Keeway Flash,ladenie-tryska/valceky/spojka/vario...POMOC!

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
mao

Keeway Flash,ladenie-tryska/valceky/spojka/vario...POMOC!

#1 Príspevok od užívateľa mao » Pi Sep 07, 2007 8:06 pm

Taaakze caute. Opisem aktualny stav

Mam keeway flash, jak tu mozno niektori vedia :D
Dneska som to bol odbloknut, dali dole restrikcny kruzok, 3.0g valceky Polini (neviem ci to neni az moc lahke), Stage 6 PRO vyfuk, 57,5 trysku (neviem ci neni mala), a ze museli trosku pootvorit filter v airboxe lebo to s tym Stage 6 PRO vyfuk a s tou tryskou najprv vobec nechcelo ist...

Od 0 do 20 samozrejme ide ako hovienko, sa vlecie, potom ide super (lepsie jak som cakal nastastie:) a potom sa zastavi na 60 Km/h a nechce ist dalej. A niekedy okolo tych 40-45 proste ked idem plny, akcelerujem tak proste zrazu strati otacky a proste spomaluje, cize pustim plyn, znovu tomu pridam a ide dalej. Viem ze pricin k tymto „vypadkom“ moze byt viac, ale predsa len ak niekto vie, prosim o pomoc a odpovede..

Taakze navrhujem – Kupit Malossi Multivar pre 2t ciny vid - http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopic.php?t=2692
A teda dat toto vario, novu kontrastku, poskusat ine valceky.
Dalej kupit fungel novu spojku (myslim ze 107mm alebo 110mm, proste tiez neviem) – to teda absolutne netusim jaku, dake tipy dam, ale skuste prosim poradit
Hebo sport http://www.scootland.sk/eshop/?id=HR5000103N&cat=99
Stage6 Torque control http://www.vltava2000.cz/scooter-tuning ... rtmentID=0
Plus teda daky spojkovy zvon (tiez neviem aky) – (da sa to spravit tak, ze sa kupi nova spojka a necha sa to so seriovym zvonom?) :?
A samozrejme najst vhodnu trysku do karbu! A ... tam este daky kevlarovy remen – Hebo alebo Malossi to je mi sumafuk.

A nakoniec uz iba najst niekoho kto to tam vsetko nahodi, vyladi a da vsetky te zasrane trysky, valceky, spojkove pruzinky do HARMOOOONIE! :D
Dosiahnut by som chcel – Vmax – min 75km/h, aby to pekne, odspodu a s prehladom tahalo, a aby som nezadrel... :D

Este takto,, chcem sa spytat ci cela tato horeuvedena kombinacia je vhodne pre to co tam chcem dat este na buduci rok:
Valec Malossi Sport 70cc, CPI AC 12mm a novu kluku – napr. Kliková hřídel Motoforce Evolution, CPI 12mm

Je to teda OK?

Dakujem za vsetky rady a pripomienky k mojemu navrhu. Fakt vdaka. A dakujem (aj ked v mensej miere:) aj blbe pripomienky ako tu byva zvykom.... dik, prijemny zaprsany podvecer :wink:
Naposledy upravil/-a mao v Pi Sep 07, 2007 11:25 pm, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
unci
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Apr 30, 2007 10:47 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#2 Príspevok od užívateľa unci » Pi Sep 07, 2007 8:47 pm

tak ze kde začat :?
mal som vo focuse 57,5 trysku a islo mi to 75 a spotreba strastna. DAl som klasicku 47,5 a pohral sa s ihlou a spotreba tie 2-3 litre a v-max 80. Ty vravis ze sa rozbieha pomaly od spodu Tak mne to robilo ked som spravil toto:

Obrázok

Prehodil tu podlozku, sice isiel 85 ale sa tazko rozbiehal. No ja mam výfuk Leo Vince TT nic moc ale ide dobre.

mal som trysku 65 a open filter a le nic extra som nezbadal tak som sa priklonil k spotrebe.

Obrusil som Vario ten kusok, dal som tiez 3g valceky a do spojky malossi spruzinky najslabsie.
Rozjazdy mam super a v-max tiez som spokojny.

Idem dat aj ja Vario MALOSSI MULTIVAR mal by dojst buduci tyzden tak sa ti ozvem co sa dialo.

Skus dat doo pôvodneho stavu filter a daj trysku co si tam mal 47,5 a ihlu daj na maximum a musi to ist.
PS: kludne sa pytaj rad pomôzem
podpis som si este nenastavil

ripper

#3 Príspevok od užívateľa ripper » So Sep 08, 2007 10:27 am

getee mal si si dat copyright :D :D

unci
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa unci » So Sep 08, 2007 10:29 am

nespamuj ja som uz mal s tym problem :evil:

mao

#5 Príspevok od užívateľa mao » So Sep 08, 2007 10:53 am

ripper napísal:getee mal si si dat copyright :D :D
nechapem?

kukolarik
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
Skúter: nemam moto
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa kukolarik » So Sep 08, 2007 11:14 am

mao napísal:
ripper napísal:getee mal si si dat copyright :D :D
nechapem?
toto je povodny "napad" GeeTee-ho, teda on na to prisiel a a ko prvy to sem dal na forum, toto je teda skopirovane jeho foto, preto ta poznamka...

K celkovemu tvojmu problemu sa nevyjadrujem, viem o tom absolutne nic, takze snad sa podari... drzim palce

unci
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa unci » So Sep 08, 2007 11:32 am

no a co ved som tu foto zobral z Geeteeho prispevku aby vedel o co sa jedna nie? co som to mal este raz fotit ja ked geetee to spravil za mna? alebo aky je s tym problem?

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » So Sep 08, 2007 1:56 pm

2 mao: pozeram, ze si sa pustil do pekneho tuningu... si sa nam rozbehol. :)

2 unci: len mala otazocka - aku si mal spotrebu s tou 57.5 tryskou? Lebo ma zaujalo, ze si tam dal nazad tu 47.5 a spotreba je 2-3 a ide to lepsie... zeby som aj ja poskusal? Ale teraz, ked je uz chladnejsie, sa to tazsie ladi...
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

unci
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa unci » So Sep 08, 2007 2:38 pm

tak ked som mal 57,5 trysku tak spotrebu som mal celu nadrz na 100km a výkon stejný ako s 47,5. Mam 47,5 a ihlu na predpslednom (skoro uplne hore) aby som nezadrel lebo ked som mal ihlu v strede tak uz pri 80km/h mi vynechával motor = nedostatk zmesi. ked davam dlhsie vzdialenosti tam mam spotrebu 2l a ked ho turujem v meste tak 2,5-3l Viac nie. Výkon mam stejny ako s oodblokovaciou

mao

dik

#10 Príspevok od užívateľa mao » So Sep 08, 2007 6:00 pm

THeBaNDiT napísal:2 mao: pozeram, ze si sa pustil do pekneho tuningu... si sa nam rozbehol. :)
2 unci: len mala otazocka - aku si mal spotrebu s tou 57.5 tryskou? Lebo ma zaujalo, ze si tam dal nazad tu 47.5 a spotreba je 2-3 a ide to lepsie... zeby som aj ja poskusal? Ale teraz, ked je uz chladnejsie, sa to tazsie ladi...
no snazim sa, len vidim se sa s tym este riadne naserkam :wink:
inak, skusi mi teda niekto poradit preco my to tak vynechava? proste idem, 0-15az20 nic potom supa na takych 35 a potom vynecha, tak musim pustit plny, dat dopolky(niekedy az uplne dole) a chytat druhy dych a potom sa opatrne pomaly dostanem ku 60 a finito! preco?

ale zvuk naaadhernyyy:) zom stastne zaluubenyyy:)

to unci: diki moc, fakt
premazat poprosim tie copyrighty! :wink: vdaka za pomoc, cus

mao

asi som na to prisiel

#11 Príspevok od užívateľa mao » So Sep 08, 2007 6:26 pm

:idea: aha, uz mi to je asi jasne.

zo scooter-tuning.cz
Co se stane když použijeme příliš velkou trysku?
Nachází se pak příliš mnoho benzínu ve směsi, mluvíme se pak o bohaté směsi. Motor má menší výkon, má sklon k vynechávání a koktání (tzv. čtyřtaktování, když motor zapaluje díky příliš bohaté směsi každou druhou otáčku motoru) jako kdyby jste jeli pořád se zapnutým sytičem. Bohatá směs je dobře znatelná na svíčce, je většinou černá s velkým povlakem karbonu a sazí. Při tomto nastavení se motor zničit nemůže ale má menší výkon a spotřeba rapidně stoupá.
UZ MI TO IBA PROSIM NIEKTO POTVRDTE A IDEM TAM ROVNO DAT TU povodnu 47,5, ok? :wink:

unci
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#12 Príspevok od užívateľa unci » So Sep 08, 2007 7:05 pm

ja ti potvrdim ja na nej beham stale a mal soom uz aj 58,8 aj 60 aj 65 a + som skusal aj open filter a výkon stejny. Dnes som bol jazdit a dostal som focusa na 92km/h merane cez GPS (som zobral kamaratovi z auta) :D

mao

#13 Príspevok od užívateľa mao » So Sep 08, 2007 7:05 pm

mPershing napísal:UNCI: problem je v tom, ze novacik povazuje ten napad s podlozkou za tvoj, co nie je :!:
keby si ho odkazal na
http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopic.php?t=2227 , nikto by s tym nemal problem...
A to, co vytykas inym, robis prave ty - spamujes ... :evil: :twisted: :evil:
ja KeewayTUNEUP poznam uz davno. Variom aj tak asi zainvestujem do Malossi multivar. Viacej uz by mi ale pomohla daka KONSTRUKTVINA ODPOVED. vdaka

unci
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa unci » So Sep 08, 2007 7:13 pm

mPershing napísal:UNCI: problem je v tom, ze novacik povazuje ten napad s podlozkou za tvoj, co nie je :!:
keby si ho odkazal na
http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopic.php?t=2227 , nikto by s tym nemal problem...
Nahodou som spamoval to mas rozdiel uz som sa poučil a uz pisem iba k veci, vidis tu temu uz poznal davno. Ja som uz vario mal zbrusene a tu podlozku som skusal este pred tym ako som videl toto forum.

Stando
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: St Júl 19, 2006 2:57 pm
Skúter: Honda NC700 Integra

#15 Príspevok od užívateľa Stando » So Sep 08, 2007 8:22 pm

Nie je to s tou 47,5 triskou pokusanie??? Ja mam spotrebu do 3.5 litra (samozrejme si viem predstavit aj menej), skusal som dat pri sucastnej konfiguracii trisku 65 ku, ale motor sa mi nedostal vobec do otacok...

Ja ked som po odblokovani zistoval rozdiel medzi 47 a 57, maximalka bola ta ista avsak o dost dlhsie sa rozbiehal.

PS: mao, ako som ti uz spominal, ladenie nie je zmenit par suciastok a po nastartovani sa vozit na rakete...
Yamaha NMAX 125 -2018 ->
HONDA NC700 Integra -2016 ->
Gilera Nexus 500i MK1 - 2010 -2016
Keeway Focus 50 - 2006-2013

unci
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#16 Príspevok od užívateľa unci » So Sep 08, 2007 8:38 pm

no ja som na 47,5 jazdil uz dobre dlho a dst vela km. a nemal som nikdy problem. Taktoo s touto tryskou je to optimálne rýchlosti a spotrebe.
Na focuse dam 80km/h v pohode a dnes sa mi podaril new rekord

konti
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Mar 09, 2006 5:17 pm
Kontaktovať užívateľa:

#17 Príspevok od užívateľa konti » So Sep 08, 2007 10:47 pm

skús dať ihlu vyššie, môže to byť aj tým... (len tip, za vyskúšanie nič nedáš)

mao

#18 Príspevok od užívateľa mao » Ne Sep 09, 2007 1:03 pm

Stando napísal:Nie je to s tou 47,5 triskou pokusanie??? Ja mam spotrebu do 3.5 litra (samozrejme si viem predstavit aj menej), skusal som dat pri sucastnej konfiguracii trisku 65 ku, ale motor sa mi nedostal vobec do otacok...

Ja ked som po odblokovani zistoval rozdiel medzi 47 a 57, maximalka bola ta ista avsak o dost dlhsie sa rozbiehal.

PS: mao, ako som ti uz spominal, ladenie nie je zmenit par suciastok a po nastartovani sa vozit na rakete...
jako sorry, v uvode som pisal ze budu aj j..... komenty ale teraz uz to proste nedavam,, na do piC! sa ma tu snazis fackovat slovkami ala ... ladenie nie je zmenit par suciastok a po nastartovani sa vozit na rakete.. ty kok! sorry nepoznam ta ale vypovedna hodnota nulova tvojho prispevku. premazat poprosim vsetky teto odpadove prispevky a aj te moje reakcne. vdaka. dobru chut :wink:

geetee

#19 Príspevok od užívateľa geetee » Ne Sep 09, 2007 5:26 pm

ako necital som cele, ale predpokladam ze ked ti nejde viac ako 60 ze si dal blokovaci kruzok prec? len taka zakladna otazka

geetee

#20 Príspevok od užívateľa geetee » Ne Sep 09, 2007 6:01 pm

mao napísal:
keby si ho odkazal na
ja KeewayTUNEUP poznam uz davno. Variom aj tak asi zainvestujem do Malossi multivar. Viacej uz by mi ale pomohla daka KONSTRUKTVINA ODPOVED. vdaka
miesto varia by som siel do stage spojky a MHR zvonu

Stando
cyklista
cyklista

#21 Príspevok od užívateľa Stando » Ut Sep 11, 2007 9:30 am

mao napísal:
jako sorry, v uvode som pisal ze budu aj j..... komenty ale teraz uz to proste nedavam,, na do piC! sa ma tu snazis fackovat slovkami ala ... ladenie nie je zmenit par suciastok a po nastartovani sa vozit na rakete.. ty kok! sorry nepoznam ta ale vypovedna hodnota nulova tvojho prispevku. premazat poprosim vsetky teto odpadove prispevky a aj te moje reakcne. vdaka. dobru chut :wink:
Sorry ak som ta urazil. :( Nemam chut tu nikoho poucovat. Chcel som len povedat ze v principe ide o to ze ak zmenis vela veci naraz, a nahodou to nejde na prvy sup tak ako si predstavujes potrebujes sa jednoducho postupne vratit spat a zistit preco a nie menit hned dalsie...

Ak si zmenil vyfuk, trisku a otvoril filter tak by si mal tu niekde hladat problem, lebo 3g valceky su dost lahke na to aby sa ti to v spodnych otackach vlieklo (pri lahkych valcekoch to nedostanes do maximalky ale pri rozbehu by to malo byt ok...)
Yamaha NMAX 125 -2018 ->

mao

#22 Príspevok od užívateľa mao » Ut Sep 11, 2007 9:41 am

[quote="Stando"][quote="mao"]

jako sorry, v uvode so

Sorry ak som ta urazil. :( Nemam chut tu ...
ote]

Nie, ved to je v pohode, a sorry jak som ta ja urazil. Sme uz hlavne na dobrom... ja viem ze to neni jednoduche a zacina to byt az zlozite.
Vid - http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopic.php?t=2750 . Inak dam to tu cele aby sa to neriesilo v dvoch temach.

caute, mam dalsi problem. normalne som dneska chodil, spravil som zo 5km a potom som zastavil. potom som nakopol, na volnobehu normalne sam proste zrychloval, ked som ho dal dole a cuval nohami dozadu tak proste skuter sa tahal sam dopredu az som mal trosilinku problemy ho nahami odcuvat, potom so ho teda rozbehol a na 20km/h proste prestal ist a ked som drzal plyn tak po urcitom case ako som ho drzal tak normalne zhasol motor a ten proces spomalovania bol doprevadzany takym trosku dunivym skapinajucim zvukom (mam inak stage6 pro vyfuk).
A potom som zas nastartoval a uz isiel iba 10km/h a zase takisto potom zhasol ked som drzal plyn. ked som ale na tych 20 alebo 10-tich km/h pustil plyn tak isiel sam touto rychlostou ale viac uz proste nie.
Potom som mu dal hodinu prestavku, nastartoval dal som kratku jazdu a islo to fajn, potom som ale vypol, zase nastartoval tak po 3min a uz zase ten scenar s tou Vmax 20 a potom 10 uplne presne ako som opisal hore.
Btw na stojane ked mu davam tak ide normalne, pekne az vysoko (otacky), iba sem tam ma problem.
Pre ilustraciu problemu pred tym ako sa stalo dneska toto - http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopic.php?t=2730 .
Kamarat mi na to povedal ze mozem mat zasranu trysku v karbe ale to sa mi moc nezda.
Co to moze byt chalani prosim Vas? Diki!

Dneska som si bol po origo vyfuk a origo trysku a kukam doma a tryska ze 55!!! vsetci furt melu se seria tryska na Keewayoch je 47,5 tak zase nechapem trosku :roll: :oops:
Naposledy upravil/-a mao v Ut Sep 11, 2007 11:04 am, upravené celkom 1 krát.

Stando
cyklista
cyklista

#23 Príspevok od užívateľa Stando » Ut Sep 11, 2007 9:51 am

Focus, Matrix a spol mohli mat 47,5 Flash je model 2007 to ti uz nikdo nezaruci ze je to to iste a nie 55...

Skus si spravit spat seriu (okrem valcekov a podlozky do varia) Malo by ti to akurat znizit maximalku, ale nemal by si mat problem z jazdenim. Potom prehod vyfuk a trisku aj filter nechaj... pri 55ke triske by to mohlo ist.

(Mozno je to od veci ale pred par rokmi mi kamarat v nemecku daroval Stihl motorovu pilu, nakolko bola 2x v oprave a stale sla divne. Celu som rozobral, vycistil a nasledne poskladal a nepomohlo. Vynechavala, netahala... Potom som sa asi pol hodinky hral s pomerom palivo vzduch. odvtedy funguje... Zeby v servise chceli aby si kupil novu??? Ved si ju nakoniec aj kupil...)
Yamaha NMAX 125 -2018 ->

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#24 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Sep 11, 2007 10:46 am

napisem to iste, co v tom druhom Tvojom topicu: nie je to trebars prilis bohata (alebo chudobna, ktovie) zmes? kontroloval si farbu sviecky? aka je?
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

unci
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#25 Príspevok od užívateľa unci » Ut Sep 11, 2007 4:09 pm

STANDO: to nevadi ze focus, metrix, hurikan maju 47,5. Flash ma stejny mtor ako hurikan tak to je jedno ono to musi slapat ako too bolo origo.
MAO: vravis ze nejde viac a nezda sa ti ze ti smyka spojka? som robil jedneho focusa kde necela zaberat spojka (smykala).

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"