Strašné spomaľovanie
Moderátor: Moderators
- Jostobb
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Okt 13, 2006 7:01 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
Strašné spomaľovanie
HEj neviete prečo môj scoot..keď ho roztiahnem asi tak na 60Km/h...a pustím plyn tak strašne začne spomaľovať?...može to byť chyba alebo zlé nastavenie variátora alebo to je tak na všetkých scootroch? 

- Xlukas.cz
- st. cyklista
- Dátum registrácie: So Jún 10, 2006 6:01 pm
- Skúter: Piaggio X9 125
- Kontaktovať užívateľa:
tak ono je to snad spis o spojce a o tom jestli je sepnuta nebo neni, ne? kdyz skutra zduchnes dole z kopce, tak ti bude zrychlovat az do nejake hranice kde pusobi odpor vzduchu a vaha skutru s nakladem.
jakmile se rozjedes motorem, tak uz se spojka nerozepne. jo kdyby se v okamziku kdy se uvolni plyn, odpojila spojka, tak by to slo, ale to ona neudela.
jakmile se rozjedes motorem, tak uz se spojka nerozepne. jo kdyby se v okamziku kdy se uvolni plyn, odpojila spojka, tak by to slo, ale to ona neudela.
podpis som si este nenastavil
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
ked som si kupil skuter a pochopil princip rozbiehania, myslel som si, ze to tak aj bude fungovat...Xlukas.cz napísal:tak ono je to snad spis o spojce a o tom jestli je sepnuta nebo neni, ne? kdyz skutra zduchnes dole z kopce, tak ti bude zrychlovat az do nejake hranice kde pusobi odpor vzduchu a vaha skutru s nakladem.

- Xlukas.cz
- st. cyklista
- Dátum registrácie: So Jún 10, 2006 6:01 pm
- Skúter: Piaggio X9 125
- Kontaktovať užívateľa:
ja si myslim, ze to ani nesouvisi s otackama motoru, protoze kdyby to slo, tak ty by automaticky klesly na cca 1000 +- podle naladeni. ta spojka drzi odstredivou silou, ktera je tam tak dlouho dokud se toci kolo.THeBaNDiT napísal:ked som si kupil skuter a pochopil princip rozbiehania, myslel som si, ze to tak aj bude fungovat...Xlukas.cz napísal:tak ono je to snad spis o spojce a o tom jestli je sepnuta nebo neni, ne? kdyz skutra zduchnes dole z kopce, tak ti bude zrychlovat az do nejake hranice kde pusobi odpor vzduchu a vaha skutru s nakladem.
jakmile se rozjedes motorem, tak uz se spojka nerozepne. jo kdyby se v okamziku kdy se uvolni plyn, odpojila spojka, tak by to slo, ale to ona neudela.a totiz ze ked uberiem plyn, tak spojka prestane zaberat a ide sa navolno
, ale to samozrejme nie je mozne, pretoze otacky motora pri ubrati plynu neklesnu tak, aby prestala zaberat...
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Sep 07, 2006 1:29 pm
- Skúter: yamaha tdm 900
ak by sa spojka odpojila a ty si tam prazil 60 akoze na volnobehu a potreboval pridat alebo nieco riesit,tak to by bolo asi pre skuta neprijemne.vario a spol by asi nepochopil.skuto ma vlastne stale zaradeny prevod,ale mne sa dari to odpajat iba ak klesnu otacky,potom pridam,spojka atd zabere a masinka trpi ujujuj.
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
ano, to som si overil hned na zaciatku zakratko po kupe skutra, ked som sa spustil jednym malym kopcekom na volnobehu a pri nejakych 20km/h som pridal plyn - pekne to koplo, ktovie, ci to vtedy sa mi nepoondili tie piestne kruzky...focus napísal:ak by sa spojka odpojila a ty si tam prazil 60 akoze na volnobehu a potreboval pridat alebo nieco riesit,tak to by bolo asi pre skuta neprijemne.vario a spol by asi nepochopil.skuto ma vlastne stale zaradeny prevod,ale mne sa dari to odpajat iba ak klesnu otacky,potom pridam,spojka atd zabere a masinka trpi ujujuj.

- Jostobb
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
no tak som to už vyriešil.
...ono keď idem dolu kopcom tak keď chcem ísť na volnobeh tak treba pustiť plyn a potom jemne s ním seknúť vtedy klesnú otáčky motora a spojka sa automaticky vypne a môžte si fičať na volnobeh
......a keď zase chcete zapnúť tak treba zase seknúť plynom aby sa zapla...ale nie dlho lebo potom to može rotrhnúť remeň a alebo dosrať iné veci........
.......a keď jemne seknete tak to už potom ide normál ani to nehegá

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
co znamena "seknut plynom" ?Jostobb napísal:no tak som to už vyriešil....ono keď idem dolu kopcom tak keď chcem ísť na volnobeh tak treba pustiť plyn a potom jemne s ním seknúť vtedy klesnú otáčky motora a spojka sa automaticky vypne a môžte si fičať na volnobeh
......a keď zase chcete zapnúť tak treba zase seknúť plynom aby sa zapla...ale nie dlho lebo potom to može rotrhnúť remeň a alebo dosrať iné veci........
.......a keď jemne seknete tak to už potom ide normál ani to nehegá
![]()
- Jostobb
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
no tak dnes som sa bol previezť...a aj som šteloval motor..tak som na to prišiel že na motore je taká sroubička ktorou sa nastavujú otáčky motora pri štarte..tak keď si to nastavíte tak že budete mať malé otáčky pri štarte tak vám to ja bude viacej spomaľovať...ale ak si to nastavíte tak že motor bude pri štarte v miernych otáčkach tak vám bude miernejšie spomaľovať 

- manasml
- cyklista
- Dátum registrácie: So Apr 15, 2006 12:03 pm
ty si egzot...Jostobb napísal:no tak dnes som sa bol previezť...a aj som šteloval motor..tak som na to prišiel že na motore je taká sroubička ktorou sa nastavujú otáčky motora pri štarte..tak keď si to nastavíte tak že budete mať malé otáčky pri štarte tak vám to ja bude viacej spomaľovať...ale ak si to nastavíte tak že motor bude pri štarte v miernych otáčkach tak vám bude miernejšie spomaľovať

a toto je už čo!Jostobb napísal:no tak dnes som sa bol previezť...a aj som šteloval motor..tak som na to prišiel že na motore je taká sroubička ktorou sa nastavujú otáčky motora pri štarte..tak keď si to nastavíte tak že budete mať malé otáčky pri štarte tak vám to ja bude viacej spomaľovať...ale ak si to nastavíte tak že motor bude pri štarte v miernych otáčkach tak vám bude miernejšie spomaľovať

No nepochopitelné alebo presnejšie povedané nemožné, je to, že si nejaký štelovací šrobik našiel na motore. Mohol si ho nájsť na karburátore ale aj tu je nemožné nájsť šrobik kt. by sa určovali otáčky motora pri štarte. Tvoj scoot ma 17mm membranovy karburátor s autosytičom. Sú na nom iba dva šrobiky s kt. sa dá niečo regulovať. Ten prvý sa nachádza pri lanku a nastavujú sa s ním celkové volnobežné otáčky motora. Ten druhý je menší a zbadáš ho z lavej strany karburátora. To je bohatosť zmesy (pomer vzduch benzín) ale zasa iba pri volnobežných otáčkach. Ludovo sa mu hovorí vzdušník, pretože vo vačšine prípadov reguluje množstvo vzduchu pridávaného do benzínu. Avšak na tvojom karburátore určuje opačne, množstvo benzínu.Jostobb napísal:scrat ///čo je na tom nepochopitelné?