liatina valec 50ka od RMS...

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

liatina valec 50ka od RMS...

#1 Príspevok od užívateľa VLADY » St Jún 13, 2007 10:33 pm

Stal sa prípad takýto: niektorí možno vedia švagrovi som predal pred vyše rokom VIVACITY a po asi 2000 km sa mu (zlahka :D :D :D ) kúsol. kedže tuning nechcel z finančných ale aj časových a odborných ( kto by sa mu s tým serkal s tuningom a ladil to??, on to má v podstate na presun do a z roboty ) dôvodov robiť tak padla volba na tento valec bol lacný a poctivá liatina a kedže nebolo na 100% isté či sa to nekúslo aj kvôli blbému čerpadlu tak sme zvolili takúto možnosť keby sa aj druhý raz podarilo tak sa zruší čerpadlo a dá sa spraviť výbrus..... po nahodení švagor vraví je to lenivec.... ja že čo už NICASIL je NICASIL.... tak jazdil teda skorej preslimákovával sa cca to išlo 50-55 a kedže ma nejak neotravoval tak mne osobne to žily netrhalo. Ale pred troma týždňami mi volá nedrží volnobeh skapíňa neťahá a pod.... tak som sa podujal reku kuknem to.Samozrejme našiel som opačne dané tesnenie pod valcom šak čo stane sa montoval som to ja sám a nejak som sa ponáhlal a prehliadol bola tam nejaká skulinka ako je prefuk oproti výfukovému kanálu tade to ťahalo falošný vzduch vravím si a preto to tak naprd išlo celkovo. Spravil z výkresu nové tesnenie poskladal nastavil volnobeh a tu máš na! Ale švagor volá za pár dní nič sa nezmenilo furt lemra lenivá!!! tak reku OK zoberem kamošovi pokukáme čo a ako...a on mi vraví dones starý valec porovnáme.... a už je to tu! ako som dal dole hlavu a piest zatlačil na DU tak vidíme prefuky z dobrej 1/3 prekryté piestom! ahááá a tak preto slimáčik! nechápem ako alebo prečo ale v podstate fušerina toho kto to už projektoval ten valec alebo že by bola zle nastavená mašina čo zarovnáva spodok??? skrátka bolo treba asi o 2,5mm zdvihnúť celý valec hore aby boli prefuky zarovno z hornou hranou piesta. takže som zatial len tak na skúšku vystrúhal z klingeritu dve tesnítka pod valec horné z alu plechu sme nedali kvôli kompresi len sa zabrúsila dosadacia plocha na hlave a aj valci aby to tesnilo bez tesnenia a čuduj sa svete scooter už ide trocha lepšie 70 po rovinke. samozrejme zrýchlenie nieje to jak s tým origoš nicasilom ale to bude asi aj tým že má teraz menšiu kompresiu ako by mal mať. Takže cez zimu spravím pod valec podložku z 2,5 alu plechu švagor dá zobrať z hornej strany valca tých 2,5mm čo je navyše a scooter snáď bude jak predtým.... takže takáto vec by ma ani vo sne nenapadla!!!Neviem teda či je vysoký ten valec alebo je vysoký ten piest ale koho by napadlo pri skladaní pozreť či to nieje takto (poladené :oops: ) už z fabriky!!! A to sa tu nebudem zmieňovať aké bolo prekvapko keď som ho nový vybalil z krabice... piest strčený vnútri vo valci a s ním aj občas nejaké zrniečko zlievarénského piesku z formičky...nejak tam asi moc nedbajú na čistotu. našťastie ako som ten piest odtial vytláčal tak som išiel smerom dole takže v kompresnej časti nad prefukmi ten valec doškraný nebol!!! ale aj tak . Keby som bol vtedy tušil čo a ako tak sa kúpi nejaký inakší ale určite nie tento najlacnejší od RMS. Potom som počul že to nieje nič moc táto firma ale čo už mne to bolo v podstate jedno švagor mal na výber , a rozhodol sa tak jak sa rozhodol. :roll:
Naposledy upravil/-a VLADY v Št Jún 14, 2007 2:51 am, upravené celkom 1 krát.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#2 Príspevok od užívateľa alcatelko » St Jún 13, 2007 11:04 pm

no je rms a rms...ako vela firiem davaju si robit veci aj v cine...u vecsiny veci si mozes vybrat ci chces made in italy alebo made in china...ja som doteraz s rms problem nemal...napr racing kluka od nich lepsie spracovana ako s6...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

scrat

#3 Príspevok od užívateľa scrat » Št Jún 14, 2007 12:37 am

alcatelko napísal:no je rms a rms...ako vela firiem davaju si robit veci aj v cine...u vecsiny veci si mozes vybrat ci chces made in italy alebo made in china...ja som doteraz s rms problem nemal...napr racing kluka od nich lepsie spracovana ako s6...
lenže aj ta čina ti vyrobi veci len podla tvojich návrhov, takže neverim, žeby sa im ten čínsky stroj sekol o 2.5, skôr sa sekol kapitalisticky inžinier ked to projektoval

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa alcatelko » Št Jún 14, 2007 10:00 am

scrat napísal:
alcatelko napísal:no je rms a rms...ako vela firiem davaju si robit veci aj v cine...u vecsiny veci si mozes vybrat ci chces made in italy alebo made in china...ja som doteraz s rms problem nemal...napr racing kluka od nich lepsie spracovana ako s6...
lenže aj ta čina ti vyrobi veci len podla tvojich návrhov, takže neverim, žeby sa im ten čínsky stroj sekol o 2.5, skôr sa sekol kapitalisticky inžinier ked to projektoval
staci ze u daneho kusa zle vyskladali formu a bola zanedbana vystupna komora :)
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#5 Príspevok od užívateľa theruck » Št Jún 14, 2007 10:14 am

z toho co si pisal som nepochopil ci piest zostal seriovy alebo si ho menil aj s tym valcom

VLADY
spammer
spammer

#6 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Jún 14, 2007 12:17 pm

nie nie to bolo komplet menené valec aj z piestom čo bol k tomu valcu...tu je foto jak sa to zlahka kúslo :D inak dnes ráno si bol švagor u mna doma ešte než išiel do roboty pre neho a za chvílku mi volal že už je v robote a že to je neporovnatelné jak to išlo predvčerom a jak to ide teraz...Obrázok
a tento valec sa tam dal ako náhrada:http://www.scootland.sk/eshop/?id=100080070&cat=152

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa alcatelko » Št Jún 14, 2007 12:37 pm

ak to je v zaruke reklamuj...jednoznacna vyrobna vada :)

aumirek
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
Skúter: neuvedený

#8 Príspevok od užívateľa aumirek » Št Jún 14, 2007 1:02 pm

alcatelko napísal:ak to je v zaruke reklamuj...jednoznacna vyrobna vada :)
máš pravdu ale kupoval to v sccotlandu a mi tam udělali výbrus s vulí 0,15 a tvrdili že neumím měřit vyhrožovali mi tak nevím jak pochodí a nevím jestli na díly není záruka kratší

VLADY
spammer
spammer

#9 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Jún 14, 2007 2:40 pm

čo po skoro roku nareklamujem??? to by sa dalo ak by bol po ruke nejaký valec na ktorom by sa švagor mohol premiestňovať do roboty...lebo chodiť z DNV až do Plynárni autobusom sa mu moc nechce... a počítam že to by bolo reklamácia nadlho minimálne ten mesiac a povedia že to tak je a hotovo že premerali nový valec a je tak isto spravený a čo by som chcel za 2500,- a čo že scooter ide lenivo...atď. vieš každý bude mať kopec výhovoriek a to že to odfotím a pošlem do Brna...budú ťahať čas že to nemajú na čom vyskúšať to je nadlho najlepšie ak by to bolo kupované tu na Sk alebo rovno v BA tak možno by som to reklamoval hneď ako som to vybalil z krabice kvôli tým škrabancom od piesku či čo to bolo... ale teraz už to asi nemá význam..... len ma to nejak udivilo že milimetr dva horedole....alebo je aj to možné že ten piest čo tam bol strčený nebol od toho valca...inak aj oproti tomu originalu je vyšší od čapu po vrch tiež o nejaké milimetre....ale celkovo to teraz ide dosť uspokojivo...ja to samozrejme neviem z odstupom času tak posúdiť lebo som rozhýčkaný mojou 250kou.A samozrejme sa nemienim nejak moc angažovať lebo som už s tým mal dosť oštaru aj keď mi to je rodina.... nie že by som sa nejak previnilo cítil lebo sa to stalo až po najazdení asi 2000kilákov po predaji . a celkovo ten scooter bol bez problémov len prvú sezónu potom začal pretekať olej cez olejové čerpadlo do karbecu ak to dlho stálo prepúšťal ten guličkový spätný ventil čo je na výstupe z čerpadla a furt sa mi to nedarilo zatesniť tak aby to bolo na 100% tesné. som to zabrusoval dával novú guličku silnejšiu pružinku zaklepával to sedlo ...... a už ma to nebavilo sa vtom furt vrtať. A miešať to ručne by ma nebavilo tak isto....ja viem že to by nebola až taká velká vada a celkovo sm scootra nepredával kvôli tomuto problému. len som chcel poukázať že čo všetko môže byť príčinou že veci nejdú tak jak by mali prvý krát môj omyl pri otočení tesnenia a potom totok že milimeter žiadna miera!!!!!

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"