spotreba a zdochynanie
Moderátor: Moderators
-
- chodec
- Dátum registrácie: So Jún 12, 2010 9:54 am
- Skúter: motowell magnet rs
spotreba a zdochynanie
zdravim mam skuter motowell magnet rs a uz ho mam odblokovany a pri maximalke ked jazdim nespravim na jednu nadrz ani 100 km a do nadrze vopcham 5,5 litra a motor ked ide len na mieste stale zdochyna v servise uz 2 krat nastavovali karburator ale nepomohlo cim to je, myslite ze ide malo vzduchu a vela benzinu ?
podpis som si este nenastavil
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
Re: spotreba a zdochynanie
to zistis podla zafarbenia sviecky... ak je jej koniec cierny, tak mas prilis bohatu zmes (vela benzinu, malo vzduchu); ak je biely, tak je zmes prilis chudobna (vela vzduchu, malo benzinu). A ak je tehlovej farby, tak je zmes idealna...
o tom, ako zistit, ci je zmes dobra, alebo bohata, alebo chudobna, sa na fore pisalo uz velakrat, skus si to pohladat... a precitaj si aj pravidla fora, odkaz na ne najdes v mojom podpise...
Okrem zle nastavenej zmesi moze byt zvysena spotreba sposobena aj netesnostou palivoveho systemu, skus skontrolovat, ci nemas niekde priesak, ci hadicka na niektorom spoji neprepusta a pod.
jo, a v neposlednom rade, vitam ta na fore.
o tom, ako zistit, ci je zmes dobra, alebo bohata, alebo chudobna, sa na fore pisalo uz velakrat, skus si to pohladat... a precitaj si aj pravidla fora, odkaz na ne najdes v mojom podpise...

Okrem zle nastavenej zmesi moze byt zvysena spotreba sposobena aj netesnostou palivoveho systemu, skus skontrolovat, ci nemas niekde priesak, ci hadicka na niektorom spoji neprepusta a pod.
jo, a v neposlednom rade, vitam ta na fore.
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Vysoká spotreba býva spôsobená aj špinavým (zle priepustným ) vzduchovým filtrom. To by mohlo aj čiastočne za zdochýňanie na voľnobehu. Skús to skontrolovať.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
spravne, spinavy vzduchovy filter sposobi vyssiu bohatost zmesi (pretoze prepusta menej vzduchu) a teda ciernu sviecku, takze skontrolovat... ako filter, tak i sviecku...
I ked 5.5 litra na 100km, za to uz asi len spinavy filter nemoze... ale skontrolovat isto moze.

-
- chodec
vdaka ale myslite ze s servise by to nezistili ked uz 2 krat nastavovali karburator a nedavno bola na servisnej prehliadke ? a ten filter skontrolujem a vecer napisem
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
V servisoch sa filtre nekontrolujú a ani nemenia....Teda na papieri áno ale reálne na to zväčša kašlú z vysoka ...ešte tak zarátať si ho ako vymenený kus to áno..ale inak počítaj s tým že na to moc nikto nešáhol .... 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

-
- chodec
no fajn akoze by som mu to oplieskal o hlavu inak na ten filter ked chcem vycistit potrebujem potom ten olej na to nie ?
- VLADY
- spammer
Tak olej treba...ale dá sa použiť aj obyčajný motorový ak nemáš špeciálny na filtre....

-
- chodec
- VLADY
- spammer
Áno dá sa...ale že vraj ten filtrový je lepší lebo je lepkavejší a lepšie zachytáva nečistoty ale hlavne lepšie sa aplikuje lebo je v spreji a stačí ho len nastriekať na očistený a suchý povrch ....Ale v návodoch od niektorých scootrov píšu že vzduchový filter vyprať v napr. petroleji alebo tech. benzíne , nechať uschnúť a namočiť do oleja a potom vytlačiť prebytočný olej aby z neho ten olej netiekol a ostalo to len také vlhké od oleja.... dakto to robí aj tak že si rozriedi olej s benzínom 1:2 napr. do toho to namočí a nechá uschnúť...benzín sa odparí a olej ostane rovnomerne nasiaknutý v celom filtri-teda tom molitane....Tak si vyber čo ti najviac pasuje.

- Csicsko550
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ut Jan 27, 2009 10:05 am
- Skúter: Keeway F-act
- Kontaktovať užívateľa:
ja som filter ani nezvykol namáčať do oleja to vadi? 

- VLADY
- spammer
Nevadí...aj na autách sadakedy používajú molitanové filtre a nemastia sa olejom....ale podľa mňa ak sú mastné tak lepšejšie chytajú najmenšie častice ktoré by inak možno prenikli do motora...ťažko povedať čo je lepšia cesta....Ale vo všeobecnosti je to určite lepšie namastiť... 

-
- chodec
vdaka za navod myslim ze ten s tim olejom a benzinom je asi najlepsi
- FoXiK
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
- Skúter: Yamaha Slider
- Kontaktovať užívateľa:
umyť poriadne v jarovej vode a ešte lepšie potom vysušiť celý deň na slnku a keby ste videli ako lepí motokrosový olej do filtrov tak by ste už nikdy nemali suchý molitan
kamarát mi to tam dáva.. a má na to aj 5litrovú bandasku čistiaceho prostriedku proti tomu oleju.. ostáva po tom oleji fialová tá vložka do filtra ale fakt to lepí nečistoty a neprejde tadiaľ ani zrnko prachu ! ale stačí keď to trošku potrieš olejom alebo aj namočíš a poriadne vyžmýkaš.
stále lepšie ako suché

ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750
-
- chodec
inak ten olej na filter by mali mat v servise ??
- FoXiK
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
- Skúter: Yamaha Slider
- Kontaktovať užívateľa:
no mohli by mať... ale v spreji si nekupuj taký čo je na autofiltre taký mám dragon filter alebo tak nejak sa volá, 500sk stál a je to naprd.
ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750
-
- chodec
no tak pridavam tu fotku tej sviecky sorry nevedel som najst kabel od mobilu myslim ze farbu ma dobru ale ved posudte ale spotreba je stale vysoka

- VLADY
- spammer
Sviečka - OK.....foto strašné..... 

-
- chodec
strasny mobil ale tak co uz no dostal som sa konecne ja do servisu a to zdochynanie spavil menil trysku alebo co a ta spotreba ze vraj moze byt ten plavak zly ze zle ukazuje ze mam natankovat plnu spravit 50 km a potom dotankovat ze kolko dotankujem a ked to bude vela tak mam dojst
-
- chodec
no tak isiel som teda natankovat plnu nadrz po cca 80 km mi zacal svietit benzin ale isiel som dalej pri cca 95 km mi dosiel (nastastie benzinka bola na kusok
inak neviem co by som spravil bez mobilu ale to je jedno) no cize plavak v nadrzi neklame pomer vzduch benzin v poroadku tak ja uz nevie a henti servisaci su uplne mantavi sak bol som tam toto mi povedali a nastavili nieco aby to nezdochynalo ale teraz mi pre istotu nezapne sytic