ARN 125 nefunguje dobijanie

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo elektriky

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Camill
chodec
chodec
Dátum registrácie: Ne Máj 30, 2010 4:33 pm
Skúter: Keeway ARN 125

ARN 125 nefunguje dobijanie

#1 Príspevok od užívateľa Camill » Ne Máj 22, 2011 12:49 pm

ma niekto skusenost s tym ze mu na ARN 125 nefunguje dobijanie ?
a este tam mam problem ze vedla CDIcka je taka mala cierna krabicka na nej je napisane 12V a ta sa mi strasne prehrieva dokonca sa mi nieco prepalilo az von z tej krabicky

pripadne vedel by niekto poradit nejaky servis

dik

Camill
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
capitan94
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Št Apr 22, 2010 4:50 pm
Skúter: Aprilia Atlantic 250

Re: ARN 125 nefunguje dobijanie

#2 Príspevok od užívateľa capitan94 » Ne Máj 22, 2011 7:52 pm

ja mam tiež arnko ale poradiť ti neviem kedže mi to toto nerobí ale servis je napríklad: http://www.duefratelli.sk/ tam ho servisoval predchádzajúci majiteľ môjho skútra a ja ho servisujem tu http://www.minibikemania.sk/ ale určite sa tu niekto nájde kto ti poradí ..:)
Keeway Arn 125 :-) 24 5000Km - No Problem (r.v. 2008) Maximálna spokojnosť PREDANÉ

Aprilia Atlantic 250

kubo HC
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Máj 23, 2011 9:40 pm
Skúter: EX Skútrista, ale stále držím svami :)

#3 Príspevok od užívateľa kubo HC » Ut Máj 24, 2011 1:54 pm

takže som čerstvým majitelom čínana z dobíjaním som mal tiež problém, najprv skús zmerať či ti ide nejaka štava od cievok to takým štýlom skús si požičať alebo ak máš tak prepni multimeter na cca 200 Volt striedavých a zmeraj či ti ide niečo od cievok mal by to byť žltý a biely aleboružový kábel následuj takto ked ti nejde nič môžeš ich skúsiť ešte ohmicky odmerať ked aj tak nič - vadný stator treba nový cca 25-30€ ked ti ide z cievok tak zhoď prednú kapotáž nájdeš tam ,,krabičku,, regler do ktorého idú káble premeraj výstupy tpozor tam už skús merať aj na rozsahu 200V ale jednosmerných ked ti nejde odtial skús si požičať regler najskôr to bude vnom ked nie tak bude vadná kabeláž medzi reglérom a akumulatorom opäť môžeš omicky premerať ale ,,prezvoniť,, prepneš multimeter na meranie polovodičových prechodov a skúšaš .. čo sa ttýka tej vrelej prepálenej čiernej veci odfoť to a hoď sem môže to byt prerušovač aj ked ten sa večšinou nachádza vpredu ale asi to bude štartovacie relatko ...
EX: Yamasaki YM125 - 160cc tuned engine
Now: ČZ125 (175cc) model 453.02 - 1962

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#4 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Máj 24, 2011 4:57 pm

Dobrý si.... :good: :good: Sám by som to lepšejšie nenapísal. :beer: Alebo môže skúsiť namiesto meráku pripojiť žiarovku ku káblom (nejakú čo ja viem 24V 21W ) čo idú z cievok alternátora ....Lebo digimerák občas naukazuje hausnumerá hlavne na striedavine ale môže byť dakde blbý spoj a napätie tam nebude akonáhle sa cievky reálne zaťažia tou žiarovkou. Elektrika dakedy dokáže ozaj potrápiť....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Porkyyy
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Apr 06, 2009 11:19 am
Skúter: Keeway Focus 70 2T LC
Kontaktovať užívateľa:

#5 Príspevok od užívateľa Porkyyy » Ut Máj 24, 2011 10:43 pm

tak tak najlepsie to oskusat ziarovkou ako pise vlady :) digi merak ak nemas nejaky kvalitnejsi ukazuje skakave cifry nezmyselne aj pri znicenych cievkach (stalo sa mi to moj pripad ), cize myslis si ze ukazuje nieco lebo skacu cifry a pri tom cievky su KO ... na digimerac posobi velke elektromagneticke pole ktore je pri nastastartovanom scootri a preto je najlepsie merat napatie starym klasickym rucickovym voltmetrom ... ten elektromagneticke vlny neoklamu a ukaze ti presne napatie na cievkach :good:
Srdcom TuneR

kubo HC
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Máj 23, 2011 9:40 pm
Skúter: EX Skútrista, ale stále držím svami :)

#6 Príspevok od užívateľa kubo HC » St Máj 25, 2011 2:09 pm

jasne vplýva nato aj mag. pole rotora a podobne len ja som si neuvedomil že mám drahší multimeter kedže sa tomu venujem a zanedbal som to :oops: samozrejme žiarovka je dobrý nápad ... a ten konektor jasne pozri aj to hned ako ti ide z cvievok ten 4pin pozri tam zväčša nahadže bordel od zadného kolesa a už sa mi to stalo hladal som chybu a bola to taka banalita .. inak chlapci ďakujem za doplnenie spolu sme to dobojovali a užt ostáva len čakať na verdikt :)
EX: Yamasaki YM125 - 160cc tuned engine
Now: ČZ125 (175cc) model 453.02 - 1962

Zamknuté

Návrat na "ELEKTRO"