Pomóc ! Zdochýna mi to na volnobeh!

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
degeš-

Pomóc ! Zdochýna mi to na volnobeh!

#1 Príspevok od užívateľa degeš- » Pi Mar 07, 2008 12:29 am

Mám taký problémik že nech nastavím volnobeh ako chcem po pár sekundách motor začne znižovať otáčky a potom zdochne, no a ked chcem trochu popridávať tak bud zdochne alebo to trvá kým sa rozbehne, ale inak ide dobre,len ked zastanem tam mu začne j....., Poradte prosím ako to spraviť. :crybaby:

Užívateľov profilový obrázok
THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#2 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Pi Mar 07, 2008 1:06 am

z mojho laickeho pohladu by som povedal, ze mas nastavenu privysoku volnobeznu bohatost zmesi... preto sa pri volnobehu dusi... ale pockaj na radu vacsich odbornikov nez som ja... (som zvedavy, ci mam pravdu) 8)
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pomóc ! Zdochýna mi to na volnobeh!

#3 Príspevok od užívateľa theruck » Pi Mar 07, 2008 9:43 am

degeš- napísal:Mám taký problémik že nech nastavím volnobeh ako chcem po pár sekundách motor začne znižovať otáčky a potom zdochne, no a ked chcem trochu popridávať tak bud zdochne alebo to trvá kým sa rozbehne, ale inak ide dobre,len ked zastanem tam mu začne j....., Poradte prosím ako to spraviť. :crybaby:
mozno mas spinavy filter a mozno si to zle nastavoval. ked to nastavis musis to par krat vytocit aby sa ti to rozdychalo nie ze nastartujes ide to skapat zatocis srobom a cudujes sa ze ajtak skapalo. ked sa ti to uchlastava musis to vzydcky trosku rozdychat

degeš-

#4 Príspevok od užívateľa degeš- » Pi Mar 07, 2008 12:32 pm

Filter mam nový, Idem sa s tým skúsiť pohrať možno to spravím.

FoXiK
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
Skúter: Yamaha Slider
Kontaktovať užívateľa:

#5 Príspevok od užívateľa FoXiK » Pi Mar 07, 2008 1:19 pm

sak tam mas bohatost zmesi a dorazovu skrutku na supatko ... pokial viem :roll: a ta bohatost byva okolo tych 2.5-3otacok od uplneho zatocenia a potom ten doraz supatka... samozrejme ako howori theruck sa na tom musis povozit zohriat to vytocit a potom nastavovat.. lebo sa to inak chova ked je to ece studene alebo zahriate... to mi robi aj babeta a ked to teraz nastavis tak potom ti to bude tahat na mieste ked bude zohriaty scoot
ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750

degeš-

#6 Príspevok od užívateľa degeš- » Pi Mar 07, 2008 4:20 pm

Už som to spravil,práve som sa vrátil zo skúšobnej jazdy,ani raz mi nezdochol už si to pekne pradie v nízkych otáčkach.Problém bol v tom že tá šrobka ktorou sa to nastavuje sa velmi lahko odkrúca a vibráciami sa sama dotiahla tak som jej trochu kombinačkami zdeformoval závit.

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa dr.snake » Pi Mar 07, 2008 4:25 pm

u nas v dobrych rodinach mame na volnobeznej skrutke taky pliesok co spanuje aby sa to vybraciami nepovolilo
podpis som si este nenastavil

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#8 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Mar 07, 2008 6:54 pm

Alebo pružinka sa tam dáva tak to býva original na niektorých karbecoch....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

degeš-

#9 Príspevok od užívateľa degeš- » Pi Mar 07, 2008 7:06 pm

Ja som myslel tú skrutku ktorou sa šteluje tá bohatost zmesi alebo čo, Je to tá čo je blízko otvoru ktorým sa nasáva vzduch, To by som chcel vedieť aký pliešok by tam mal byť !!!!

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"