Benzin vo vzduchovom filtri
Moderátor: Moderators
Benzin vo vzduchovom filtri
Zdravim , kupil som sa za symbolicku cenu skutra presnejsie JL 125 T-13B.. ma to najazdenych cca 1000km
vozil som sa chvilu natom a vyskitol sa hned prvy problem..
Ked to dam na stojan v garazi tak sa mi hned spravi pod skutrom kaluž benzinu.. vytece mi asi tak cca pol litra benzina vacej ne.. ide to z karburatora do vzduchoveho filtra.. a potom mi samozrejme skuter ani nenastartuje..
chalanovi co mi ho predal som volal a on ze je tam nieco s ihlou v karburatori rozobral som to a vycistil som to.. skuter chytil aj isel ale potom zase to iste vytiekol benz a uz to neslo nastartovat..nechcem mu to vratit..
Proste nedostava sa mi benzin do sacieho potrubia ale vytece mi druhou stranou nez by mal.. viete nekdo preco ?
ďakujem za aku kolvek odpoved...vopred !
vozil som sa chvilu natom a vyskitol sa hned prvy problem..
Ked to dam na stojan v garazi tak sa mi hned spravi pod skutrom kaluž benzinu.. vytece mi asi tak cca pol litra benzina vacej ne.. ide to z karburatora do vzduchoveho filtra.. a potom mi samozrejme skuter ani nenastartuje..
chalanovi co mi ho predal som volal a on ze je tam nieco s ihlou v karburatori rozobral som to a vycistil som to.. skuter chytil aj isel ale potom zase to iste vytiekol benz a uz to neslo nastartovat..nechcem mu to vratit..
Proste nedostava sa mi benzin do sacieho potrubia ale vytece mi druhou stranou nez by mal.. viete nekdo preco ?
ďakujem za aku kolvek odpoved...vopred !
podpis som si este nenastavil
- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Benzin v zduchovom filtri
To je 4T že? No pol litra benzinu pri vypnutom motore bi sa nemalo dostať do karbiku...iba max to čo je v hadičkach a vo filtru....to pretekanie môže spôsobovať plavak že nezatvori privod benzinu( ta ihla čo je na plavaku a upcha dieru)...Ale najprv bi som sa pozrel na podtlakovy ventil lebo pol litra ako hovorim pri vypnutom motore bi nemalo vytiecť aj keby si hadičku odpojil max to čo je vo filtri a v hadičke....
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
hej hej 4takt...rozobral som aj karb a vyzeralo to tak ze plavak je v pohode..vsetko som to vycistil ale nepomohlo... takze jedine objednat sadu na opravu karburatorov ?
alebo kupit rovno cely novy ? respektive pouzivany ?
alebo kupit rovno cely novy ? respektive pouzivany ?
- Prílohy
-
- Obrazok0393.jpg
- (246.53 KiB) Zatiaľ žiadne stiahnutie
-
- Obrazok0392.jpg
- (494.75 KiB) Zatiaľ žiadne stiahnutie
-
- Obrazok0390.jpg
- (413.68 KiB) Zatiaľ žiadne stiahnutie
- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
ee vyber karbik daj dole vaničku a fukaj ustamy cez tu dieru kadial ide benzin do karbika...fukaj a pridvihni plavak malo bi to uzavrieť privodovu dieru a vzduch bi nemal prejsť.... Keď toto bude ok tak sa pozri na podtlakovy ventil vyber ho hadičky nechaj pozapajane a pusť do privodu vodu z kohutika a na podlakovej hadičke urob podltak ustami a vystupnou hadičkou bi mala začať tiecť voda a potom keď povoliš ustami podtlak tak bi voda mala prestat tiecť... Je dosť možne že podtlakovy ventil je KO lebo mne dnes jeden pokaralo a mam tam taky isty motor ako ty iba 150ccm....
No ventil je dobry..to som skusal..netecie voda ale benzin 
a co sa tyka toho karburatora tak to vyskusam zajtra..

a co sa tyka toho karburatora tak to vyskusam zajtra..
- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
jasne že benzín. Iba ja som tak skúšal či je dobrý že som ho vybral a napojil na vodovod a pustil vodu a voda išla mimo cez neho neprechádzala ale keď som urobil podtlak tak začalo striekať j z neho a vedel som že funguje dobre...
Ale pochybujem že tvoj je dobrý keď prepustil pol litra benzínu počas vypnutého motora. Nemal žiadny podtlak nemal bi´t čo otvoreny....
Ale pochybujem že tvoj je dobrý keď prepustil pol litra benzínu počas vypnutého motora. Nemal žiadny podtlak nemal bi´t čo otvoreny....
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Dec 23, 2007 7:27 pm
- Skúter: Gilera Runner 125 2T AC, Piaggio Skipper 125 4T AC
- Kontaktovať užívateľa:
jednoznacne ihla plavaku.mal som to iste.
ako si to riesil ? vymenil iba ihlu alebo aj to "ulozenie" ?
-
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
nic som nemenil.zobral som maly vrtacik a rukou som to jemne ako keby tocenim ofrezoval tym vrtakom.a hla zazrak,bencin netecie ventil drzi.
myslis to ulozenie kde je ta ihla tak to mam jemne ofrezovat ?
- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Rozober to a uvidíš kde je chyba...možno ihla nedolieha na dieru,možno vyskočila s toho plieška,možno sa plavák zasekol..... najlepšie je to rozobrať a uvidíš kde je chyba...Tým že sedíš pri PC sa chyba nevyrieši....
- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Robuch ale benzín ti pretiekol pri bežiacom motore nie ? jemu pretečie aj pri vypnutom motore...A pri vypnutom motore podtlakovy ventil bi nemal prepustiť benzin... čiže ja bi som hľadal chybu aj v tej plavakovej ihle ktora uzatvara privod benzinu do plavakovej komory aj bi som sa pozrel na ten podtlakovy ventil...robuch napísal:jednoznacne ihla plavaku.mal som to iste.
-
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
no aj ja som si myslel najprv ze pro beziacom motore,ale ako sa neskor ukazalo po vymene klapiek,ze problem bol pocas kludu.hlavne ked bol na bocnom stojane.Damo555 napísal:Robuch ale benzín ti pretiekol pri bežiacom motore nie ? jemu pretečie aj pri vypnutom motore...A pri vypnutom motore podtlakovy ventil bi nemal prepustiť benzin... čiže ja bi som hľadal chybu aj v tej plavakovej ihle ktora uzatvara privod benzinu do plavakovej komory aj bi som sa pozrel na ten podtlakovy ventil...robuch napísal:jednoznacne ihla plavaku.mal som to iste.
a ano.ten otvor som jemne ofrezoval.moze tam byt nejaka mikro ryha,trhlinka a ina haved
VENTIL JE DOBRY..funguje len podtlakom..
takze chyba je v karburatori...vycistil som to posunol som ihlu v membrane o tri stupne..motorka nastartovala ale hned zacal tiez benzin..nemam nervy natom kupim iny karburator
takze chyba je v karburatori...vycistil som to posunol som ihlu v membrane o tri stupne..motorka nastartovala ale hned zacal tiez benzin..nemam nervy natom kupim iny karburator
- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:

to som spravil..dneska som kupil karburator len tam chybali trysky tak som ich vymenil..
Nastartoval som to a odlahlo mi..ale potom mi bolo na blvanie lebo zase zacal tiect ten benzin cez hadicku ktora je taka mala a odrezana..
Nastartoval som to a odlahlo mi..ale potom mi bolo na blvanie lebo zase zacal tiect ten benzin cez hadicku ktora je taka mala a odrezana..
-
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
tak ju zaslep a ser na to,alebo si vymen podtlakovy ventil pod nadrzou.nedrzi ti benzin a vyteka z nadrze
- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Robuch nechaj tak... Od začiatku mu to radim ale nie lebo načo, podtlakovy je dobry a pri stojacom motore prepusti pol litra benzinu
Neviem aky zmysel ma tu tato tema...žiada o pomoc, o nieaku radu a na aky onyyy keď si aj tak urobi po svojom.... veď čo najlepšie je kupiť novy karburator a nakoniec zisti že to bola nieaka banalitka....

Neviem aky zmysel ma tu tato tema...žiada o pomoc, o nieaku radu a na aky onyyy keď si aj tak urobi po svojom.... veď čo najlepšie je kupiť novy karburator a nakoniec zisti že to bola nieaka banalitka....
och jooj...vsak ten podlakovy ventil som skusal ako si mi hovoril..ze mam vybrat hadicku podtlaku a spravit v nej podtlak to som spravil..benzin to pustalo..
ked zaslepim tu dieru tak mi to nebude tiect cez vzduchovy filter ?
Spravim to dneska vsetko ako mi radite..
-
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
sam si si odpovedal na svoju otazku.ked si urobil podtlak a benzin ti tiekol,tak to znamena,ze vadny je ten podtlakovy ventil.ten ti nesmie prepustat benzin pri podtlaku.vymen ventilMurphYnko napísal:och jooj...vsak ten podlakovy ventil som skusal ako si mi hovoril..ze mam vybrat hadicku podtlaku a spravit v nej podtlak to som spravil..benzin to pustalo..
pockaj pockaj.. a kedy mi ma potom ten benzin tiect ?
vybral som benzinovu hadicku a benzin netiekol ale ked som spravil podtlak tak to tieklo..
myslim ze je to dobre
vybral som benzinovu hadicku a benzin netiekol ale ked som spravil podtlak tak to tieklo..
myslim ze je to dobre
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Ozaj ja teda už vôbec nechápem nič z celého....
.A nemáš náhodou tie dve hadičky prehodené? Lebo ak vytiahneš obe a v jednej spravíš podtlak tak z tej druhej musí tiecť benzín...Ak je to tak a ich správne zapojíš tak nechápem ako to môže furt tiecť do karbecu a následne do filtra benzín,ak máš motor vypnutý.... 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Presne ako hovori VLADY
Prepacte ze vas tu natahujem..VLADY napísal:Ozaj ja teda už vôbec nechápem nič z celého.....A nemáš náhodou tie dve hadičky prehodené? Lebo ak vytiahneš obe a v jednej spravíš podtlak tak z tej druhej musí tiecť benzín...Ak je to tak a ich správne zapojíš tak nechápem ako to môže furt tiecť do karbecu a následne do filtra benzín,ak máš motor vypnutý....
Ja vam to nafotim lebo tazko sa to pise / vysvetluje..