Gianneli+Multivar+valčeky

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
ujopato
kolobežkár
kolobežkár
Dátum registrácie: Št Jan 20, 2011 5:04 pm
Skúter: Yamaha Neos

Gianneli+Multivar+valčeky

#1 Príspevok od užívateľa ujopato » Ne Máj 22, 2011 12:15 pm

nazdar,potreboval by som trochu skúsenosti od tunerov,kúpil som Malossi multivar+výfuk Gianneli extra a riešim problém ako doladiť,rozbeh a max.speed.Testoval som valčeky v multivare váhy 4.8g,6g,7g a najlepšia kombinácia mi vychádza na 7g čo boli pribalené k multivaru.Väčšina z Vás píše že majú lahšie valčeky a ide im to lepšie ako s tými pribalenými,čo sú vraj určené pre originál výfuk.Čítal som aj projekty a prestavby a všade ste dávali lahšie valčeky tj.o váhe 4 až cca 5,6 gramov a šlo vám to lepšie.Ja ked som skúšal lahšie,tak som mal slabší rozbeh aj max.speed klesla o cca 10-12 km/h.Upresním moj setup-valec originál 50ccm,výfuk Giannelli extra,Multivar 7g valčeky,karbec originál tryska 64.Pýtam sa, pomôžu lahšie valčeky len na 70 ccm valec,alebo aj na 50ccm valec.Kontrastka je tam biela Malossi,čo bola k multivaru.Ak viete napíšte najaké rady,alebo finty,ako problém vyriešiť.Ešte upresním skúšku valčekov :
4.8g max.speed 70 km
6g max.speed 80 km
7g max,speed 85 km
Gilera Runner SP 50

kiwi
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Mar 27, 2010 7:55 pm
Skúter: Yamaha AEROX-RR
Kontaktovať užívateľa:

Re: Gianneli+Multivar+valčeky

#2 Príspevok od užívateľa kiwi » Ne Máj 22, 2011 4:07 pm

no takto zalezi co hladas ci lespiu akceleraciu alebo maximalnu rychlost alebo taky stred,ked das lahsie valceky tak ti skuter bude lepsie akcelerovat ale maximalka sa znizi ked das tazsie ako su npr 7g vidis ze maxialku mas dobru ale skuter je lenivejsi a ako to upresnit?ja som si spravil na ceste dve pomyslene ciary :D respk.od znacky po konec dediny a pozeral som na tachac dal som 7g maximalka pri znacke bola 82 dal som 6g maximalka bola 84... tak som dal 5g maximalka bola 80 cize musel som hladat medzi tak som dal 5.5g a maximalka pri znacke bola 90 lenze este to neni podla mna dobre tak si to pýta 5.7g alebo to ide aj zo stopkamy daj niekomu nech mera cas a na 200m meraj dokial nebude naj cas :)
Yamaha Aerox RR- By KIWI

ujopato
kolobežkár
kolobežkár
Dátum registrácie: Št Jan 20, 2011 5:04 pm
Skúter: Yamaha Neos

Re: Gianneli+Multivar+valčeky

#3 Príspevok od užívateľa ujopato » Po Máj 23, 2011 12:43 pm

logiku to má čo píšeš,určítá vzdialenosť a skušať,ja som to robil tiež podobne,len sa tomu čudujem že na max musím mať až 7g valčeky :roll:
Gilera Runner SP 50

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"