Sekanie pocas zataze motora

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
PPQ
chodec
chodec
Dátum registrácie: Pi Júl 11, 2008 11:51 am
Skúter: neuvedený

Sekanie pocas zataze motora

#1 Príspevok od užívateľa PPQ » Po Aug 02, 2010 8:01 pm

Cauko,

dal som si pred dvoma tyzdnami spravit na mojom Keewayi Flash beznu prehliadku, vymenit olejove cerpadlo a menil som aj baterku. Olejove cerpadlo mi vymenili, vraj spravili aj nejaku servisnu prehliadku, baterka je tiez nova (ma to 5tis km).
No ked som si dnes dosiel pon, sadol som nan a skuter siel max. 30km/h. Potom namiesto trysky 55 dali 57,5; doladili karburator avsak motorka ma stale dieru v akceleracii od 30 do 50km/h. Dnes som siel na nej hore kopcom okolo 30km/h, naraz zhasla a ani elektricky starter ani nakopavacka (ta bola normalne zaseknuta) nemohli motorku znova nakopnut. Par metrov som presiel len tak s vypnutym motorom, potom nejako naskocil, ale po 50 metroch sa znova zasekol. Nejako som sa dosuchtal domov a zajtra sa opat chystam zavolat do servisu. Co moze byt pricinou diery v tahu motorky a toho, ze sa zasekava? :%)

Dikes za rady
podpis som si este nenastavil

TomasARN
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
Kontaktovať užívateľa:

Re: Sekanie pocas zataze motora

#2 Príspevok od užívateľa TomasARN » Po Aug 02, 2010 8:56 pm

Asi zle nastavili karbec

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa alcatelko » Ut Aug 03, 2010 9:55 am

slo bez oleja a zadrelo sa...to je moj nazor...kedze neslo nakopavackou pretocit...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

PPQ
chodec
chodec

#4 Príspevok od užívateľa PPQ » Ut Aug 03, 2010 7:54 pm

myslis, ze nebolo premazane, ked sa menila olej pumpa? moze to mat nasledky?

edit: dnes som bol v servise a hovorili, ze to moze byt zanesenym vzduchovym filtrom - mne to nejde dohlavy, lebo to by nesekalo nakopavacku. ako mam uz nervy z toho servisu, najskor zoberu zakazku, dam za to 40€ + suciastky som si zhanal sam a potom mi pindaju na to, ze keeway je obycajny srot a ze mechanik pri tom stravil cely den... nakoniec ho dostanem po hodine cakania este horsi, ako ked som ho tam pred dvoma tyzdnami zaniesol! :cry:

Posledny prispevok sa necituje, v oznamoch su pravidla - TomasARN

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#5 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Aug 03, 2010 10:23 pm

Ja furt vravím: čo si nespravíš sám...to nemáš...
Vzduchový filter - sviečka -nastavenie karbecu....bežné výhovorky na oblbnutei menej technicky zdatných zákazníkov.... :pardon:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

PPQ
chodec
chodec

#6 Príspevok od užívateľa PPQ » Pi Aug 13, 2010 7:30 am

co treba vymenit v tom pripade, ze to zasekava z dovodu zadretia? Chcem to dat inemu mechanikovi a musim mu vysvetlit co a ako... Ja by som tych bastardov zastrelil, co mi ... motorku a este si vypytali 40€ za robotu... :o

VLADY
spammer
spammer

#7 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Aug 13, 2010 7:49 am

Ak je motor zadretý tak nejde vôbec a nemá kompresiu, alebo nejde vôbec pretočiť ani prekopnúť štartpákou..ak je len pridretý tak kompresiu má ale môže mať slabšiu a má aj potom menší výkon a ide ťažšie naštartovať a tak pod....

Honolulu
kolobežkár
kolobežkár
Dátum registrácie: St Jún 16, 2010 3:59 pm
Skúter: VESPA LX50, čierna r.v.2010

#8 Príspevok od užívateľa Honolulu » Pi Aug 13, 2010 7:55 am

A menili určite? aj olej? aj si dostal staré diely naspať? Stalo sa par ludom ktory mali nove auto a na rocnej prehliadke sa mal menit olej..ale nemenil sa, no na fakture bola cena za olej..to je len pikoška nechcem strašiť.
Ale ako Vlady hovori, doma sa dá všetko v pohode urobkat, aspon mas istotu...
Sviečka ešte ano, ale upchaty filter a neviem čo to je odzubkavanie

viper
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 08, 2006 7:59 pm
Skúter: Kawasaki Versys 2009
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa viper » Pi Aug 13, 2010 8:01 am

Honolulu: Flash je 2T,takze ak mu olej nemenili nic sa nedeje.
Kawasaki Versys Touring Edition
Obrázok

Honolulu
kolobežkár
kolobežkár
Dátum registrácie: St Jún 16, 2010 3:59 pm
Skúter: VESPA LX50, čierna r.v.2010

#10 Príspevok od užívateľa Honolulu » Pi Aug 13, 2010 8:06 am

OK, jasne, skor na to čerpadlo som myslel

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#11 Príspevok od užívateľa theruck » Po Aug 16, 2010 4:25 pm

PPQ napísal:myslis, ze nebolo premazane, ked sa menila olej pumpa? moze to mat nasledky?

edit: dnes som bol v servise a hovorili, ze to moze byt zanesenym vzduchovym filtrom - mne to nejde dohlavy, lebo to by nesekalo nakopavacku. ako mam uz nervy z toho servisu, najskor zoberu zakazku, dam za to 40€ + suciastky som si zhanal sam a potom mi pindaju na to, ze keeway je obycajny srot a ze mechanik pri tom stravil cely den... nakoniec ho dostanem po hodine cakania este horsi, ako ked som ho tam pred dvoma tyzdnami zaniesol! :cry:
pekne 2 pohlady na vec. asi to tu dam niekde ako vysvietene cervenym pismom. vsetci maju pravdu a na vine je vlastne ten co ti ten srot predal. oni ti opravia to co si chcel a za tu cenu co ste sa dohodli ale to ze ten skuter potom nepojde s tym asi nikto neratal. otazne je ci by si bol ochotny zaplatit 80E keby ti povedali ze sa s tym mordovali o 4 hodiny viac lebo sa to zasekavalo a neslo to. asi by si im to ani neuveril. teraz aspon vidis ze ten tvoj keeway je ozaj srot a ze potrebuje poriadny servis. nie len tak nejaky "bez papiru za 40"

PPQ
chodec
chodec

#12 Príspevok od užívateľa PPQ » Št Aug 26, 2010 11:00 pm

theruck napísal: pekne 2 pohlady na vec. asi to tu dam niekde ako vysvietene cervenym pismom. vsetci maju pravdu a na vine je vlastne ten co ti ten srot predal. oni ti opravia to co si chcel a za tu cenu co ste sa dohodli ale to ze ten skuter potom nepojde s tym asi nikto neratal. otazne je ci by si bol ochotny zaplatit 80E keby ti povedali ze sa s tym mordovali o 4 hodiny viac lebo sa to zasekavalo a neslo to. asi by si im to ani neuveril. teraz aspon vidis ze ten tvoj keeway je ozaj srot a ze potrebuje poriadny servis. nie len tak nejaky "bez papiru za 40"
to sekanie sa predtym vobec neobjavovalo, chcel som len beznu servisnu prehliadku, takze som sa nemal ani na com dohodnut. prachy mi problem nerobia, kludne za to zaplatim, ale potrebujem mat istotu, ze ked to cvaknem, tak to pojde ako by mala motorka aj ist. btw. neporadis mi nejaky profi servis v pb? :)

okrem ineho nepytal som sa na to, ze ci je moja motorka srot, alebo nie, ale ako tu vadu odstranit, resp. prist na koren veci...

geetee =)
Riaditeľ Zemegule
Dátum registrácie: St Máj 14, 2008 4:26 pm
Kontaktovať užívateľa:

#13 Príspevok od užívateľa geetee =) » Pi Aug 27, 2010 1:18 am

problem bude v tom ze ked menili oil cerpadlo tak kym natlaci olej cez prazdnu hadicku do karbu trva aj 30min a za ten cas bez oleja pridres a uz ide tu opisany kolotoc
mam otazku na co si potreboval vymenit olej cerpadlo?
http://www.lcd-display.cz náhradné displeje do laptopov, doručenie aj na SK do 24h http://www.lcd-display.cz

Frosty
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Po Okt 26, 2009 7:48 pm
Skúter: Benelli QuattroNove X
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa Frosty » Pi Aug 27, 2010 3:43 pm

PPQ a kde si si to dal robiť v ktorom servise presne? Nebodaj u Zaťka? A tiež by som rád vedel že po 5 tis. načo meniť olejové čerpadlo...si myslím, že trochu zbytočné to bolo :pardon:

OT: PPQ odkial že si presne? Priamo z mesta alebo okolie?

PPQ
chodec
chodec

#15 Príspevok od užívateľa PPQ » Ne Aug 29, 2010 8:24 pm

geetee =) napísal:problem bude v tom ze ked menili oil cerpadlo tak kym natlaci olej cez prazdnu hadicku do karbu trva aj 30min a za ten cas bez oleja pridres a uz ide tu opisany kolotoc
mam otazku na co si potreboval vymenit olej cerpadlo?
pretoze mi neustale vytlaca olej cez vzduchovy filter do tej plastovej nadobky v kt. je ten filter umiestneny a odtial kvapka von. vymena nepomohla.

PPQ
chodec
chodec

#16 Príspevok od užívateľa PPQ » Ne Aug 29, 2010 8:27 pm

Frosty napísal:PPQ a kde si si to dal robiť v ktorom servise presne? Nebodaj u Zaťka? A tiež by som rád vedel že po 5 tis. načo meniť olejové čerpadlo...si myslím, že trochu zbytočné to bolo :pardon:

OT: PPQ odkial že si presne? Priamo z mesta alebo okolie?
Daval som si to schvalne robit u Farkasovskeho v Orlovom, pretoze na Zatka po celom meste ludia nadavaju (aj ked je autorizovany servisak Keewaya).

OT: rozkvet. kam davas servisovat moto ty? Vraj v jelsovom pri cintorine je nejaky sikovny opravar... ked bude moto oki, skocime na vyjazd ;)

Frosty
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Po Okt 26, 2009 7:48 pm
Skúter: Benelli QuattroNove X
Kontaktovať užívateľa:

#17 Príspevok od užívateľa Frosty » Ne Aug 29, 2010 8:54 pm

Mno hej, tak ja sa pridávam k tým ostatným. Keď som si chcel kupovať skúter ešte v októbri minulého roku som tam bol a som sa díval ty kks že čo je to za predavača. Drzý, ani nevedel nič keď som sa opýtal...a doslova akoby nás vyhnal odtial. Tak švagor nasratý sa tam chcel vrátiť a jednu mu... ale bolo by to zbytočné...Ďalej napríklad keď som mu písal mail že potrebujem zadnú smerovku lebo som ju mal prasknutú tak ani chýru ani slychu. Radšej som si to od chalanov z Dubnice objednal.

Ja som zatial skúter neservisoval, pretože ani zatiaľ chvalabohu nebolo treba. Najradšej je si servisovať sám si myslím.

Ja Stred. Tak tomu ver dúfam, že už čoskoro zajazdíme :)

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#18 Príspevok od užívateľa theruck » Ne Aug 29, 2010 9:53 pm

tak cerpadlo ti tlaci olej do filtru... a vservise ti vymenili kvoli tomu cerpadlo... fakt husty servis

VLADY
spammer
spammer

#19 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Aug 30, 2010 8:40 am

Mne toto robilo na prvom scootri že pomaličky ak bol scooter odstavený tak prepúšťal ten guličkový ventil, čo je na výstupe čerpadla a kvapkal olej do nasávacieho potrubia a v podstate to potom natieklo vždy do airboxu....ale to bolo tak že ak sa nejazdilo aspoň týždeň tak už to potom pretekalo von.Aj som mal ten ventil rozobratý a aj guličku menil pružinu zosilňoval a nepomohlo...výmena čerpadla by pomohla možno..ale nemal som chuť dávať do toho také nenormálne prachy..tak som to nechal tak. na zimu som vždy vypustil olej z nádržky...Ale ako napísal Geetee, treba vždy napustiť do hadičky olej striekačkou aby to nešlo bez oleja , lebo ozaj to dávkuje ten olej po kvapkách a než naplní prázdnu hadičku tak to trvá a motor ide bez oleja a to nemdobré...

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"