strata vykonu

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
Erikos
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: Ne Aug 16, 2009 8:08 am
Skúter: niiiiiiiiiiiiiiiic
Kontaktovať užívateľa:

strata vykonu

#1 Príspevok od užívateľa Erikos » St Júl 07, 2010 7:48 pm

Zdravim,

ked prejdem vyse 10 km, mozno viac... byvam v BA na Dlhych dieloch a idem plny furt hore, tak na poslednej ulici uz pri garazi stracam vykon, nevyjdem ani na petnik...

Tento problem nastal tak, ze som chcel dat vacsiu trisku, ale vratil som sa k seriovej, lebo s tou vacsiou mi to vobec neslo. Takze rosteloval som bohatost zmesy a volnobezne otacky. A vymenil som sviecku za novu (pre istotu po 4000 km)

Problem mam na Peugeot Trekker (Speedfight/Vivacity) Takyto isty problem som mal aj pred rokom, ze vzdy uz ked som prichadzal domov, tak som stracal vykon a aj ked som isiel na kolibu a podobne... ako keby sa unavil... a ani neviem uz ako som to vyriesil... viem, ze som sa hral s tou zmesou a vol. otackami a tiez som vymenil sviecku.

Ale bohatost zmesy a volnobezne otacky su dolezite len pri volnobehu a nova sviecka nemoze byt zla.

Diky za rady...
podpis som si este nenastavil

deltoro5784
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
Skúter: Honda VFR 800 V4
Kontaktovať užívateľa:

Re: strata vykonu

#2 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » St Júl 07, 2010 9:26 pm

Ono by to mohlo súvisieť aj s prehrievaním variátorového priestoru. Ak máš klasický remeň tak tou teplotou začína pri konci cesty preklzovať. Tiež mi to robilo a vyriešil to kevlarový remeň v kombinácií s tuningovou poloremenicou, čo lepšie chladila variator.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -

Damo555
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
Kontaktovať užívateľa:

Re: strata vykonu

#3 Príspevok od užívateľa Damo555 » St Júl 07, 2010 9:29 pm

Mne zase na ujovom Adamse keď som tak poriadne zohral variator tak spojka zaberala neskoršie neviem čim to bolo veď predsa keď sa spojkove pružiny zohriali tak mali biť ešte mekšie a spojka mala zaberať pri ěšte nižšich otačkach :pardon:
Ale predsa to bolo asi tim remenom ze presmykol a stupli otacky a ked už remen zabral tak klesli a asi som myslel ze spojka ešte nezabrala a preto stupl taakto tie točky.....
Tak ako hovori deltoro kľudne to môže bit tim remenom erik aky maš remeň?
Obrázok
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"