ako je to s volnobehom a spojkou
Moderátor: Moderators
ako je to s volnobehom a spojkou
Ahojte, na cesty z/do prace som si kupil maly scoot (piaggio zip 50 4T). Nikdy predtym som sa na scoote neviezol, takze neviem co ako ma alebo nema fungovat, ale myslel som si, ze ked uvolnim plyn, scoot pojde dalej na "volnobeh", tzn ze odstrediva spojka vypne. Na tomto krame vsak akoby spojka zostala zopnuta a brzi motorom. Otazka je, ci je to takto normalne, alebo je to chyba mam to dat nastavit...
Dalsia vec je, ze mi skripe predna kotucova brzda, akoby som sa vozil na 10rocnom krame, a pritom som zatial najazdil 90km ...
diky
ivast
Dalsia vec je, ze mi skripe predna kotucova brzda, akoby som sa vozil na 10rocnom krame, a pritom som zatial najazdil 90km ...
diky
ivast
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
k brzdam...skus opakovane silno zabrzdit malo by to prestat...
k spojke...brzdny moment na 4t je dost brutalny a aj na race skutri mam odskusane ze ked spojka zabere pri 9000 otackach vypne sa pri 4000...cize ked tebe zabere pi tych povedzme 2500 tak sa vypne az tesne nad volnobehom...chce si to len zvyknut...a dobeh riesit jemnym pridavanim
k spojke...brzdny moment na 4t je dost brutalny a aj na race skutri mam odskusane ze ked spojka zabere pri 9000 otackach vypne sa pri 4000...cize ked tebe zabere pi tych povedzme 2500 tak sa vypne az tesne nad volnobehom...chce si to len zvyknut...a dobeh riesit jemnym pridavanim

............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- 4BALL
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Aug 30, 2006 12:44 am
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
nedavno sa mi to staloTHeBaNDiT napísal:k tej spojke este akurat dodam tolko, ze aby Ta nenapadlo spustit sa dole kopcom s motorom na volnobeh a potom pridat plyn - to by potom totiz spojka zabrala a motor dostal od kolesa riadny kopanec... mohlo by sa nieco aj pokakat.(okrem vodica)

podpis som si este nenastavil
Este jedna otazka do plena, ako to ma byt s vypinanim spojky po nastartovani studeneho motora, ked bezi na volnobehu so zvysenymi otackami.
Ja to mam nastavene tak, ze spojka je taka "polozopnuta", tzn. ked je scoot na stojane, kruti koleso, ked ho zhodim tak trochu trhne a potom uz stoji. Je to takto ok, alebo by bolo vhodne nastavit ju spinanie vo vyssich obratkach ( ak sa na spojke vobec da nieco nastavit ) ???
Ja to mam nastavene tak, ze spojka je taka "polozopnuta", tzn. ked je scoot na stojane, kruti koleso, ked ho zhodim tak trochu trhne a potom uz stoji. Je to takto ok, alebo by bolo vhodne nastavit ju spinanie vo vyssich obratkach ( ak sa na spojke vobec da nieco nastavit ) ???
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Spojkou nič nešteluj! asi máš vysoké otáčky volnobežné. ja som to riešil tak že som ich jemne znížil ...ale zas pozor aby si ich neznížil tak že po zavretí sytiča Ti nebude držať volnobeh.... inak dosť záleží od teploty vzduchu aké sú tie otáčky po natočení.. nikedy mám aj ja zvýšené až tak že točí kolesom a inokedy nie..a sytič je na začiatku vždy zapnutý pretože scooter je celú noc odparkovaný.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- miiireeec
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Máj 26, 2008 12:13 pm
- Skúter: Yamaha XT 660 X
mne sa to stalo v 70...THeBaNDiT napísal:tak neviem, ja som to skusil dvakrat (resp. prvykrat naschval a druhykrat uz nechtiac), a v takej 40tke to uz bola dobra sleha... (hovorim o 50ccm, lebo na 250ccm uz to je akesi jemne, ked som to skusil v takej 20km/h, viac pre istotu nie)

Yamaha - ride the right bikes