Yamaha Neos setup???

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
myso
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ut Feb 26, 2008 3:39 pm
Skúter: Gilera Nexus500

Yamaha Neos setup???

#1 Príspevok od užívateľa myso » So Jan 10, 2009 9:46 pm

chcem sa spytat aky setup by ste mi doporucili. Moje poziadavky su aby som mohol na skutriku normalne jazdit a nezavadzal na cestach (aspon 80 a nie na plny plyn), casto jazdim v dvojici takze skor ako vykon bych potreboval nejake tie Nm navyse a aby som sa zmestil do nejakej rozumnej ceny.. Nieco som si cital o street vyfukoch ze niesu take hlucne a ze pridaju co to do sily ak ak mate skusenosti podelte sa ..... a kedze sa riadim heslom objem nicim nenahradis tak vazne zvazujem 70ccm liatinu... (liatinovy preto ze som zase kdesi cital ze je silnejsi v nizsich ot.)...

alebo uplne ina alternativa : implantovat nejaky lc motor z ineho scootra napr 100 kubikovy z roxa a nechat ho v serii..
a posledna poziadavka spotreba pod 4 litre cena pod 10tis
ehm kupil bych si maxiskuter ale je drahy a keby nan mam vodicak ale nemam a robit si ho nebudem tak budem muset poriesit nieco s tymto neosikom.

za vase nazory dakujem....
Cause scooter is always in the right gear.... Obrázok

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

Re: Yamaha Neos setup???

#2 Príspevok od užívateľa alcatelko » So Jan 10, 2009 10:09 pm

stage 6 streetracer...+kluka+ladak strednej triedy...malo by to byt tesne nad 10tis...

aerox 100ccm a lc? srandista...je to ac...na lc to prerobis pomerne lacno podla toho ci nove alebo stare diely...jazdeny chladic okolo 1000, new cerpadlo okolo 1500,nejake hadice a troska umu...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

myso
skútrista
skútrista

#3 Príspevok od užívateľa myso » So Jan 10, 2009 11:46 pm

no tak to som sa pekne sekol... inac diki len tie veci nemozem zaboha nikde najst asi som uz slepy ci co, no tak este zratam korunky a objednam si to potom hadam u teba :wink: lebo ty vies lepsie co k comu patri... a s tym motorom z roxa by to bolo lahsie ked je ac kolko by tak asi mohol stat? hmmmm

Musel bych aj upravovat nejak vyrazne ram alebo iba uchyty ? hmmm uz sa tej myslienky nezbavim kurna

Libang
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: Ne Júl 13, 2008 12:31 pm

#4 Príspevok od užívateľa Libang » Ne Jan 11, 2009 1:55 am

kolik ma skutr najeto ?? jestli ma pod 8tis tak bych mozna ani hned nekupoval kliku kdyz nemas vic jak 10tis , vzal bych valec Malossi Sport , karb 17,5mm a nejaky ladak .

Kliku bych koupil casem jak budes mit finance
podpis som si este nenastavil

myso
skútrista
skútrista

#5 Príspevok od užívateľa myso » Ne Jan 11, 2009 10:57 am

preveze ma nabehane 38tis ale nic o nom neviem teda ci je po GO ale podla cyklotacha sm dal 82km/h uplne bezne jazdim cca 75km/h a s dvomi tak 65km/h co si myslim ze je dost slusne nie?...inac asi bude v haji spjka lebo to trha pri rozjazde a neviem preco ale este cez leto ked som trosku klopil zatacky tak par krat sa mi stalo ze my ustreluje zadne kolo....

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa alcatelko » Ne Jan 11, 2009 11:45 am

rox 100ccm ma asi taky vykon ako ked das 70ccm liatinku...a stratis moznost tuningu nakolko na 100ccm skoro nic nie je...
valceky si kedy menil ked ti trhane zrychluje?ak ich mas viac ako 5000km kukol by som hlavne tie...a kked ti ustreluje zadne kolo tak by som si skontroloval stav silentblokov, osku kolesa, pneumatiky atd...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............

Shorty
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Po Aug 04, 2008 5:29 pm
Skúter: Keeway F-act

#7 Príspevok od užívateľa Shorty » Ne Jan 11, 2009 11:58 am

Nuz 70ccm valec a veciokolo neho do 10tisic nerealna vec co pisal alci je dobra kombinacia ale netrebalo by tam aj karburator? Ja co mam 70 valecaktomuveci sice to nebola najlacnejsia varianta ale stalo ma to kolo 15tisic a ak k tomu este budes potrebovat aj tu kluku a spojku + by sa hodilo aj vario tak to by bolo statocne nad 10 tisic takze tak no ak sa ti to zda moc tak takato je realita. To co teraz napisem ak je v tom neaka kktina tak ma opravte pls :D ale ked neces moc prekracovat tich 10 tisic tak by som mozno skusil dat dokoppy povodny valec abo prinajhorsom prvi vybrus a do toho valec + vybrus kanalikov a podobne a k tomu 17,5 karbes neaky slusny vyfuk ked treba tak spojku a ktomu este mozno aj vario

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa dr.snake » Ne Jan 11, 2009 12:27 pm

do takeho streho kripla maxin=malne dajake od ruky veci

myso
skútrista
skútrista

#9 Príspevok od užívateľa myso » Ne Jan 11, 2009 12:54 pm

no teraz v tom mam zase bordel tak asi najskor budem muset premysliet rozpocet... veci sa maju takto tento neos co mam nema papiere tak si chcem kupit MBK flipper s TP a ECV a iba prehadzovat znacku, ved kto si toho vsimne (pripadne mam moznost si zapisat ine rozmery kolies do tp)... no tento flipper ma bude stat 10 tis... a budem moct normalne bez strachu jazdit. a teraz mi ostane cca 5 tis + nejake prasule ece zarobim a bud potunim neosika lebo sa mi paci viac alebo ho predam a potunim flippera (ale ten je skaredy)ale zase ma vacssie kolesa takze by mohol byt rychlejsi ... fakt neviem....

>>dr.snake >> diki teda potesil si ma

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa theruck » Ne Jan 11, 2009 2:13 pm

ale prdlajz 10000. to bude tak 332.

myso
skútrista
skútrista

#11 Príspevok od užívateľa myso » Ne Jan 11, 2009 8:17 pm

no uz mam vyriesene flipper nebude tak sa musim poohliadnut po nejakom scoote s papiermi do 332eur no a pozeral som nejake e shopy a nasiel par veci tak ak viete za ake ceny by ste dokazali toto zohnat tak napiste (samozrejme viem ze to bude na slovensku drahsie toto mam z nemeckych stranok)

valec DR SPORT 70cc 81 €
Motoforce Sport 70cc 97 €

kluka RMS 76 €
kluka Motoforce Sport 91 €
kluka rms racing 84 €

vyfuk TNT "ONE" 111 €
vyfuk S6 Street 131 €
vyfuk Leo Vince touring 90 €
vyfuk Polini no smoking 128 €

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#12 Príspevok od užívateľa alcatelko » Po Jan 12, 2009 1:30 am

vyfuk skor ladaka ako leo vince zx alebo giannelli extra...a kluka aspon rms super racing (obyc rms. je seriova a MF je dost o nicom)

myso
skútrista
skútrista

#13 Príspevok od užívateľa myso » Po Jan 12, 2009 11:52 am

oki diki inac najviac sa mi paci ten polini no smoking ale ked hovoris ze ladak tak pocuvnem len bych nechcel aby som mal motor co toci tak max 7000 aspon ho nezadrem ale vlastne mozem do 7 jazdit a ked potoci aj viac neni to naskodu .. inac dokazal by si mi vysvetlit jaky je v tych vyfukoch rozdiel? viem priblizne jak funguje ladak teda ze sa na tom kuzeli vytvori spetna vlna ktora "zastupluje" vyfuk ... ale to potom musi byt kazdy ladak vhodny len na urcite spektrum otacok ktore ja zavisle od konstrukcie resp. dlzky vyfuku .. ale tento parameter (teda spektrum ot)sa pri vyfukoch neudava. tak ak mozes dostan ma do obrazu dik

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa alcatelko » Po Jan 12, 2009 12:10 pm

tvar vyfuku rozhoduje v akych otackach je optimalny vykon...a na aky objem motora sa hodi...ked si vezmes tie zakladne tak mas nizsi vykon v sirokom rozmedzi...cim uzsie rozmedzie idealnych otacok tym vecsi vykon dosiahnes...napr. zakladne ladaky pridaju tych 10% vykonu ale max otacky cca ako seria...stredna trieda ti prida povedzme 30% a dokazu fungovat do vyssich otacok...vyssia trieda prida aj 50% vykonu ale uz v uzkom rozsahu otacok cize treba tocit a tocit...

tie lacne ladaky su vecsinou "od oka robene"...cize je to ladak ale chabo ladeny...to skor nejaky street vyfuk ako giannelli smile alebo s6 street,sito plus,leo sp3 a pod...zo strednej triedy uz mas aj prinos aj zachovanu zivotnost...giannelli extra,leo zx,s6 pro replica a podobne...s tymyto vyfukmi uz doostanes z valca aj nejaky vykon nie len krutak...dokonca moze klesnut aj spotreba kedze motor funguje tak ako ma...

gianmarco1
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Dec 27, 2008 3:28 am
Skúter: Bianchi

#15 Príspevok od užívateľa gianmarco1 » Po Jan 12, 2009 9:24 pm

nazdar myso. zdielame rovnaky problem nakolko som vlastnikom Neosa r.v 2008. mam ho v serii, neodblokovany najazdenych 4500km, no maximalna rychlost 55km/h ma uz omrzela. Co to som sa uz o tuningu dozvedel a tak som si objednal variator malossi multivar. Momentalne zvazujem kupu ladeneho vyfuku giannelli reverse. Poradil mi ho alci. Povedal som si ze nepojdem do 70 ccm valca pretoze je to nakladne. Ale ak by bol nejaky upgrade (valec,karbec a veci k tomu potrebne. Neviem ci potrebujem pri nabehanych 4500 km aj novu kluku) za dobry peniaz tak by som o tom prudko rozmyslal. Mam v plane aj opticky tuning v style aeroxu ale to pocka. Dufam ze tu padnu nejake napady ohladom nasich upgradov a pomozete nam sa rozhodnut.
Obrázok

myso
skútrista
skútrista

#16 Príspevok od užívateľa myso » Ut Jan 13, 2009 9:31 pm

No ja som tiez zvazoval ze potunim ten moj serriovy valec ale kedze mam nabehane skoro 10x tolko co ty mam pocit ze by som musel za chvilk aj tak investovat aspon do vybrusu a pomenit vsetky loziska a semeringy (a mozno aj ovela viac sak uvidim ked to rozoberem ) no a ked uz do toho mam vrazit prachy tak nech to stoji zato. preto chcem aj tu 70 valec ... A hlavne by som si rad cez leto zajazdil kade tade po slovensku s frajerkou a potrebujem nejake vozidlo a mam dve moznosti skodu 130 ktoru fakt nemam rad a vela zere alebo skutrik....

myso
skútrista
skútrista

#17 Príspevok od užívateľa myso » Ut Jan 13, 2009 10:57 pm

No tak po dlhsom premyslani si asi vyberem nejaky ten street vyfuk pretoze by mi urcite strasne liezlo na nervy ze ten vyfuk reve, kebych na tom mal ist nejakych 50 km. a tiez sa bojim ze ked na tom budeme jazdit dvaja tak sa ani do nejakych vyssich ot. nedostanem a v neposlednej rade je urcite cena toho vyfuku. uz len si dobre vybrat.
a diki alci, keby tu boli vsetci taky ochotny odpisat ako ty bolo by na tomto fore super

gianmarco1
st. skútrista
st. skútrista

#18 Príspevok od užívateľa gianmarco1 » Ut Jan 13, 2009 11:31 pm

len pre zaujimavost. s mojim skutrom som sa vybral minule leto na oravu z Kosic. 250 km tam 250 naspat na neodblokovanom scoote. zaujimava skusenost, trvalo mi to 5 a pol hodiny. siel som tam na bratrancovu chatu. takze chcem investovat do skutra aj kvôli dlhsim cestam. takze mam dve moznosti potunit seriovy valec tak ako mi to poradil alci (dakujem za info) alebo ist do 70ccm.
Obrázok

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#19 Príspevok od užívateľa alcatelko » Ut Jan 13, 2009 11:57 pm

ja som absolvoval cesty 250-400km uz x krat...vecsinou priemerna rychlost okolo 45 km/h...zatial rekord mam 1100km za 4dni...bolo to na zraz do brna :)

dr.snake
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#20 Príspevok od užívateľa dr.snake » St Jan 14, 2009 12:11 am

neviem ci by poradny bike dajake colnago nebolo rychlejsie

myso
skútrista
skútrista

#21 Príspevok od užívateľa myso » St Jan 14, 2009 10:49 am

a to som si myslel ze sa tu na mna budete pozerat ako na blazna ked spomeniem mototuristiku na skutri ale asi som sa sekol a teraz sa pozeram na vase prispevky a celkom ma to zarazilo som cakal ze tak 150 km za den je maximum ale 250-400??? chalani, vy ste sa zblaznili....

gianmarco1
st. skútrista
st. skútrista

#22 Príspevok od užívateľa gianmarco1 » St Jan 14, 2009 12:29 pm

nezblaznili, len furikovanie sa na scoote ma vacsie caro ako v aute, aj ked je priemerna rychlost len 40km/h
Obrázok

myso
skútrista
skútrista

#23 Príspevok od užívateľa myso » St Jan 14, 2009 4:01 pm

tak to mas pravdu ze na skutiku to ma vacssie caro a este ked mas otvorenu prilbu tak si mozes uplne uzivat krajinu a dolezitejsou sa stava cesta ako ciel :D

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#24 Príspevok od užívateľa alcatelko » St Jan 14, 2009 4:08 pm

ked mas otvorenu helmu po hodine to prestane byt sranda a zacnes vnimat ze na teba fuka a musky ti po dvoch hodkach prestanu chutit...ja som presiel od uplne otvorenej jetky,cez mx helmu ku kvalitnej integrale a je to 100 a jedna...

dr.snake
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#25 Príspevok od užívateľa dr.snake » St Jan 14, 2009 4:17 pm

alcatelko napísal:ked mas otvorenu helmu po hodine to prestane byt sranda a zacnes vnimat ze na teba fuka a musky ti po dvoch hodkach prestanu chutit...ja som presiel od uplne otvorenej jetky,cez mx helmu ku kvalitnej integrale a je to 100 a jedna...
ide o to kde chodis a kolko>>>ked mam 90perc ciest do 3km ta nebude chodit v lete v integrale jak jezis

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"