Za jazdy zapnúť štartér....
Moderátor: Moderators
Za jazdy zapnúť štartér....
Dá sa za jazdy zapnúť štartér? Neviem či sa to náhodou nepodarilo mojej dcére....ináč je ale múdra a pekná. Asi pri 20km/h lavou rukou... zapínala svetlá na pravej strane....neviem či pritom nestlačila aj tlačítko štartéra .... zrazu sa vypla odstredivá spojka a zdochol motor. Zasmradlo to trochu ako zhoretá umelá hmota. Asi po 10 minutách to zase išlo normálne naštartovať. Ja to nechcem skúšať ešte raz, tak pre znalcov mám dve otázky : Dá sa za jazdy zapnúť štartér ? Ak ano, čo by sa teoreticky pokazilo pri cca 20km/h ?
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
starter by mal ist spustit iba ak je zatlacena zadna brzda...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
presne tak starter zapnes iba so stlacenou brzdou a teoreticky je to mozne spravit aj ked som to neskusal ale logicky ak starter roztoci to ozubene koliesko ktore potom otoci motorom tak pri nejakej hociakej rychlosti ak ma motor uz vyssie otacky tak by to mohlo nieco posrat ale zase to mas nieco ako kebyze drzis pri starte dlhsie starter
kazdopadne skusat to nebudem
kazdopadne skusat to nebudem

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
To zapojenie je presne tak ako píšu kolegovia relé štartéra má plusku od brzdového svetla a mínusku od štartovacieho tlačítka. ale aj mne sa to už pár krát podarilo nechtiac lebo ako idem do garage tak brzdím a aj prepínam svetlá do parkovačiek a je to hneď pod sebou takže preklep . Ale stať by sa teoreticky nemalo nič pretože štartér má búď volnobežku alebo sa pastorok vysúva po šikmých drážkach a ak sa točí veniec rýchlejšie ako štartér tak by sa mal pastorok vráťiť nazad ale určite tam vznikne nejaký náraz tých zubov takže vylúčiť sa nedá že by sa mohlo niečo vylomiť alebo tak mechanicky poškodiť ale aby niečo zhorelo a ešte k tomu za sekundu dve??? :?TAm nejde o rýchlosť scootra ale o otáčky motora a štartéra a aj o to ako to je robené. Ak je tam len volnobežka a kolá sú furt v zábere tak by sa nemalo stať nič lebo je medzi štartérom a motorom volnobežka a tá zopne len ak sa točí štartér rýchlejšie ako motor ale ak sa vysúva pastorok tak sa môže vylomiť zub alebo dačo pod. mechanicky poškodiť. A čo by tam asi mohlo horieť netuším...
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- lil_b
- moderátor
- Dátum registrácie: So Feb 11, 2006 4:39 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
nestane sa vôbec nič lebo ked sa remenica už točí tak ten pastorok sa točí iba naprazdno, skúšal som to x krát,,, niekedy znudy aby mi ubehol čas som si vyhraval štarterom, ale to ešte na starom suzuki zillion LC, čiže nestane sa vôbec nič, iba to vrčí...
héééj pekná....???
héééj pekná....???
podpis som si este nenastavil
všetko stále OK
Naozaj sa vtedy (pri tom štarovaní za jazdy) motorke nič nestalo, stále to odvtedy jazdí bez problémov. Frajer mojej dcéry má dnes 20 rokov, takže začínam mať obavy skorej z iných vecí ako je štartér ...........
Re: všetko stále OK
Palo napísal:Naozaj sa vtedy (pri tom štarovaní za jazdy) motorke nič nestalo, stále to odvtedy jazdí bez problémov. Frajer mojej dcéry má dnes 20 rokov, takže začínam mať obavy skorej z iných vecí ako je štartér ...........