Keeway Focus - teče olej

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Palo

Keeway Focus - teče olej

#1 Príspevok od užívateľa Palo » St Feb 21, 2007 3:22 pm

Čaute, menili mi v servise prevodový olej (to deci oleja čo sa mení tuším každých 2000km). Teraz mám pod odparkovaným skútrom kaluž oleja, asi 10cm v priemere. Môže to byť prebytočný olej, alebo mám ísť ešte do servisu ?

Užívateľov profilový obrázok
theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#2 Príspevok od užívateľa theruck » St Feb 21, 2007 3:31 pm

mozno ti to zle utesnili alebo ti odkvapkava nejaky olej co bol porozlievany okolo
pozri sa odkial to kvapka

scrat

#3 Príspevok od užívateľa scrat » St Feb 21, 2007 4:30 pm

10cm? to su tak dve kvapky oleja, maximálne tak zle utiahnutý vypušťací šrob

Bacil-BA
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
Skúter: Už zasa žiadny

#4 Príspevok od užívateľa Bacil-BA » St Feb 21, 2007 10:12 pm

Myslíš tam úplne vzadu pod variátorom? Treba doplniť, dotiahnuť a 10~15.000km sa toho nemusíš chytať. Žiadnych po 2.000km, iba ak by Ti tam dali nejaký fritol. Kua v aute inak maká prevodovka a olej sa tam mení po 70~90.tis, km.

Kukni do návodu nejakého seriózneho scoota, ako často sa tam mení prevodový olej. To len číňania chcú v servise z Teba vypáčiť prachy, čo si ušetril pri kúpe.
Tak už zasa nič.

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#5 Príspevok od užívateľa dr.snake » St Feb 21, 2007 10:15 pm

mal som auta co mali jedno 170000km ,druhe 220000km,kamosi maju tiez cez 200tis. a este som nepocul zebyy dakto menil...ja tiez a ziadny problem...menil som v nissane spojku a mal som olej z prevodovky vonku a nalial om ho spat bo bol kajak novy
podpis som si este nenastavil

scrat

#6 Príspevok od užívateľa scrat » St Feb 21, 2007 10:21 pm

dr.snake napísal:mal som auta co mali jedno 170000km ,druhe 220000km,kamosi maju tiez cez 200tis. a este som nepocul zebyy dakto menil...ja tiez a ziadny problem...menil som v nissane spojku a mal som olej z prevodovky vonku a nalial om ho spat bo bol kajak novy
z prevodovky teče vždy jak nový, len vlastnosti už take nema. Napr Castrol mineral (napr. EP80) odporuča meniť po 40-50tis. a syntetiku po 70-80tis.

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa alcatelko » St Feb 21, 2007 10:22 pm

olej by sa mal menit raz za dva roky...prevodovka v aute je iny pripad hade...auto nie je motorka/skuter...a cinania si neveria v intervaloch vymeny...ale vzhladom ne nepresnosti vyroby je dobre menit castejsie :lol:

a to tecenie by som videl na to ze stratili tu teflonovu podlozku spod vypustneho sroubu ale to zle utiahli...ved chod reklamovat tu ich fuserinu :angryfire:
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Feb 21, 2007 10:32 pm

ja som kdesi cital, ze jeden chlapik ked na skutri ten olej vypustil, tak mu vytiekol taky ako keby metalizovany... proste plny kovovych ciastociek... tak ja neviem... mam 3350km, menit pri 4000? (tusim tak to stoji v servisnej knizke)... ved tych par korun ma nezabije... :oops: :wink:

EDIT: Tak uz viem, kto to pisal, pisal to VLADY, a pise to znova par prispevkov nizsie... myslim, ze majitelia cinanov by mali tu vymenu oleja z casu na cas zvazit... 8)
Naposledy upravil/-a THeBaNDiT v Št Feb 22, 2007 2:21 pm, upravené celkom 1 krát.
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

MIRKO46

#9 Príspevok od užívateľa MIRKO46 » Št Feb 22, 2007 8:24 am

Nema niekto foto kde sa to vypusta, lebo tusim bude treba vymenit aj mne a nemam sajnu kde sa vypusta, alebo dolieva :oops:

Dik

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa theruck » Št Feb 22, 2007 9:50 am

MIRKO46 napísal:Nema niekto foto kde sa to vypusta, lebo tusim bude treba vymenit aj mne a nemam sajnu kde sa vypusta, alebo dolieva :oops:

Dik
http://www.victim.sk/gallery2/main.php?g2_itemId=307
u mna ten cierny srob tesne za deklom variatora

MIRKO46

#11 Príspevok od užívateľa MIRKO46 » Št Feb 22, 2007 10:36 am

Dakujem :D

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#12 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Feb 22, 2007 2:15 pm

JA som si na Kymcu menil po 1000 a potom po 3000 a toho kovového oteru tam bolo prvý krát hodne až som bol prekvapený na vrchu to malo povrch ten olej jak metalíza skoro.... Takže tak ja si myslím že je to o tom ako to vo výrobe robia tie ozubené kolesá. asi to v číne viacej flákajú. ono je lepšie ak to beží v čistom oleji jak v takom s kovovým bordelom. a to že dám za olej pár korún ma nepoloží.som kupoval pollitrovku za cca 250sk a mám ju na 4-5krát.Alče zas na druhej strane ani v aute som ešte nemenil ani nekontroloval šak načo mení sa to dosť blbo vytiecť nemá kade a by to aj bolo vidieť asi pod autom a v knižke píšu že je to tam nafurt doživotná náplň.že vraj....Ja b viem že doživotná je nie nafurt doslov aale cca nejakých 8-10 rokov??
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Bacil-BA
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
Skúter: Už zasa žiadny

#13 Príspevok od užívateľa Bacil-BA » Št Feb 22, 2007 8:28 pm

THeBaNDiT napísal:ja som kdesi cital, ze jeden chlapik ked na skutri ten olej vypustil, tak mu vytiekol taky ako keby metalizovany... proste plny kovovych ciastociek... tak ja neviem... )
Preto sa po prvý krat ten olej mení po 500~1 000km, aby si tam po zábehu dal čistý, potom to už netreba tak prežívať. Tri kolieska, šesť ložísk, tam sa nemá čo pokaziť, ani zadreť.
Tak už zasa nič.

geetee

#14 Príspevok od užívateľa geetee » Št Feb 22, 2007 8:41 pm

Bacil-BA napísal:
THeBaNDiT napísal:ja som kdesi cital, ze jeden chlapik ked na skutri ten olej vypustil, tak mu vytiekol taky ako keby metalizovany... proste plny kovovych ciastociek... tak ja neviem... )
Preto sa po prvý krat ten olej mení po 500~1 000km, aby si tam po zábehu dal čistý, potom to už netreba tak prežívať. Tri kolieska, šesť ložísk, tam sa nemá čo pokaziť, ani zadreť.
dva krat rozbite loziska na speedovy, teras cakaju na tretiu vymenu, ale to uz neponahla

VLADY
spammer
spammer

#15 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Feb 22, 2007 8:43 pm

Máš pravdu , ale ide aj o to ako to tie decká v tej číne poskladajú.A zas ide aj o to že je vždy lepší aspoň nejaký olej ako žiadny. Ja osobne oleje už neriešim ani v autách ani v scootri. Si myslím že za bolševika sa lial všade madit a jazdilo sa veselo... teraz je to všetko o reklame aby sa každý predajca alebo výrobca uživil a pritom zákazník je z toho magor, lebo nevie čo má kúpiť a čomu veriť.A osobne mi je jedno že mi pri lacnejšom oleji motor vydrží v aute možno len polovicu kilometrov ako keby som tam lial trikrát taký drahý. mám ho už skoro 5 rokov a natočených má cca 23000. ak nabehám 100 000 tak to auto bude aj tak už dávno v šrote alebo predané ako starožitnosť...

6ko

#16 Príspevok od užívateľa 6ko » St Feb 28, 2007 10:09 pm

... tak si myslite ze do tych prevodov by som pripadne mohol naliat aj klasicky motorovy olej do aut?...asi vy sa tomu nic nemalo stat... ci??

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#17 Príspevok od užívateľa alcatelko » St Feb 28, 2007 10:25 pm

ked tak prevodovy olej pp90...nie motorovy... :wink:
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............

VLADY
spammer
spammer

#18 Príspevok od užívateľa VLADY » St Feb 28, 2007 11:13 pm

Pozri sa takto k tomu motorovému , do babety sa dáva normálne do prevodovky ale tá má menší výkon a načo špekulovať kvôli deci oleja. stať sa nestane nič ale akurát prevodový je stavaný na prevodovky takže tak.Ale zas na druhú stranu lepší aspoň nejaký ako žiadny aj keď z dlhodobého hladiska kvôli opotrebovaniu je asi ten prevodový lepšejší.

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#19 Príspevok od užívateľa alcatelko » St Feb 28, 2007 11:23 pm

prevodovy je robeny na namahanie strihom a motorovy do auta na oter...ked uz tak aspon moto olej...ten je aj do prevodovky...a tych 100sk ci das za jeden alebo za druhy olej je uz jedno...najlepsie si to dat naliat na serviske a nemusis celu flasu kupovat :lol:

6ko

#20 Príspevok od užívateľa 6ko » So Mar 17, 2007 4:14 pm

jasne, mate pravdu..zase som o nieco mudrejsi.. dal som klasicky prevodovy a je bez problmov

ripper

#21 Príspevok od užívateľa ripper » Ne Mar 18, 2007 12:41 pm

neviete kde je na sr-ke vypustaci a napustaci ventil? uz mam nabehane 6000km a este ani nebol meneny

Scarp
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 4:39 pm

#22 Príspevok od užívateľa Scarp » Ne Mar 18, 2007 12:48 pm

kaaamo ty si inteligent si na excelentnej ceste k rozmlaetniu motora kamarat takto na skutri nebol 4000 na vymene a nieze zadrel ale odpalil vsetko v motore aj kluka aj valec piest proste vsetko a chod si to dat spravit do servisu mna to stoji tam vacsinou tak 300 SK

aumirek
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm

#23 Príspevok od užívateľa aumirek » Ne Mar 18, 2007 3:04 pm

Scarp napísal:kaaamo ty si inteligent si na excelentnej ceste k rozmlaetniu motora kamarat takto na skutri nebol 4000 na vymene a nieze zadrel ale odpalil vsetko v motore aj kluka aj valec piest proste vsetko a chod si to dat spravit do servisu mna to stoji tam vacsinou tak 300 SK
no ale tady je řeč o převodovce a tam je jak lhuta tak následky uplně něco jiného

ripper

#24 Príspevok od užívateľa ripper » Po Mar 19, 2007 5:07 pm

si mudry ako radio bol som v 3 servisoch a v ziadnom to nevymienaju na scootre nie som z velkomesta, sa len pytam ci nevie niekto kde su ventili nasiel som len jeden na vrchu pri zadnom kolesi

qyxza
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Mar 20, 2006 8:03 pm
Kontaktovať užívateľa:

#25 Príspevok od užívateľa qyxza » Po Mar 19, 2007 5:15 pm

ripper napísal:si mudry ako radio bol som v 3 servisoch a v ziadnom to nevymienaju na scootre nie som z velkomesta, sa len pytam ci nevie niekto kde su ventili nasiel som len jeden na vrchu pri zadnom kolesi
aby sme sa rozumeli...a nehovoril jeden o voze a druhý o koze... ripper ty máš 2takt takže nejaký motorový olej nehrozí... akurát olej v prevodoch a to je vzadu na variu nejaký vypúšťací šrob (teda aspoň u mňa je len jeden cez ktorý sa to vypúšťa a aj napúšťa) a scarp asi myslím olej v 4T motoroch kde je treba meniť motorový olej ale to je úúúplne niečo iné. opravte ma ak sa mýlim

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"