Mam problem s Gilerou Typhon

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
dano

Mam problem s Gilerou Typhon

#1 Príspevok od užívateľa dano » St Feb 28, 2007 9:03 pm

mi zhorela raz inducna cievka kupil som novu aj tak nejde som skusal ci dava iskru iskru dava ale uz prestalo zacalo jak by doco horiet a poistka sa nahriala co to moze byt?PORADTE

Užívateľov profilový obrázok
VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#2 Príspevok od užívateľa VLADY » St Feb 28, 2007 11:16 pm

nikde je chyba v elektrike.... :D čo ja viem ako to je zapojené? máš tú indukčku samostatnú ako na klasickom starom systéme alebo je to spolu zo zapalovaním??? ale ak je to že horí poistka a cievka je nová tak bude chyba dakde inde mimo cievku.. a zapalovanie je tam aké batériové alebo kondenzátorové jak na malých moto??? môže byť vadné samotné tranzistorové zapalovnie a to tak že prepáli aj indukčku po čase... to by sa malo odmerať čo a ako takto na dialku je to takmer nemožné to zisťiť čo tam blbne.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa alcatelko » St Feb 28, 2007 11:21 pm

typhoon by to mal mat take iste ako runner...cize vsetko v kope v tej skatulke...aspon myslim :)
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

VLADY
spammer
spammer

#4 Príspevok od užívateľa VLADY » St Feb 28, 2007 11:29 pm

zapalovanie je v krabičke a indukčka je extra... ak sa nemýlim ale aj tak môže byť zapalovanie aj bateriové a spína ho tranzistor tú šťavu do indukčky alebo kondenzátorové a spína z kondenzátora šťavu tyristor do indukčky.malé obsahy majú kondenzátorové a velké majú bateriové jak v aute teda všetko je živené z baterky . ale to je jedno v podstate ak by bol ten spínací prvok nejak napoly prerazený tak by mohol tú indukčku po čase odpáliť tým že by cez ňu išiel stále prúd trvalo a nie len impulzy ako pri zapalovaní... ale to by zas ten motor nešiel vôbec natočiť. je to volajaké divné takto to nevyriešime.Ale zas píše dačo o poistke a kondenzátorové zapalovania na malých scootroch nemajú poistku tá je daná do obvodu baterky a istí len baterkou živené spotrebiče teda brzdové svetlo , budíky smerovky ,trúbu.....

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#5 Príspevok od užívateľa alcatelko » Št Mar 01, 2007 1:10 am

musim to omrknut...lebo ked som vybral motor vypajal som len 2kable (kostra a plus...aspon myslim cierny a cerveny) a jeden konektor (su to bud dva alebo 4 kable)... a skatulka ostala na kabloch z motora...sa priznam ze elektrika je pre mna spanielska dedina :lol: ...ale bateriove zapalko nebude lebo baterku som davno zahodil...ked pojdem do garaze nafotim a vyvetlis mi co je co...lebo to chcem spravit tak aby sa dal motor natocit aj mimo skutra :lol:
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

dano

#6 Príspevok od užívateľa dano » Št Mar 01, 2007 6:56 pm

dnes som odmeral kable ci nieje nekde skrat odpojil som kable od inducky su tam try kable(cerveny,biely,zeleny)a pravdepodobne je tam skrat na skusacke som prilozil cerveny kabel ku poistke ktora ide od baterky a minusku na tie kable a ukazuje ze na kazdom jednom je skrat lebo od poistky ide cerveny kabel ku inducke a tie ostatne neviem kde idu musim este prezret vsetke kably

VLADY
spammer
spammer

#7 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Mar 01, 2007 7:41 pm

A nepoplietol si ich keď si menil indukčku lebo podla toho že sú tam tri tak jeden bude asi zvlášť a tie dva spolu len aby boli spolu tie dva správne....

dano

#8 Príspevok od užívateľa dano » Št Mar 01, 2007 9:07 pm

ne nepoplietol som ich tam je aj farba ze aky ma ist gu comu takze to by malo bytr ok

VLADY
spammer
spammer

#9 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Mar 01, 2007 10:30 pm

tak potom hladaj chybu dakde inde.... :roll:

dano

#10 Príspevok od užívateľa dano » So Mar 03, 2007 7:17 pm

dobre

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"