraj eshopy a to hned najdes, aj tu na eshope, nieje to ziadna draha polozka 

- momo
- st. skútrista
Tiež by som skúsil náhon vzduchu a tú vrtulku,ale na 70ke som mal seriovú vrtulku a nebol tam náhon a bolo to pohode
MZ ETZ 150 ex
Fiat Punto 1.9JTD ex
Suzuki gsx-r 600

MZ ETZ 150 ex
Fiat Punto 1.9JTD ex
Suzuki gsx-r 600
- BacaNR
- st. skútrista
tie vrtulky som videl aj som sa na ne pytal v minibike ale tam mi povedal ze nevie ci to aj ozaj funguje...a ten nahon neviem co myslite ale idem pozret....ale aj tak si myslim ze by to malo stihat schladit ved som tomu nevypekal je to este surovy motor najazdene 35km
- momo
- st. skútrista
Ach,práveže vrtulka by mala viac pomôcť ako ten náhon.Kúp oboje,neni to až také drahé. 

MZ ETZ 150 ex
Fiat Punto 1.9JTD ex
Suzuki gsx-r 600

MZ ETZ 150 ex
Fiat Punto 1.9JTD ex
Suzuki gsx-r 600
- BacaNR
- st. skútrista
ten nahon teda neviem najst neviem co myslite...ale vrtulku poriesim...ale co ak to nepomoze?ja uz tomu vobec neverim...za ten peniaz co som do toho vrazil a cas mohol mat davno apriliu 

- theruck
- Site Admin
- Kontaktovať užívateľa:
a chladi sa ti to vobec? mas tam tu vrtulu a je funkcna?
- BacaNR
- st. skútrista
jasnacka je tam a toci sa ved ta je napevno spojena s 3 srobmi ...ved aj vzdy pri vymene valca som tie plasty daval dolu co ju zakryvaju aby tam prudil dobre vzduch k valcu...nechce sa mi verit zeby to bolo ozaj tym chladenim ved ja som tej motorke nevypekal isiel som pianko do 50kmh , aj valceky som dal tazsie aby to nemalo take točky pri tej istej rychlosti