POLINI kit na Aeroxa - NEFUNGUJE!!!!

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Kolja
chodec
chodec
Dátum registrácie: Po Nov 09, 2009 6:49 pm
Skúter: Yamaha Aerox YQ50 rv 2009 Polini Kit ??ccm, vyfuk, karburator

POLINI kit na Aeroxa - NEFUNGUJE!!!!

#1 Príspevok od užívateľa Kolja » Po Nov 09, 2009 7:03 pm

Zdravim vsetkych fandov skutrov,

tento rok v marci som kupil noveho Aeroxa YQ50, ktory mi verne cele leto sluzil. V septembri som sa vsak rozhodol ist do mensieho zlepsenia vykonu - vacsi valec, sportovy karburator, sportovy vyfuk, vsetko znacka Polini. Vylepsenie som robil priamo cez predajcu, od ktoreho som skuter kupil. Od zaciatku same komplikacie. Zevraj: Najprv dostali karburator bez automatickeho sitica, tak ho dodavatel z ciech musel vymenit, to uz bol skuter rozobraty a ja ako velky dobrak som im povedal, ze pockam. Ked som si skuter zobral nebolo to presne ono... O par dni mi uz nesiel nastartovat. Zevraj: vadny karburator. Dnes 9. novembra som si mohol prist pre zevraj uz opraveny skuter, ziadna zmena, priznali sa, ze netusia o co ide. Skusali sme pritahovat/odtahovat zmes. Furt rovnaky problem: Skuter nejde normalne po dni-dvoch nastartovat. Ak sa ho podari nakopnut, tak potom cely den ide. Pri prvom rozbehu to celkom ide, pri najblizsej cervenej je to rozbeh slimaka, nepravidelny zvuk valca, ten isty neisty zvuk z vyfuku. Akonahle sa dostanem k rychlosti 45 km/h tak skuter zacne zrazu suvisle tahat a zrychlovat. Kludne aj nad 80 km/h. Ale do tej 45 je to uplna katastrofa. V servise som im povedal, nech si niekoho zozenu, kto sa v tom vyzna a nech najde pricinu, ale moc im uz neverim... Budem velmi povdacny ak mi date nejake navrhy, kde sa chyba skryva.

Kolja
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

Re: POLINI kit na Aeroxa - NEFUNGUJE!!!!

#2 Príspevok od užívateľa alcatelko » Po Nov 09, 2009 7:14 pm

pritahovat odtahovat zmes? srobikom tak mozes nastavovat maximalne bohatost zmesy volnobehu...za jazdy to ma minimalny vplyv...

mas roxa s automatickym syticom? ked dodali karb s manualnym tak by som zobral radsej ten...manual sytic je lepsi zvlast pri tunenom skutri...a chyba je na 95% v zlom vyladeni skutra
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

Kolja
chodec
chodec

#3 Príspevok od užívateľa Kolja » Po Nov 09, 2009 8:06 pm

Mne sa tiez nezda, ze nastavenim bohatosti zmesy sa da dosiahnut az taky rozdiel. Co konkretne myslis doladenim ak nepocitam zmeny vo variatore alebo v spojke? Ak by som mal prilis tazke valceky vo variatore, dava zmysel, ze skuter zacne tahat az po 45-tke? Nevies mi odporucit nejakeho manika v BA, ktory by sa s tym vedel pohrat? vdaka

Kolja
chodec
chodec

#4 Príspevok od užívateľa Kolja » Po Nov 09, 2009 8:07 pm

Este k tomu siticu - v servise sa velmi tvarili, ze manualny sitic je blbost.

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#5 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Po Nov 09, 2009 8:35 pm

tak tvrdili blbost... :) A tomu vyladeniu, rata sa tam aj (najma) vyladenie bohatosti zmesi pomocou trysky v karburatore... treba skontrolovat farbu sviecky, ak je cierna, mas prilis bohatu zmes, motor sa dusi... ak mas sviecku zafarbenu dobiela, tak je prilis chudobna zmes, scooter vynechava, prehrieva sa, hrozi zadretie... idealna farba sviecky je tehlova.
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

Mitko
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
Skúter: Aprilia sr street

#6 Príspevok od užívateľa Mitko » Po Nov 09, 2009 9:12 pm

ak v servise kde si bol tvrdili , že manual sytič je blbosť okamžite by som odtial zobral skuter preč....nema to vyznam ho tam nechavať....každí čo len trošku pričuchol k tuningu Ti povie že zaklad pri väčšom valci je manual sytič....

Kolja
chodec
chodec

#7 Príspevok od užívateľa Kolja » Po Nov 09, 2009 9:30 pm

ja som to hlavne nechal robit tam, kde som ho kupil, lebo keby som chcel potom nieco reklamovat tak by sa mi vyhovorili na zasah do skutra a zaruka by padla. Ale vidim to tak, ze to nie je ziadna vyhra. Oni tam moc skutre asi netunia... Dnes som im teda obetoval nejaky cas a skusali sme nastavovat zmes, dotahovali sme, odtahovali sme o pol otacky a furt ten isty problem. Je to hamba, ze autorizovana predajna si nevie poradit s takymto problemom. Sakra, ved som to kupoval nove prave preto, aby som nemal problem so servisom a vobec problem so skutrom...

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa alcatelko » Po Nov 09, 2009 9:47 pm

reklamacia (nech spisu protokol)...3x to iste vratenie penazi...len je otazne ze ci za tuning alebo za skuter...zaujmalo by ma aj co to poskladali za zazrak...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............

TomasARN
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa TomasARN » Po Nov 09, 2009 10:26 pm

ale odtahovaniea pritahovanie nema urcite ziadny zmysel

Mitko
motorkár
motorkár

#10 Príspevok od užívateľa Mitko » Po Nov 09, 2009 10:46 pm

ja ked som kupoval novu aprilku som si vybral obchod blizko bidliska koli servisu tak isto....nemal som velmi dobru skusenosť so servismi...nakoniec som sa tak s predajcom dohodol, že možem dať tuning fuk a vario bez toho aby padla zaruka....a nakoniec som bol najviac potešený ked som zistil že predajca sa dobre pozna s "alcim" a odobril mi že servis ako aj veškere upravy a ladenie mi bude robievať alci (za čo som Matovi neskutočne povdačný) čiže dopadol som super....a naspäť k Tvojmu problemu.. ako alci povedal len boh a servisak vedia čo tam vlastne porobili ked to tunovali...chapem Ta že si kupoval new skut aby si sa vyhol problemu, len je to tak že tuning sa Ta väčšinou nepyta či je skut novy alebo starší...tam už sakra rozhoduje ake komponenty zvoliš a hlavne na čo konkretne chceš skuter použivať....nebudem Ti ani pisať kolko otazok som ja mal na alcatelka po večeroch ked mi išiel tunovať 4T činaka a ešte viac otazok ked mi porobil basic tuning na novej aprilii...na jar ide komplet prestavba opticky aj motorovo a to ma novy skut s 2500km najazdenymi....čiže ber to tak, že asi ten servis nie je moc vhodny na to aby Ti nejak zvlašť pomohli podla toho čo pišeš...skus sa spojiť s alcim on sem tam beha aj po Slovensku možno by Ti pomohol to odladiť....može tam byť hafo veci zle zladenych....nahodenie tuning veci je asi ta lahšia časť to mi asi aj alcatelko potvrdi...on dokaže motor zložiť za sobotu...ale ladenie to je už vec ktoru bez dostatočnej praxe tažko odhadneš len tak...prepač ze dlhý prispevok...a ešte jedna vec ma zarazila v popiske pišeš polini kit 80ccm???? to je obzvlašť divne lebo to už spada do kategorie tzv. BIG BORE valcov...normal tuning valce maju cca 70ccm....a 80ccm+ sa väčšinou použivaju u racing skutrov a to už u dosť nabušenych skutrov...preto sa asi alci čudoval čo Ti to vlastne poskladali????

Kolja
chodec
chodec

#11 Príspevok od užívateľa Kolja » Ut Nov 10, 2009 9:37 am

Tiez som vsade cital hlavne o 70 ccm, ale oni niekolko krat spomenuli 80 ccm, neviem... mozno sami nevedeli. Chcel by som na to radsej nejakeho profika ako napr. Alcatelka. Uz som tu cital na neho vela chval. Ale v prvom rade to musim dostat v slusne pojazdnom stave od nich, ved to nebolo zadarmo!!!

Mitko
motorkár
motorkár

#12 Príspevok od užívateľa Mitko » Ut Nov 10, 2009 11:55 am

hlavne by si si mal zistiť z faktury o tuningu čo ti tam robili, že čo vlastne Ti tam davali ake veci...na fakture čo si platil by si mal mať komplet rozpisane diely ake tam vymienali....čiže by si mal dať sem aspon popis čo tam vlastne je?? karbec(čo je to "športový"??karbec sa udava v mm..17,5 ,19,21,22,24), klapky, fuk,valec, filter(airbox) atd....bez popisu setupu je aj alcimu ťažko niečo poradiť....lebo ked daš do popisu "polini kit" tak polini kitov je vela....ale podla mna tam budeš mať polini sport obyčajnu liatinu 70ccm...pochybujem že by Ti na new skuter hned narvali "polini evolutin", vyfuk si nenapisal aky?? ladak či street či seria aký?? klapky menili vobec či su seriove?? vario menili?? spojku menili?? remen menili?? trysku menili?? vela otaznikov.....skus pokukať a dať konkretnejšie popisky...aešte jedna rad..nechcem ta strašiť ale vyzera to tak že v tom servise sa asi pomoci nedočkaš kedže ich hlavne zameranie bolo na "povolovani a utahovani niečoho"....investuj radšej nervy a čas strateny v servise inak...oslov alciho cez PM alebo si kukni jeho stranku scooter-parts.sk a dohodni sa s nim že by Ta navštivil a kukol to u Teba. alci je vždy napomocný v ramci jeho možnosti a času (nebudeš jediny komu bude robiť skuter) a ver mi nebudeš lutovať to mi potvrdia asi všetci čo s nim niekedy spolupracovali a aj spolupracuju...a daj si do popisku bydlisko možno sa Ti ozve niekto z Tvojhjo okolia čo sa vyzna a je ochotny pomocť..

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#13 Príspevok od užívateľa theruck » Št Nov 12, 2009 10:05 am

a taka pekna tema to mohla byt a hned prvy prispevok je onicom :). chlape tak prisiel si sa vyplakat alebo si to prisiel zobrat do vlastnych ruk? ak do vlastnych ruk tak kmitaj dodat informacie co si to vlastne kupil a ked len plakat tak napis aspon kde ti to tak super poskladali. :P

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa alcatelko » Št Nov 12, 2009 11:42 am

cca som sa uz dozvedel co mu tam dali a bol to velmi zaujmavy vyber dielov :)

rastinko
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ne Máj 11, 2008 10:37 pm
Skúter: italjet dragster 1998, piaggio zip 1993

#15 Príspevok od užívateľa rastinko » Št Nov 12, 2009 3:37 pm

napíš čo tam máš aké komponenty a keby si mal záujem tak by som sa na to vedel pozrieť a naladiť

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#16 Príspevok od užívateľa alcatelko » Pi Nov 13, 2009 12:57 am

polini corsa, 17.5ka karb, a zakladny polini ladak (neviem teraz ako ho volaju po novom :) ) zvysok seria...

Mitko
motorkár
motorkár

#17 Príspevok od užívateľa Mitko » Pi Nov 13, 2009 2:48 am

hmm klasika....valec dobry ale ostatne komponenty nie bohvie ako využivajuce potencial valca, že alci?? z toho jasne vykuka že ten 17,5 karb bude zle poladeny a ak je tam seria airbox tak dalsi problem.... alci čo staval setup PetoviZ tak mu daval Corsu lenže už 21mm carbec, open filter, kluku(tebe predpokladam odbornici ani kluku nevymenili že?? ved načo na 12konovom valci však) plus veci ako vario a spojka a zvon,klapky ani nespominam to je samozrejmosť už asi zakladna v tuningu...no a Peto to ma tak poladene že hruza(v dobrom zmysle slova) dava mu to na zadne v pohode kedy si zmysli a maximalka niekde okolo 125km/h tacho(podla očitych svedkov... :D ). čiže chalani v servise sa asi nechali zlakať papierovym vykonom valca cca do 13 koni lenže už ostatne komponenty asi nie dosť dobre domysleli a doladili(vyzera to na slabšie skusenosti) neostava nič ine len to ozaj niekomu dať čo ma prax s prerabkami.. a hlavne sa netreba dať zlakať rečami ako "športový" a podobnymi skratkami, velmi velku zalubu v označovani veci "racing" ma firma NARAKU a hlavne v spojeni 4T...tie diely okolo "racing" ani nechodili....podla všetkeho by sa s tym alci vedel pohrať len mam ten dojem že tam ešte bude treba vymeniť nejake diely...to je to zname na tuningu" vymenou valca tuning neprebehol ani zdaleka", vymena valca je len jedna z operacii....a ako alci zvykne vravieť možeš mať valec aky chceš silny, zvolenim nespravnych komponentov bude ten skuter jazdiť horšie ako v serii, pretože v serii su komponenty odladene skoro optimalne...

PeterZ
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Júl 17, 2007 10:31 am
Skúter: Peugeot Vivacity Silversport
Kontaktovať užívateľa:

#18 Príspevok od užívateľa PeterZ » Pi Nov 13, 2009 11:55 am

:) ááá, vidím, že Mitko ma má naštudovaného dík za záujem o môj projekt.
Čo tam mám je v podpise, okrem toho prebehlo aj také niečo čo nekúpiš ale treba urobiť karter tuning http://www.scooter-parts.sk/pezot.html toto je čo alci urobil na hakimovom speede ale podobné haky-baky sú aj na mojom. O tej maximálke neriešim ju v absolútnych číslach ale semafór križovatke je takmer vždy môj, nezavadzám a neplancem sa na okreských cestách autám. :wink:

S odstupom času pol roka a jednej sezóny hodnotím všetko kladne a jazdí a jazdí a jezdí to perfektne.

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#19 Príspevok od užívateľa theruck » Pi Nov 13, 2009 3:59 pm

alcatelko napísal:polini corsa, 17.5ka karb, a zakladny polini ladak (neviem teraz ako ho volaju po novom :) ) zvysok seria...
no tak aspon to ma dobry odpich na papieri :)

rastinko
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ne Máj 11, 2008 10:37 pm
Skúter: italjet dragster 1998, piaggio zip 1993

#20 Príspevok od užívateľa rastinko » So Nov 14, 2009 3:54 pm

ten základný ladák sa volá polini scooter team a tipujem že ešte nechali aj reštrikciu v nom a kľuka je seria a aj variator je seriovy

Mitko
motorkár
motorkár

#21 Príspevok od užívateľa Mitko » So Nov 14, 2009 5:27 pm

hmm pozeram a čitam, že uplne dokašlali tak vykonny valec so zvyškom komponentov....podla mna je len dobre , že Ti to nejazdi lebo s tymto valcom a seriovou klukou by si rychlo dojazdil. a odpalena kluka to sa skoro vždy rovna aj odpalenemu valcu lebo zvyšky z kluky vedia pekne dokaličiť valec. pekne Ty len oslov skusenych ludi z fora. len sa obavam že neostane len pri slovach bude potrebne asi investovať aspon do kluky...alebo potom zvoliť menej vykonny polini sport valec alebo DR evo by bol na seriu kluku v poriadku...nechapem načo tam v tom servise davali Corsu valec...

Kolja
chodec
chodec

#22 Príspevok od užívateľa Kolja » Po Nov 16, 2009 4:57 pm

V servise sa majitel zaviazal, ze mi to neda kym to nebude jazdit. Ma znameho, ktory sa zevraj vyzna. Zatial zistil, ze by mal nieco robit s tryskou v karburatore a s variatorom. Urcite chcem do toho este investovat a urcite sa obratim na niekoho z fora.

Kolja
chodec
chodec

#23 Príspevok od užívateľa Kolja » Po Nov 16, 2009 4:58 pm

... dohodnute s majitelom, ze platit nebudem uz nic

matrixko

#24 Príspevok od užívateľa matrixko » Po Nov 16, 2009 5:02 pm

ja by som tam ten skuter uz nenehal zobral by som si ho domov a odniesol radsej alcatelkovy ten uz by spravil co by bolo treba.lebo henti babraci jak vidim h...o vedia

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#25 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Po Nov 16, 2009 5:13 pm

ved na niecom sa musia naucit, nie? :D
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"