Nazdar borci,
hladal som ci niekto nema podobny problem ako ja, ale nenasiel som nic, tak prosim o pomoc a radu.
Mam Peugeot Ludix One, 50 ccm skuter, ktory pred odblokovanim chodil 45 km/h a nemal ziadny problem. PO odblokovani taha slusne 80 km/h a bez problemu isiel asi tak 2 mesiace. Asi pred 3 dnami mi zacal blbnu a to tak, ze ked pridam plny plyn, tak chvilu tak na plne pecky a potom za chvilku mu prudko klesne vykon, motor zacne tak nejak hlboko hucat a rychlost sa spomali. Ked uberiem plyn, tak sa to vsetko zrovna a ide to ok. Ak drzim rychlost cca 50 km/h tak je vsetko ok, ale akonahle zasa pridam, tak po nejakych 5 sekundach plneho vykonu mu zasa klesne vykon.
Uvazoval som ci to nahodou nemoze byt tym, ze karburator ma neaku upchatu trysku, tak som precistil cely karburator. Nepomohlo.
Potom ma napadlo, ze to moze byt este niekde predtym, cize do karburatora netecie dost benzinu - pri malej rychlosti sa komora naplni zmesou, ked pridam plny plyn tak sa zmes zacne minat, ale nestiha sa doplnat novym benzinom, cize mu akoby dojde zmes a ide len na to malo co stiha dotekat. Tak som myslel, ze bude upchata palivova hadicka, alebo nieco tam. Clee som to precistil, ale ani to nepomohlo.
Nestretol ste sa niekto s tymto problemom,alebo nenapada vas kde by este mohol byt problem ?
Dik za akukolvek pomoc
Maros
Nahly pokles vykonu motoru
Moderátor: Moderators
-
- chodec
- Dátum registrácie: Po Jan 19, 2009 4:03 pm
- Skúter: Yamaha Maxter 125 r.v. 2002
Nahly pokles vykonu motoru
podpis som si este nenastavil
- Beella
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Mar 31, 2008 7:24 pm
- Skúter: Piaggio NRG Power DT
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Nahly pokles vykonu motoru
Pozeral si ci nemas kockate valceky vo variu??
-
- chodec
zatial som nepozeral na variator vobec, myslis ze to s tym nejako moze suvisiet ?
M.
M.
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
suvisiet moze, ale ja by som v prvom rade skontroloval zafarbenie sviecky... to nam napovie, ci mas dobre nastavenu zmes... a takisto mozes skontrolovat, ci mas cisty vzduchovy filter v airboxe.
-
- chodec
1) sviecku pozriem - tiez ma to napadlo skontrolovat, ale mal som teply motor, tak som to neskusal ...
2) vzduchovy filter - hej, teoreticky by mohol byt zasvineny a teda neprepusta dost vzduchu na vytvorenie zmesi ...hmmm ... pozriem na to a dam vediet ...
Dik zatial. Keby ta napadlo est enieco co j4e dobre skontrolovat tak daj vediet. Ten Ludix je taky,ze ked chces nieco z motora musis dat dolu skoro vsetky plasty, aby si sa k tomu dostal, co je pol hodina roboty ;( Tak ked uz to budem mat dolu tak nech to kuknem vsetko naraz ...
Dik.
M.
2) vzduchovy filter - hej, teoreticky by mohol byt zasvineny a teda neprepusta dost vzduchu na vytvorenie zmesi ...hmmm ... pozriem na to a dam vediet ...
Dik zatial. Keby ta napadlo est enieco co j4e dobre skontrolovat tak daj vediet. Ten Ludix je taky,ze ked chces nieco z motora musis dat dolu skoro vsetky plasty, aby si sa k tomu dostal, co je pol hodina roboty ;( Tak ked uz to budem mat dolu tak nech to kuknem vsetko naraz ...
Dik.
M.
- MoMo46
- st. trojkolkár
- Dátum registrácie: St Jan 28, 2009 9:50 pm
- Skúter: Peugeot Speedfight 2 AC
- Kontaktovať užívateľa:
Toto isté robí mne na Speedfighte ale len na zaciatku ked idem jazdit cca 50 metrov ale potom uz ide.Najprv sa rozbehne v pohode a potom klesa vykon a musim trafit tie spravne otacky aby nesla rucicka tak prudko dole lenze to pomoze tak na 2 sekundy.