zadne svetla vs. brzdove
Moderátor: Moderators
zadne svetla vs. brzdove
nesvieti mi brzdove svetlo ( stlacim paku tak nezasvieti silnejsie akoby malo ) rovnako svieti. kde by mohla byt chyba ? pozeral som brzdovy spinac na internete ale je lavy a pravy aky je v tom rozdiel ? pomozte ak viete . ocenim kazdy napomocny koment .
dakujem
dakujem
podpis som si este nenastavil
- Sacook
- skútrista
- Dátum registrácie: So Mar 28, 2009 2:24 pm
- Skúter: Yuki Whip 50 2T, Piaggio NRG mc2
- Kontaktovať užívateľa:
Re: zadne svetla vs. brzdove
podla mna lavy je na lavej packe, lebo to je zadna brzda, a cize pravy je predna brzda..ale najprv vyskusaj dat lavu packu dole, a tam by ti mal trcat taky mali pupcek(
) a ked das dole tu packu tak by ti malo svietit brzdove svetlo a ked ho stlacis tak by nemalo svietit..alebo tebe to svieti ale to nesvieti viac ako normalne svetlo??

- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
nepopisal si nam problem dostatocne podrobne, tak skusim uviest jednoduchy ale na pochopenie mozno narocnejsi postup:
1.) stlac lavu packu, zasvieti sa brzdove svetlo?
ano -> je chybny spinac pri pravej brzdovej packe
nie -> pokracuj v bode c.2
2.) stlac pravu brzdovu packu, zasvieti sa brzdove svetlo?
ano -> je chybny spinac pri lavej brzdovej packe
nie -> bud je vypalene vlakno brzoveho svetla, alebo je zly kontakt brzdovej ziarovky, alebo je zrada niekde v kabliku
Alebo ak to napisem velmi jednoducho: ak ti nesvieti brzdove svetlo pri stlaceni lubovolnej brzdovej packy, tak spinace pri packach su v poriadku (lebo je nepravdepodobne, ze by sa pokazili obidva naraz), a teda problem moze byt vo vypalenej ziarovke resp. jej brzdovom vlakne. A ak svieti brzda iba pri stlaceni jednej packy, tak moze byt v tej druhej vadny spinac.
1.) stlac lavu packu, zasvieti sa brzdove svetlo?
ano -> je chybny spinac pri pravej brzdovej packe
nie -> pokracuj v bode c.2
2.) stlac pravu brzdovu packu, zasvieti sa brzdove svetlo?
ano -> je chybny spinac pri lavej brzdovej packe
nie -> bud je vypalene vlakno brzoveho svetla, alebo je zly kontakt brzdovej ziarovky, alebo je zrada niekde v kabliku
Alebo ak to napisem velmi jednoducho: ak ti nesvieti brzdove svetlo pri stlaceni lubovolnej brzdovej packy, tak spinace pri packach su v poriadku (lebo je nepravdepodobne, ze by sa pokazili obidva naraz), a teda problem moze byt vo vypalenej ziarovke resp. jej brzdovom vlakne. A ak svieti brzda iba pri stlaceni jednej packy, tak moze byt v tej druhej vadny spinac.
- Sacook
- skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
noo ale moze mat len jedno, napriklad aj ja mam iba brzdne svetlo len na zadnej brzde..
a pise tam ze mu nesvieti poriadne ako by malo, tak si myslim, ze asi v ziarovke bude nieco..
a pise tam ze mu nesvieti poriadne ako by malo, tak si myslim, ze asi v ziarovke bude nieco..
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
neverim, ze nejaka motorka moze mat legalne brzdove svetlo pripojene len na jednu brzdu... skor tebe nefunguje spinac v druhej packe. Nemoze predsa vozidlo brzdit brzdou a pritom o tom nedavat informaciu za nim iducemu vodicovi, chapes. 
Ale predpokladam, ze broadimu12 zrejme vyhorelo vlakno v kombinovanej ziarovke (koncove svetlo / brzdove svetlo), alebo ak ma ziarovky v zadnom svetle oddelene, tak mu vyhorela brzdova ziarovka, moj tip.
To, ze mu nesvieti poriadne, znamena, ze koncove svetlo mu svieti, ale ked zabrzdi, tak mu nezacne svietit silnejsie (teda ako brzdove svetlo).

Ale predpokladam, ze broadimu12 zrejme vyhorelo vlakno v kombinovanej ziarovke (koncove svetlo / brzdove svetlo), alebo ak ma ziarovky v zadnom svetle oddelene, tak mu vyhorela brzdova ziarovka, moj tip.

To, ze mu nesvieti poriadne, znamena, ze koncove svetlo mu svieti, ale ked zabrzdi, tak mu nezacne svietit silnejsie (teda ako brzdove svetlo).
- Sacook
- skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
noo to si uz aj ja myslim, ze sa mu to stalo..noo tak to sa niekedy pozrem na tu pravu packu..
bo mne to nikdy nesvietilo..
dik, za pripomienku..

dik, za pripomienku..

ked stlacim ktorukolvek brzdovu packu nezasvieti brzdne svetlo .. akoby som nestlacil ani brzdu. svieti iba svetlo ( nočne ) ...vymenil som ziarivku za diodovu a iba trošicku silnejsie svieti ked stlacim brzdu, ale iba tak malo ze sa musim velmi sustredit aby som si to vsimol ze "brzdim". dal som naspat za klasicku a nic. nereaguje na brzdovu packu.
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
a ta klasicka, ktoru si dal naspat, nie je nahodou vypalena?
THeBaNDiT napísal:a ta klasicka, ktoru si dal naspat, nie je nahodou vypalena?
nie, nieje vypalena
- ice_cream71
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Okt 31, 2009 9:57 pm
- Skúter: Malagutti f15 firefox :P
- Kontaktovať užívateľa:
podla mna je velmi silna ziarovka alebo je len jednovlaknova
Mozem oŠtat cely podpis 

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Že jaká plodná debata zase???ČO máš aký problém? šak najprv je základ zistiť či mi ide šťava po spínač na brzdovej páčke a potom či ide po stlačení z neho von do kábla k zadnému svetlu....a idem postupne po kábloch až k žiarovke vzadu...a kedže štartérové relé dostáva plusku zväčša od spínača brzdového a mínusku od tlačítka štartovacieho tak ak funguje elektrický štartér a nejde len brzdové svetlo, tak chyba nebude v spínači brzdovom ale až dakde za ním.... 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

-
- chodec
- Dátum registrácie: St Nov 18, 2009 12:34 pm
- Skúter: Gilera Runner SP 50
toť svätá pravda , súhlasím s týmto logickým úsudkom 

VLADY napísal:Že jaká plodná debata zase???ČO máš aký problém? šak najprv je základ zistiť či mi ide šťava po spínač na brzdovej páčke a potom či ide po stlačení z neho von do kábla k zadnému svetlu....a idem postupne po kábloch až k žiarovke vzadu...a kedže štartérové relé dostáva plusku zväčša od spínača brzdového a mínusku od tlačítka štartovacieho tak ak funguje elektrický štartér a nejde len brzdové svetlo, tak chyba nebude v spínači brzdovom ale až dakde za ním....
vlady, keby som toto vedel tak sa asi nepytam co mam robit. ja nemam cas rozoberat 3dni, plasty srobovat, a patrat po kabloch. nemam garaz, mam posratu bicykliaren kde sa ledva viem so scootom otocit nemam ziadne meraky ani nic.myslel som ze sa tu najde niekto kto sa s tymto istym problemom stretol a bude taky mily a poradi mi co staci spravit.

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Tak to ber tak že som Ti neporadil...a len som si rýpol...OK
... ale netuším potom akým zázrakom to chceš opraviť....Vieš ja sa živím opravovaním už nejaký ten rok ale zatiaľ to robíme tak nejak podobne ako som Ti napísal....A aj v servisoch to tiež tak robia že rozoberú a kontolujú a postupne zisťujú....Ale možno že som zaspalo dobu a dneska už sú modernejšia postupy opráv....Tak ešte raz SORRY
PS: a keď nemáš tri dni čas rozoberať a šroubovať plasty tak sem vôbec nepíš a nežiadaj o radu a daj si to opraviť do SERVISU!!!!!

PS: a keď nemáš tri dni čas rozoberať a šroubovať plasty tak sem vôbec nepíš a nežiadaj o radu a daj si to opraviť do SERVISU!!!!!

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
Aj ked ti tu daju rady, tak to musis skusit, co znamena rozoberanie a cas. Este jednu radi ti dam. Predpokladam, ze tam mas ziarovku 5/21W, cize zozen uplne novu a s tou to skus. Lebo aj ked si pisal, ze ziarovka vypalena nie je, tak kludne moze byt. Stretol som sa zo ziarovkami, ktore vyzerali byt dobre a hadaj co, neboli
- Janko Marianka
- kolobežkár
- Dátum registrácie: Pi Dec 11, 2009 3:55 pm
- Skúter: Piaggio Zip SP 125
- Kontaktovať užívateľa:
ja mam isti problem len stym ze mne v kuse sieti aj ked nebrzdim ale aj ked brzdim svieti stale stale 

- Sacook
- skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
tak skus odmontovat najprv jednu packu, trosku popohybovat s tym cuplikom na rozsvetenie brzdneho svetla, a vyskusat ci to svieti alebo ne, to vyskusas tak, ze ten cuplik stlacis, tak by to nemalo svietit..a ak to bude svietit stale skus druhu packu a postup ten isty..(a nezabudni, ked nebude chyba v tej prvej, tak ju naspet namontovat a potom vyskusat druhu)
a ak to nebude v tom chyba tak budeme hladat chybu inde..
a ak to nebude v tom chyba tak budeme hladat chybu inde..
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
asi mas odlomeny cuplik...potom svieti stale...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- Sacook
- skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
inac, mne fakt ked stlacim prednu brzdu sa mi nerozsvieti brzdove svetlo.. som to odmontoval, ci fakt tam je ten cuplik tam je a on tam je ale newem kde potom je chyba..asi v elektrike..
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
popozeraj si konektory...tie cinske ak raz ropojis tak uz potom maju problem...casto krat netreba ani rozpajat...prelez od packy az po hlavnu kabelaz...ci tam ide stava...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Jún 14, 2009 6:00 pm
- Skúter: Malaguti F12 LC
nazdar mne tiez nesvieti brzdove svetlo ked brzdim prrednou ale na zaddnu svieti normalnee
- Sacook
- skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
tak ja som nasiel chybu..ten cuplik tam mam ale nefunguje to lebo az ked silno stlacim prednu brzdu az tedy zacne svietit..cize keby som povolil tu packu aby sa dala viacej potahnut tak by to normalne svietilo..