Valceky
Moderátor: Moderators
- m_i_ss_k_o
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ut Máj 08, 2007 1:26 pm
- Skúter: Vespa GTS 250
Valceky
Takze ked som si tu vsetko o nich precital a ked som to dobre pchopil ze ak mam teraz valceky 8,5 gramove a ked dam lahsie tak sa mi zvysi akceleracia ale zato znisi maximalka???
Vespič.
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Valceky
teoreticky anom_i_ss_k_o napísal:Takze ked som si tu vsetko o nich precital a ked som to dobre pchopil ze ak mam teraz valceky 8,5 gramove a ked dam lahsie tak sa mi zvysi akceleracia ale zato znisi maximalka???
- m_i_ss_k_o
- st. skútrista
- theruck
- Site Admin
- Kontaktovať užívateľa:
neviem co vsetko si uz o tom pocital ale ide o to ze ked znizis vahu tak ti pojde ten motor lahsie do vyssich otacok pretoze na vytvorenie tej istej sily na remen budes potrebovat vyssie otacky takze remen nebude vytvarat taku silu ako s tazssimi a z toho ti vyplyva ze ked dajme tomu pri 8000 rpm si mal rychlost 70 km/h tak po zmene valcekov za lahsie budes mat pri 8000 rpm napr 65 km/h.m_i_ss_k_o napísal:a je nejako urcene o kolko mozem maximalne znizit vahu ze keby ze tearz mam 8,5 a dam napr. 5,1 g. A ked znizujem alebo zvysujem az do extremov treba tam nieco pritom aj ine dokupovta.
a ak ma motor najvyssi vykon pri 7000 rpm tak ty tem maximalny vykon toho motora zacnes vyuzivat skor.
vseobecne by som vsak povedal ze seriovo nastavene variatory su nastavene fakt dobre a samotnou zmenou valcekov si narobis tak akurat nervy
takze ak das s 8,5 na 5,1 moze sa ti stat ze maximalku budes mat 35 km/h akurat sa na tych 35 km/h dostanes 2x rychlejsie ako s tymi povodnymi (ak bol amaximalka predtym 70 km/h)
- m_i_ss_k_o
- st. skútrista
- theruck
- Site Admin
- Kontaktovať užívateľa:
novy variator ma akurat ine - strmsie alebo inak prepracovane drahy valcekov - ze idu dalej ako seria cim sa zmeni priebeh toho zaberu ale ci ti to pomoze to ti povedat neviem to sa musis spytat niekoho kto ma s tym skusenosti na tom konkretnom skutri. mne osobne zmena variatora nepriniesla ziadny priamy uzitok. nestupla mi ani maximalka a necitil som subjektivne ziadny rozdiel v tahum_i_ss_k_o napísal:takze mam kupit cely novy variator???
tu mas fotku serioveho a tuning variatora http://www.victim.sk/gallery2/main.php?g2_itemId=274
- m_i_ss_k_o
- st. skútrista
- dr.snake
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
tvoje rady a komentare sa mi zacinaju cim dalej tym viac pacit ....fakt to myslim uplne vazne bez ironie a inych sraciektheruck napísal:neviem co vsetko si uz o tom pocital ale ide o to ze ked znizis vahu tak ti pojde ten motor lahsie do vyssich otacok pretoze na vytvorenie tej istej sily na remen budes potrebovat vyssie otacky takze remen nebude vytvarat taku silu ako s tazssimi a z toho ti vyplyva ze ked dajme tomu pri 8000 rpm si mal rychlost 70 km/h tak po zmene valcekov za lahsie budes mat pri 8000 rpm napr 65 km/h.m_i_ss_k_o napísal:a je nejako urcene o kolko mozem maximalne znizit vahu ze keby ze tearz mam 8,5 a dam napr. 5,1 g. A ked znizujem alebo zvysujem az do extremov treba tam nieco pritom aj ine dokupovta.
a ak ma motor najvyssi vykon pri 7000 rpm tak ty tem maximalny vykon toho motora zacnes vyuzivat skor.
vseobecne by som vsak povedal ze seriovo nastavene variatory su nastavene fakt dobre a samotnou zmenou valcekov si narobis tak akurat nervy
takze ak das s 8,5 na 5,1 moze sa ti stat ze maximalku budes mat 35 km/h akurat sa na tych 35 km/h dostanes 2x rychlejsie ako s tymi povodnymi (ak bol amaximalka predtym 70 km/h)

podpis som si este nenastavil
na ten scoot nekupuj nic skor nez tam mas CDI ktore je blokovane a nepusti ta do ziadneho zrychlenia. Theruck sa ti snazil naznacit ze s variom bude akurat priebeh akceleracie hladsi ale uvadza sa ze len HEBO dokaze zdvyhnut maximalku 5km za hodinu. Hebo performer o 5-8km/h a stoji ti zato 10km+ za 10litrov - v penazenke?m_i_ss_k_o napísal:takze mam kupit cely novy variator???
- tdafo
- st. cyklista
- Dátum registrácie: So Jún 30, 2007 5:29 pm
- Skúter: Hero Puch Winner 70 AC, Italjet Dragster 50 LC, KTM SX 200 LC :p
- Kontaktovať užívateľa:
Stara tema, ale nechcel som zaloziť new. Čo môže spôsobyť rychle opotrebovanie valčekov? Seriove vydrzali cca 5-6tis. km (tak ako
). Dali mi tam new malossi, o 0,5g ľahšie a po 400 km boli horšie ako stare...
trochu som sa prekvapil...

trochu som sa prekvapil...
Takže Zoznam: Hero Puch Winner 70 AC, Italjet Dragster 50 LC, KTM SX 200 LC :p Vsetko original
Dragster je este v príprave 

- rspeed
- motorkár
- Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
- Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600
...dal som na seriu heblo a 4,6 g valceky a zrychlenie super a V-max o 4 km/h viac...povodne vario malo 8 g valceky...ArMoR napísal:dáš lahšie valčeky, nebude ti to tahat vobe lebo zvyši otačky a akurat hovno pomože, lebo tvoj motor nieje na tie otáčky ... s fukom je to už o niečom ino m...
..a teraz nazad k otazke...opotrebovanie moze byt aj koli opotrebovanym voditkam-pri zabere sa cez nich prenasa tocivy moment na pritlacny tanier,pri ubrati plynu je to naopak - ak su vybehane dres valceky...
- tdafo
- st. cyklista
- Dátum registrácie: So Jún 30, 2007 5:29 pm
- Skúter: Hero Puch Winner 70 AC, Italjet Dragster 50 LC, KTM SX 200 LC :p
- Kontaktovať užívateľa:
pôvodne som tam mal 10 g, ale nenasiel som take iba 9,5g. a islo to dobre. vax okolo 80-85.(kto bol na vyjazde "pre NR" to vydel)ArMoR napísal:dáš lahšie valčeky, nebude ti to tahat vobe lebo zvyši otačky a akurat hovno pomože, lebo tvoj motor nieje na tie otáčky ... s fukom je to už o niečom ino m...
thank rspeed- a ako ti to isiel s pôvodnými valčekmy???

Takže Zoznam: Hero Puch Winner 70 AC, Italjet Dragster 50 LC, KTM SX 200 LC :p Vsetko original
Dragster je este v príprave 

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Sériové valčeky vydržia vždy ovela viac ako ak je na scootri tuning( silnejšia kontrastka ich viac zaťažuje a pod.)... mne moje tiež držia vpodstate sú na nich len milimetrové plôšky na niektorých miestach a to má tiež už okolo 15 000km.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.