po dlhsej jazde nestartuje

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
riven
chodec
chodec
Dátum registrácie: So Sep 05, 2009 11:48 am
Skúter: piaggio x8

po dlhsej jazde nestartuje

#1 Príspevok od užívateľa riven » So Sep 05, 2009 12:07 pm

Zdarec do vasej rodinky skutristou sa dostal len nedavno :D mam problem zo svoji piaggiom.Vsetko na nom funguje luxusne,aj studeny aj zohriaty startuje na 100% ALE!! vsimol som si ze ked sa vratim z dlchsej jazdy (zhruba tak 20 km) a necham skuter vychladnut po dvoch hodinach mam strasny problem skuter natocit.Musim sa hrat s plynom skusat vselico az potom kdesi cosi nabehne.A potom uz zase startuje v milisekunde neviete co stym pls?? :( jedinu zmenu co som na nom robil je to ze som troska zdvihol otacky na volnobehu môze v tom byt suvislost???
podpis som si este nenastavil

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

Re: po dlhsej jazde nestartuje

#2 Príspevok od užívateľa VLADY » So Sep 05, 2009 1:56 pm

To je dakedy bežné u karbecov a autosytičov...skúšať treba pridávať plyn viac alebo menej..treba nacvičiť a vysledovať kolko treba ...lebo je dosť možné že sytič sa už znova zapne ale motor je ešte nie poriadne studený a má to potom moc bohatú zmes alebo že je sytič ešte vypnutý a pritom už motor potrebuje bohatšiu zmes lebo je moc studený.....Mne to tak to robilo Kymco že poloteplý motor som musel štartovávať s plynom asi na 3/4 otvoreným...Ak to ale nerobievalo a začalo len nedávno tak by som skontroloval funkciu autosytiča a aj prekukol samotný karbec ....A tak isto treba skúsiť aj štartovanie že pridať párkrát plyn pred štartovaním a tým pádom by mala AC pumpička nastriekať trocha paliva do karbecu a obohatiť tak palivovú zmes ....Ale to funguje len ak je to 4Takt....2Takty AC pumpu v karbecoch nemávajú.... :no:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

riven
chodec
chodec
Dátum registrácie: So Sep 05, 2009 11:48 am
Skúter: piaggio x8

#3 Príspevok od užívateľa riven » Ne Sep 06, 2009 11:48 am

j to znie pravdepodobne a tym ze som mu zvysil otacky som tomu tiez moc nepomohol :D :D vratim to spet a budem testovat thx
podpis som si este nenastavil

TomasARN
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa TomasARN » Ne Sep 06, 2009 9:02 pm

Je to bezne, ako pise Vlady, aj ja som to tak mal

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"