Baterka znesie vela?
Moderátor: Moderators
Baterka znesie vela?
Chcem sa len opytat kolko veciciek svetelnych mozem napojit na bateriu scootra? Ide mi o to ze cim viac somarin tam dam aby to svietilo tym musim nieco menit? alebo ako je to s tym? dik
Re: Baterka znesie vela?
vpodstate ako v aute ak mas super hudbu dava sa druha bateria. Rozfdiel je v tom ci mas gelovu bateriu alebo obycajnu. Gelova ma tendenciu sa samodobyjat a vydrzi dlhsie a je bezudrzbova. A problem je v tom ze scooter nema dynamo(ALTERNATOR OPRAVIL MA vlady)mimmo napísal:Chcem sa len opytat kolko veciciek svetelnych mozem napojit na bateriu scootra? Ide mi o to ze cim viac somarin tam dam aby to svietilo tym musim nieco menit? alebo ako je to s tym? dik

Naposledy upravil/-a yrex v Št Máj 10, 2007 10:42 pm, upravené celkom 1 krát.
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Re: Baterka znesie vela?
Tak samodobyjať vravíš?????hej! a scooter nemá dynamo to máš teda pravdu....už asi 30 rokov sa bežne používajú alternátory!!!Chlapče radšej si naštuduj gramatiku lebo ju máš mizernú!!! a čo sa týka technických vedomostí tak tiež nič moc....A teraz k téme: diodka sem diodka tam to je odber zanedbatelný ale ak by si sa dal na nejaké žiarovky čo berú rádovo 10tky W tak už je problém u scootra čo má 50ccm motor lebo tam tie alternátory sú robené tak nejak na doraz bez nejakej rezervy. ale najlepšie je zapojiť a odmerať napätie na baterke pri štartnutom motore či stíha dobíjať na tých 14,5 volta jak býva zvykom ....yrex napísal:vpodstate ako v aute ak mas super hudbu dava sa druha bateria. Rozfdiel je v tom ci mas gelovu bateriu alebo obycajnu. Gelova ma tendenciu sa samodobyjat a vydrzi dlhsie a je bezudrzbova. A problem je v tom ze scooter nema dynamomimmo napísal:Chcem sa len opytat kolko veciciek svetelnych mozem napojit na bateriu scootra? Ide mi o to ze cim viac somarin tam dam aby to svietilo tym musim nieco menit? alebo ako je to s tym? dikno myslim si ze paru strobacov a nejaka ta trubica a paru diod ti ju tak skoro nevybije ako keby si si tam dal 100w basak a nejake to radijko ako niektori typci zvyknu.

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
- Skúter: neuvedený
přesně jak řekl Vlado dodal bych jen že neměřit na volnoběh to ten alternátor stejně nestihá jak jsou zaplé ty spotřebiče jinak občas řeknu také dynamo vím přesne rozdíl mezi tím ale beru to prostě jako stroj co dodává proud mimochodem na kolech bejvával také vlastně alternátor přeto na tom bylo psané dynamo.
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Zas to nepreháňaj s tou starostlivosťou.. baterka ak je v klude a nieje ani alarm ani nič čo by ju žralo tak vydrží aj mesiac dva v pohode....a gelovka má ešte ovela menšie samovybíjanie ako klasika nalievacia... ale šak zas lepšie ako ju nechať aj pol roka cez zimu v garage kde mrzne pripojenú na scootri 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!