CDI

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo elektriky

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

Re: CDI

#26 Príspevok od užívateľa VLADY » So Okt 03, 2009 10:04 pm

Základ pri klasickom alebo kondenzátorovom zapalovaní je zdrojová cievka ktorá to celé napája a impulzná ktorá dáva impulz kedy má skákať iskra ...plus ešte nejaký chcípak ale teoreticky sa dá motor zhášať aj tak že skratneš jednu alebo druhú cievku.celé zapalko je velmi jednoduché a pracuje + - tak že cez diodu sa nabíja kondenzátor zo zdrojovej cievky a impulzná otvorí potom tyristor ktorý pustí šťavu z toho kondíka do indukčky a vtedy skočí iskra. Akurát môže byť rozdiel že ak je zapalko robené ako akumulátorové tak je robené na napájanie z baterky a teda cca 14V jednosmerných a ak by sa napojilo na striedavinu ako na malých scootroch tak sa odpáli...a to sú zrejme všetky zapalká ktoré menia predzápal.Lebo elektronika potrebuje zväčša jednosmerné napätie .Skrátka ak človek nevie čo je vo vnútri tak to končieva zväčša dymom a smradom...
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

denisoo.ga
Jánošíkov bratranec
Dátum registrácie: St Mar 26, 2008 8:09 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#27 Príspevok od užívateľa denisoo.ga » Št Nov 26, 2009 6:52 pm

Na rad doslo aj cdi s motora piaggio ktore sa prave chystam implantovat do Dia no ale k problemu cievky som premeral su ok takze to som vylucil potom zostava len cdi ktore je zaliate spolu s induckou......a otazka znie ako premerat cdi zi je okk ale tak ze na vystupe neni nic len neviem vylucit ani jednu s veci ci to roby inducka alebo cdi aa este ze cca na ktory kabloch by malo byt namerane ake napatie
honda dio --) yuki hawk --) ducati monster --) honda fmx a aktualne je to honda cb 600f hornet :D

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#28 Príspevok od užívateľa VLADY » So Nov 28, 2009 11:43 am

Ťažko to odmeráš? Aj nie skorej lebo napríklad samotná cievka,jeden koniec cievky je výstup VN do sviečky ale druhý ide na zdroj čo je napájanie z cievky ale býva tam dioda a aj kadeščo iné a tretí koniec je uzemňovaný tranzistorom alebo tyristorom ...takže neodmeráš reálne nič...len vyskúšať meniť kus za kus ktorý máš istotu že je OK...Aspoň schéma keby bola jak je to vnútorne zapojené....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

denisoo.ga
Jánošíkov bratranec
Kontaktovať užívateľa:

#29 Príspevok od užívateľa denisoo.ga » Po Nov 30, 2009 11:21 pm

no uvidime zajtra ak vsetko dobre dopadne budu druhe veci a vyskusa sa ptm dam vedet ze co a ako aaa este ze diki
honda dio --) yuki hawk --) ducati monster --) honda fmx a aktualne je to honda cb 600f hornet :D

denisoo.ga
Jánošíkov bratranec
Kontaktovať užívateľa:

#30 Príspevok od užívateľa denisoo.ga » Pi Dec 04, 2009 7:11 pm

cauute takze po vsetkych meraniach som dospel k tomu ze cdi to vzdalo.... Nemate nahodou schemu s piaggio cdi alebo niake na predaj

vocko-pd12
Dátum registrácie: So Mar 14, 2009 1:37 pm
Skúter: keeway F-act
Kontaktovať užívateľa:

#31 Príspevok od užívateľa vocko-pd12 » Ut Dec 29, 2009 5:36 pm

inak toto cdi co je tu schema tak funguje aj na keeway aj cpi len treba spravne napojit kable a ked na nom zmenite odpori na rezistoroch a vymenite kondezator za iny tak mu mozet zvysit maximalne otacky cize pusti do viacej otacok a nebude blokovat
podpis som si este nenastavil

rogi001
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Ut Feb 03, 2009 1:13 pm
Skúter: Peugeot Speedfight 100 , 97´

CDI -druhy,typy...

#32 Príspevok od užívateľa rogi001 » St Apr 28, 2010 4:37 pm

Co myslite pojde mi teoreticky hocijake CDI ak spravne napojim konektory?...ak mam Peuget speedfight 2-takt 100cm3 a trebars napojim nieco na 4-takt al. stvorkolku alebo na cdi na inu znacku trebars kymco atd.,ked som videl typka na youtube ako tam supol doma robene cdi tak to nevyzera az tak "dolezite".prip.podla coho najdem pre mna vhodne cdi?D

Prepac, ale zas nova tema o niecom, co tu je ? A je tu toho hodne. Prispevok presuvam do starsej temy. Nabuduce rovno mazem - TomasARN

Damo555
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
Kontaktovať užívateľa:

#33 Príspevok od užívateľa Damo555 » St Apr 28, 2010 5:42 pm

kamarátovi odpálilo cdičko a zohnal nieake ale nesedeli konektori tak iba to poprepajal kablikmi a skuter fiči ako ma
Obrázok
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad

rogi001
trojkolkár
trojkolkár

#34 Príspevok od užívateľa rogi001 » Št Apr 29, 2010 4:50 pm

tak zrejme najlepsie rady su : porad si sam a skus...

rogi001
trojkolkár
trojkolkár

#35 Príspevok od užívateľa rogi001 » Št Apr 29, 2010 4:55 pm

takze na 2-takt 100cm v MINIBIkemaniaa mi predavac potvrdil ze vo vybere nieco take nema ani na objednanie by to nebolo jednoduche.ale posobil takym neistym dojmom takze zistujem dalej.

rogi001
trojkolkár
trojkolkár

#36 Príspevok od užívateľa rogi001 » Št Apr 29, 2010 9:30 pm

dalsi eshop servis atd predajca mi napisal ze neni isty ci by mi s juky pasovalo..? ale sak comu sa cudovat kolko je ozaj fundovanych ludi ,ktory sa vyznaju v tom co robia.coraz viac sa presviedcam ze by som mal ist do biznisu.nejde o odbornost a vedomosti ale vsetko je o niecom inom... :D tak co nik nahodou neporadi s tym CDI na moju starinu?

rogi001
trojkolkár
trojkolkár

#37 Príspevok od užívateľa rogi001 » Ut Máj 04, 2010 11:34 am

mozem ti zohnat cdi ,ktore by malo fungovat za cca 200 € je tvoje a budeme :) obidvaja :Yahoo!: teda ja urcite =@

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#38 Príspevok od užívateľa alcatelko » St Máj 19, 2010 9:32 am

co myslis...kolko ludi sa vo volnom case zaobera tym ci sa da cdi z jedneho skutra implantovat do druheho...
proste ked nie je nahrada nikde tak ostava len original...som zvedavy kolko rokov ti potrva kym to pochopis...

pezot je pezot a zvlast 100ccm...elektrika ako na panelaku, milion kombinacii (zalezi do akej krajiny bol model povodne urceny a aky konkretny rocnik a model to je...presne ti to mozno v pezote podla VIN cisla zistia...)
napr na 100ke vytiahnes baterku a ono to nastartuje ale ked pridas tak proste sa vypne motor...a podobne srandy...

dam ti posledny typ... http://www.scooters.cz
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

kenny
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ut Júl 21, 2009 10:45 pm
Skúter: honda FMX650

#39 Príspevok od užívateľa kenny » St Máj 19, 2010 5:56 pm

no na moj speedfight s imobilizerom sa da kupit cdi za cca 130 libier co je mrte vela.,..je to naprd na peugeote...ale ja mam 50ku

Damo555
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#40 Príspevok od užívateľa Damo555 » St Máj 19, 2010 7:47 pm

rogi001 napísal:mozem ti zohnat cdi ,ktore by malo fungovat za cca 200 € je tvoje a budeme :) obidvaja :Yahoo!: teda ja urcite =@
200€ sranduješ? :lol: to čo je za cdi cele zaliate v zlate???
Obrázok

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#41 Príspevok od užívateľa alcatelko » Št Máj 20, 2010 12:00 am

na ditecha cdi origo okolo 600e takze 200e uplne v pohode cena...na velke 2t pia cdi okolo 150e...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

Damo555
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#42 Príspevok od užívateľa Damo555 » Št Máj 20, 2010 1:16 pm

fuha na môj skuter tuningove CDI Naraku 20e
Obrázok

frantisek290
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ne Jún 14, 2009 6:00 pm
Skúter: Malaguti F12 LC

#43 Príspevok od užívateľa frantisek290 » Št Apr 14, 2011 8:59 am

sharken napísal:Schému prikladám tu.

chalani viem že to je stara téma ale chcem sa opýtať pôjde my toto cdi aj na čine?? nechcem kupoat nove ked som si neni isty ze ho mam zle ale toto by som nemal problem poskladat vyleptat plosak zohnat suciastky a tak len ci sa my to oplati

Porkyyy
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Apr 06, 2009 11:19 am
Skúter: Keeway Focus 70 2T LC
Kontaktovať užívateľa:

#44 Príspevok od užívateľa Porkyyy » Št Apr 14, 2011 1:44 pm

na 4T nwm nwm ci nejaky kondik nespravi boom uz som to raz testoval .. na 2T da sa to zapojit :)
Srdcom TuneR

frantisek290
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ne Jún 14, 2009 6:00 pm
Skúter: Malaguti F12 LC

#45 Príspevok od užívateľa frantisek290 » Št Apr 14, 2011 2:18 pm

vybornee ja mam 2t tak je faajn a chalan pise v prvom prispevku ze do CDI prichádzajú impulzy zo zapaľovania (snímača polohy piestu) 1V, ja som tam nameral 0.05V co stym mam robit ???

Ventil
chodec
chodec
Dátum registrácie: St Mar 16, 2011 11:56 pm

Biaginni gatto 50, 2T, CDI

#46 Príspevok od užívateľa Ventil » Ut Máj 31, 2011 9:31 pm

Ahojte mam problem s elektrikou mechanik mi povedal ze je chyba v cdi a mam kupit nove lenze mi hovoril ze ked nebudem kupovat original cdi na ten skuter ze kazde cdi moze mat ine napajanie... Nasiel som kopu cdi za omnoho lepsiu cenu na skutre ako maju na stranke lenze neviem ci bude pasovat napajanie... chcem sa spytat ak pasuje koncovka CDI na koncovku z moto znamena to ze cdi bude pasovat a pojde alebo koncovka na motorke moze pasovat ale kable su na nej inak zapojene?? kto ma stym skusenosti nech poradi vopred dakujem :) surfujem na nete a ohladom tejto otazky som nic nenasiel diki :)

Tem o CDI je tu viac nez dost, ked sa ti uz nechce citat, tak sa treba pytat v existujucej teme a nie zbytocne zakladat novu, len treba pouzit funkciu hladat alebo sa lepsie obzriet. Temu som ti zrusil a prispevok presunul sem, tak treba tu pokracovat.
Odporucam si precitat pravidla a osvojit si ich - TomasARN

Davidian
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Máj 09, 2010 11:17 am
Skúter: Aprilia SR50R - DERBI GP1 125
Kontaktovať užívateľa:

#47 Príspevok od užívateľa Davidian » St Jún 29, 2011 11:52 am

Caute, mam tauto otazku ohladom CDI:

Kupil som si lacno DR CDI udajme pre Piaggio motory, prva vec je, ze vobec netusim, ci by mi nieco pomohlo (predavajuci tvrdil, ze zaruci dobru iskru resp. lepsiu aj pri vyssich otackach, ako seriove CDI), no a hlavne neviem, ako ho spravne zapojit. Dovod: original CDI, ma 4 konektory, toto ma len 3 (ok, originalne ma ale len na 3 zo 4 aj pripojene kable) no a toto DR CDI ma este zo seba trciaci uzemnujuci kablik(predpokladam, ze uzemnujuci, cize by asi mal ist na kostru, vsak?). Cize ak sa nemylim, kabliky by mali ist na DR CDI v tom istom poradi, ako su na seriovom a to trciace ocko na kosrtu, a bude to fungovat, alebo sa mylim?

Vdaka!!

8)
Prílohy
IMAG0159.jpg
(1.99 MiB) Zatiaľ žiadne stiahnutie

Bahniak
Dátum registrácie: So Feb 11, 2012 11:37 pm
Skúter: Suzuki katana ay50ccm

#48 Príspevok od užívateľa Bahniak » St Feb 15, 2012 4:25 pm

Zdravim chcel by som sa opytať či niekomu funguje ten obvod čo tu pridal sharken....mne to funguje len sa prehrieva dioda D2 a nakoniec zhori čim ste ju nahradili?

007ToMMaS
kolobežkár
kolobežkár
Dátum registrácie: So Mar 03, 2012 7:03 pm
Skúter: Vortex 50 sport
Kontaktovať užívateľa:

#49 Príspevok od užívateľa 007ToMMaS » Pi Mar 09, 2012 11:50 pm

Zdravím. Chcel by som sa opýtať a zároveň sa poradiť so skúsenejšími... ;) idem kupovať nové CDI konkretne RACING PRO CDI GY6 High Performance AC fired CDI 50cc - 150cc našiel som ho za cca 14€ konektor je taký istý ako mám na pôvodnom CDI.... môže nastať neaký problém že mi to nebude fungovať tak ako má? :) ďakujem

Zamknuté

Návrat na "ELEKTRO"