Triska do cpi aragon 50
Moderátor: Moderators
Triska do cpi aragon 50
Cawte všetci chcem sa opítať len že aká ide triska do cpi aragon 50 a čo vlastne ta triska tam robí čím väčšia tak čo potom ??? a ešte pre zvišenie vikonu bi bola aka velkost najvhodnejšia Tryska M6 sa vyrába vo velkostiach: Vopred ďakujem za rady...
50, 53, 55, 58, 60, 62, 65, 68, 70, 72, 75, 78, 80, 82, 85, 88, 90, 92, 95, 98, 100, 102, 105, 108, 110, 112, 115, 118, 120, 122, 125, 128, 130, 150, 155
TOTALNE ZBYTOCNA TEMA...O TRYSKACH JE TU TOHO MILION VECI...ESTE SA PONAVAZAJTE A BUDE LOCK A DELETE
50, 53, 55, 58, 60, 62, 65, 68, 70, 72, 75, 78, 80, 82, 85, 88, 90, 92, 95, 98, 100, 102, 105, 108, 110, 112, 115, 118, 120, 122, 125, 128, 130, 150, 155
TOTALNE ZBYTOCNA TEMA...O TRYSKACH JE TU TOHO MILION VECI...ESTE SA PONAVAZAJTE A BUDE LOCK A DELETE
- Prílohy
-
- trm6.jpg
- (3.7 KiB) 601 stiahnutí
Naposledy upravil/-a CpirideR v So Jan 17, 2009 11:57 am, upravené celkom 1 krát.
- Moppicko
- trojkolkár
- Dátum registrácie: Ut Jan 13, 2009 6:57 pm
- Skúter: neuvedený
Re: Triska do cpi aragon 50
No urcujes tym bohatost zmesi pokial viem kup si sadu a skusaj :albino:
podpis som si este nenastavil
No ja by som račej nieaku presnejšiu odpoved ale aj tak díki.....Moppicko napísal:No urcujes tym bohatost zmesi pokial viem kup si sadu a skusaj :albino:
priemer mam 35 mm a to druhe neviem čo jeMoppicko napísal:no aky mas setup?
a priemer karburatoru

- Moppicko
- trojkolkár
valec
vario
ci to je vssetko este zakladne???
a karbik 35mm urcite nemas mozno tak 12
vario
ci to je vssetko este zakladne???
a karbik 35mm urcite nemas mozno tak 12
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
ak sa zameriam iba na i/y:
Jednoducho, tryskou sa doladuje zmes (nesmie byt ani pribohata, ani prichudobna). V serii je tryska zvolena spravne uz od vyrobcu...
Vhodnost trysky zistis tak, ze kontrolujes farbu sviecky (po dlhsej jazde, trebars 5km). Ak je sviecka do biela, scooter sice ide dobre az velmi dobre, ale motor sa prehrieva a hrozi zadretie - mas totiz prilis chudobnu zmes (a teda mas vzhladom na dany setup scootra malu trysku). Ak je farba sviecky tehlova, zmes je idealna. Ak je farba sviecky cierna, zmes je prilis bohata, t.j. nizsi vykon a vyssia spotreba, prilis velka tryska.
seriovo tam mas trysku, ktora je vhodna pre setup (nastavenie) scootra, ako to naprojektoval vyrobca... tryska sa meni vtedy, ked ty pozmenis setup (nastavenie) scootra - povacsinou vymenou nejakej seriovej suciastky za nejaku tuningovu (napriklad vyfuk). A zaroven ti nikto nepovie, aku trysku PRESNE tam mas dat, akurat ak by si povedal, ze dal som tam ten a ten vyfuk a mam trysku 55 (priklad), aku trysku mam skusit? Tak by ti tu niekto poradil, ze trebars skus trysku 60 az 70 (priklad).CpirideR napísal:Cawte všetci chcem sa opítať len že aká ide triska do cpi aragon 50 a čo vlastne ta triska tam robí čím väčšia tak čo potom ??? a ešte pre zvišenie vikonu bi bola aka velkost najvhodnejšia Tryska M6 sa vyrába vo velkostiach: Vopred ďakujem za rady...
Jednoducho, tryskou sa doladuje zmes (nesmie byt ani pribohata, ani prichudobna). V serii je tryska zvolena spravne uz od vyrobcu...

Vhodnost trysky zistis tak, ze kontrolujes farbu sviecky (po dlhsej jazde, trebars 5km). Ak je sviecka do biela, scooter sice ide dobre az velmi dobre, ale motor sa prehrieva a hrozi zadretie - mas totiz prilis chudobnu zmes (a teda mas vzhladom na dany setup scootra malu trysku). Ak je farba sviecky tehlova, zmes je idealna. Ak je farba sviecky cierna, zmes je prilis bohata, t.j. nizsi vykon a vyssia spotreba, prilis velka tryska.
- chudar
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Nov 15, 2007 9:06 pm
- Kontaktovať užívateľa:
4CpirideR: jako sorry ale tak ty si asi uplne v prdeli...fakt mi teda připadá, že tohle forum zachvili bude uplně ve sračkách a bude stačit mít 2 sekce> debilové, skůtristi ....hádej kam patříš 

- Moppicko
- trojkolkár
uz vies naco je ta triska ved otom mas monoho publikacii na nete len treba hladat 

- macher2404
- cyklista
- Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 8:48 am
- Skúter: Simson S51 Electronic Tuned
CPIRIDER ved ti mas vsedko original radsej si kup vario a ser na trisku a keby si tu trisku naozaj chcel tak pohladaj na fore tu je vela ludi co ma cpi aragon
OKEJ MILImacher2404 napísal:CPIRIDER ved ti mas vsedko original radsej si kup vario a ser na trisku a keby si tu trisku naozaj chcel tak pohladaj na fore tu je vela ludi co ma cpi aragon

- Moppicko
- trojkolkár
Teba nech teraz trapi Restrikce a nie nejaka tryska skus vario nejake valceky amputuj slepe koleno vyhod difuzor atd. 

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
ak ma na Aragone este restrikcie, tak je to tzv. dlhe koleno, kruzok vo variatore, mensia tryska a vraj aj valceky sa menia za lahsie tusim...
brat ma Aragona GP, tam sa menilo dlhe koleno za kratsie, tryska za vacsiu (obe veci boli v tzv. odblokovacej sade) a vybral sa kruzok z variatora... valceky sa nemenili, ale podla informacii od majitelov "obycajnych" Aragonov sa im menili aj valceky...
brat ma Aragona GP, tam sa menilo dlhe koleno za kratsie, tryska za vacsiu (obe veci boli v tzv. odblokovacej sade) a vybral sa kruzok z variatora... valceky sa nemenili, ale podla informacii od majitelov "obycajnych" Aragonov sa im menili aj valceky...
- Moppicko
- trojkolkár
lahsimi valcekmi mudes mat dobry odpis ale mensiu max. a zase tahsimi ti to bude rozbiehat pomali ale max bude dobra treba zvolit zlatu strednu cestu
funguje to ako prevodi na bycili
Restrikce tu mas clanok ako nato: http://www.scootland.cz/scooter-tuning- ... restrikce/
funguje to ako prevodi na bycili
Restrikce tu mas clanok ako nato: http://www.scootland.cz/scooter-tuning- ... restrikce/
OK ďakujem všetkým za námahu dám sa do toho a potom hodím nejaké foto na web...
-
- Jánošíkov bratranec
- Dátum registrácie: St Mar 26, 2008 8:09 pm
- Kontaktovať užívateľa:
radsej sa do nicoho nepustaj
honda dio --) yuki hawk --) ducati monster --) honda fmx a aktualne je to honda cb 600f hornet 

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
ja ani neviem, do coho sa vlastne pustat chce a preco... ved nam tu nic nenapisal...
Kritizovať to vám ide čo... Hovoril som že som začiatočník tak neviem do koho sa navážaš!!
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
a ja teraz neviem, na koho reagujes... 

-
- Jánošíkov bratranec
- Kontaktovať užívateľa:
si zaciatocnik to ti neberem ale jasne sa vyjadrit by mal vedet aj zaciatocnik nie a naco su ti DIODY pod spz

honda dio --) yuki hawk --) ducati monster --) honda fmx a aktualne je to honda cb 600f hornet 

- Beella
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Mar 31, 2008 7:24 pm
- Skúter: Piaggio NRG Power DT
- Kontaktovať užívateľa:
Poviem ti len jedno.... Citaj citaj citaj... Urcite dostanes odpovede na tieto tvoje otazky... A pouzi hladaj.... Ak nieco nenajdes (comu velmi neverim) tak sa spytaj, ale tvoje doterajsie otazky su tu zodpovedane... Nemyslim tym aku presne velku trysku mas dat ale ze podla coho sa dava aka velka triska a pod... Len hladaj a citaj 

Tak ja ti to vysvetlím to aby ma policajti lepšie videli neee....??denisoo.ga napísal:si zaciatocnik to ti neberem ale jasne sa vyjadrit by mal vedet aj zaciatocnik nie a naco su ti DIODY pod spz![]()

- Moppicko
- trojkolkár
Fííha aj mne by sa take diody zisli no ale ked tak rozmyslam nemam SPZ
takze asi nic z toho

-
- Jánošíkov bratranec
- Kontaktovať užívateľa:
Vies co je dioda vlastne ??CpirideR napísal:Tak ja ti to vysvetlím to aby ma policajti lepšie videli neee....??denisoo.ga napísal:si zaciatocnik to ti neberem ale jasne sa vyjadrit by mal vedet aj zaciatocnik nie a naco su ti DIODY pod spz![]()

-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Okt 22, 2008 9:55 am
- Skúter: CPI Aragon 50 zmena Piaggio Typhoon 50 T
Veru najprv treba vela toho poprezerat a prejst na strankach. Najdes to niekedy uplne niekde inde. Pretoze niektore skutre maju niekedy vela rovnakych suciastok. Moja skusenost je najprv si popozeram rozne temy precitam prestavby skutrov a potom, ked nieco neviem tak sa konkretneho cloveka informujem (takeho ktory tomu aj rozumie a dava mudre odpovede). Ano jednoduchsie je sice to vypustit do eteru a cakat co kto napise tak sa potom necuduj na rozne odpovede.
Neodpovedal som to nejako filozoficky
Neodpovedal som to nejako filozoficky

uz 10600km tak zase jazdim
tak som to po 10r. dotiahol na 19000km.
Od 2019 zacinam na novom Piaggio Typhoon.

Od 2019 zacinam na novom Piaggio Typhoon.