Poprípade ak viete o lepšom a hlavne bezpečnejšom postupe dajte vedieť.
Moderátor: Moderators
Nechcem do toho moc rypat, ale aj ked som chemiu na skole priam neznasal, tak viem ze Hydroxid sodny je zasada nie kyselina, a poletptania zasadami maju omnoho destruktivnejsi charakter na ludskom tele nez kyseliny. Takze skutocne pozor pri praci, hlavne na ociPesFilipes napísal:hydroxid sodný- POZOR! na oči a ruky lebo kyselina je sviňa!
no ja som vcera cistil vyfuk s pripravkom SIFO granule a ked som don nalial vriacu vodu, tak to pekne zabublalo, zapenilo a zrazu fuuuuu a vystrelilo to tu vriacu vodu aj so SOFOM na moju ruku ......optik napísal:Nechcem do toho moc rypat, ale aj ked som chemiu na skole priam neznasal, tak viem ze Hydroxid sodny je zasada nie kyselina, a poletptania zasadami maju omnoho destruktivnejsi charakter na ludskom tele nez kyseliny. Takze skutocne pozor pri praci, hlavne na ociPesFilipes napísal:hydroxid sodný- POZOR! na oči a ruky lebo kyselina je sviňa!!
Jak keby som to nebol písal....VLADY napísal:Hydroxid je žieravina najmä na hliník a pod zliatiny...z ocelovým plechom moc nereaguje - ak vôbec. Ale jak sa už spomínalo je to svinsky žieravé tak ostorožno!!! a na prípadnú neutralizáciu sa dá použiť ocot alebo dajaká podobná kyselina - a treba mať aspoň gumené rukavice na pazúroch a okuáre na očoch ....najlepšie je ochranný plexištít....Pri nasypaní a zaliati teplou vodou to začne vrieť a bublať.....treba to robiť vonku na otvorenom priestranstve
PS: V robote máme lúhové baterky tak viem, čo to dokáže spraviť ak to kvapne na kožu ....
to tam zrovna mozes naliat acylpirin... ako moze karbon zhoret? a preco zhori teraz ked ho zapalis a nezhorel doteraz ked mal vyfuk 600 stupnov?deltoro5784 napísal:Chcem sa spýtať či máte niekto skúsenosť s čistením výfuku na 2 taktnom motore. Našiel som totiž jeden postup na motoride, kde chalan radil odmontovať výfuk a naliať do neho trocha technického benzínu a zapáliť to. Podla neho karbón čo sa časom usadil vo vnútri výfuku pekne vyhorel a výfuk je ako nový. Taktiež upozorňoval, že to bude trochu strielať. Chcem sa spýtať či tento postup nemôže zničiť samotné telo výfuku keď tam nastávajú nejaké tie explózie. V mojom prípade sa jedná o vyčistenie street výfuku, ktorý ma dosť silné telo, ale čo by sa napríklad stalo s takým laďákom?
Poprípade ak viete o lepšom a hlavne bezpečnejšom postupe dajte vedieť.