Gilera runner 125FX nehadze iskru

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo elektriky

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
scrat

#51 Príspevok od užívateľa scrat » Ne Apr 08, 2007 6:43 pm

nehovorím, že isto ale na číne skôr odchadza CDI ako cievka

Mr_kuj

#52 Príspevok od užívateľa Mr_kuj » Ne Apr 08, 2007 7:43 pm

Kde to CDI teda najdem? Konkretne na skutri JBW? Da sa nejako zistit ci je vadne alebo nie? (premerat, atd...?). To iste cievka, ako ju premeriam/zistim ci je dobra?

Užívateľov profilový obrázok
VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#53 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Apr 08, 2007 8:04 pm

CDI ťažko premeráš... jedine či má napájanie a či je dobrá impulzná cievka v alternátore a indukčka tie sa dajú ale CDI len skúsiť vymeniť. ale indukčka by mala byť zámenná aj z iného scootra...cievka či je neporušená respektíve či nieje prerušená sa meria ohmetrom musí mať určitý odpor dalo by sa aj baterkou a žiarovkou presvieťiť ale na indukčke len primár lebo sekundár má velmi vela závitov a má velký odpor rádovo kiloohmy a to sa nedá presvecovačkou ale len ohmetrom. Primár máva okolo 2-3 ohmy...A nemôže byť príčinou poruchy tá farba tvojho scootra????? :D :D :D
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Mr_kuj

#54 Príspevok od užívateľa Mr_kuj » Ne Apr 08, 2007 10:46 pm

Tak dik za rady, dnes som to este pozrel a do inducky nic nejde, myslim ziadna stava, takze ta bude asi Ok, vada je niekde inde. Farba je OK, co sa ti na nej nepaci? Vies ako na to baby letia???? By si sa divil...
P.S.: Kde sakra najdem to CDI????

scrat

#55 Príspevok od užívateľa scrat » Po Apr 09, 2007 12:16 am

Mr_kuj napísal:Tak dik za rady, dnes som to este pozrel a do inducky nic nejde, myslim ziadna stava, takze ta bude asi Ok, vada je niekde inde. Farba je OK, co sa ti na nej nepaci? Vies ako na to baby letia???? By si sa divil...
P.S.: Kde sakra najdem to CDI????
pri baterke alebo prava zadna časť rámu. Vyzerá to ako krabička od cigariet s konektorom 4-6 káblov

Mr_kuj

#56 Príspevok od užívateľa Mr_kuj » Ut Apr 10, 2007 12:28 pm

Takze som to dnes dokladne obhliadol, vsetko hore dolu. Siel som po kabloch od dynama alebo co to je az kam to viedlo....Jedine co som nasiel bola krabicka vzadu na rame, skoro az pri svetlach, ktora bola akoby kovova s rebrovanim, z vnutornej strany bola zaliata. Myslite ze to je to CDI? Siel od nej konektor s 4 kablami, jeden cerveny +12V a este zeleny, biely a zlty. Napadlo ma ze by to mohol byt stabilizator napatia, ale kde je potom to CDI??? A otazka, ma tento skuter vobec CDI? JBW 50QT-3. Diky

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#57 Príspevok od užívateľa theruck » Ut Apr 10, 2007 12:47 pm

Mr_kuj napísal:Takze som to dnes dokladne obhliadol, vsetko hore dolu. Siel som po kabloch od dynama alebo co to je az kam to viedlo....Jedine co som nasiel bola krabicka vzadu na rame, skoro az pri svetlach, ktora bola akoby kovova s rebrovanim, z vnutornej strany bola zaliata. Myslite ze to je to CDI? Siel od nej konektor s 4 kablami, jeden cerveny +12V a este zeleny, biely a zlty. Napadlo ma ze by to mohol byt stabilizator napatia, ale kde je potom to CDI??? A otazka, ma tento skuter vobec CDI? JBW 50QT-3. Diky
to co si nasiel to je nasjkor regulator napatia (aj ked ja by som ho hldal skor vpredu)

http://images.google.com/images?hl=en&q ... a=N&tab=wi

Mr_kuj

#58 Príspevok od užívateľa Mr_kuj » Ut Apr 10, 2007 12:54 pm

Vyzera to presne tak isto ako toto:

http://www.joyceinternational.com/image ... .thumb.gif

Takze co to je? Tu je pisane ze CDI, takze je mozne ze to moje CDI vyzera rovnako?

Mr_kuj

#59 Príspevok od užívateľa Mr_kuj » Ut Apr 10, 2007 12:58 pm

Nasiel som to, je to tu popisane ako CDI, takze je to teda ono? Presne take iste mam na tom mojom, je to vzadu na rame, pri svetlach
http://www.joyceinternational.com/produ ... 7&id=2x707

Mr_kuj

#60 Príspevok od užívateľa Mr_kuj » Ut Apr 10, 2007 1:38 pm

Takze asi nic z toho, volal som do Adamsu a ze tento skuter CDI nema. Vysvetlil som im moj problem a povedali ze pravdepodobne mi odislo dynamo....:(

VLADY
spammer
spammer

#61 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Apr 10, 2007 6:37 pm

TAk scooter CDI nemá.....OK! (oni to v servise musia lepšie vedieť, aj dynamo spomenuli.....) ako ten nešťastník zapaluje zmes vo valci??? niečo tam je vždy čo to riadi a spína prúd do indukčnej cievky... je jedno či sa to volá CDI alebo je to len blbý tyristor s kondenzátorom jak napr. na babete.Snáď tam nieje na zapalovanie použité magneto jak pred 70rokmi, z ktorého ide VN kábel priamo na sviečku??? :oops: si kukni kam idú dráty od indukčnej cievky respektíve stačí aj jeden... to je zapalovanie :idea: Inak ak som pozeral ten obrázok na tom LINKU čo si dal tak je dosť možné že je to spoločné teda jeden bazmek spolu zapalovanie aj regler dohromady. Pretože samotné CDI alebo iné zapalovanie nepotrebuje rebrovaný chladič nemá prečo aby sa zohrievalo.

Mr_kuj

#62 Príspevok od užívateľa Mr_kuj » Ut Apr 10, 2007 10:50 pm

Mas pravdu. Aj mne je to dake divne. Ale zo "zapalovania" - tym nazyvam to okruhle co je pri motore, idu 4 kable. Tie sa potom rozdeluju, jeden z nich ide na cievku (inducku) a zvysne mieria k tomu rebrovanemu cudu. Ja uz na to nemam nervy, fakt som skusil vsetko a stale to nejde. Takze uz mi pomoze jedine autorizovany servis...

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#63 Príspevok od užívateľa alcatelko » Ut Apr 10, 2007 11:19 pm

moze byt ako to mavaju niektore masinky ze cdi mas zaliate priamo v statore (napriklad som to videl u motorovej pily a cinania to mohli tak isto odflaknut) bez elektrickej schemy a rozobratia to asi fakt tazko najdes...mne do cdi idu 3 kable a mam ho v jednej skatulke s indukckou...puchoj to ma vsetko na boku motora pekne vedla seba okrem prerusovaca smeroviek...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#64 Príspevok od užívateľa alcatelko » Ut Apr 10, 2007 11:21 pm

Mr_kuj napísal:Mas pravdu. Aj mne je to dake divne. Ale zo "zapalovania" - tym nazyvam to okruhle co je pri motore, idu 4 kable. Tie sa potom rozdeluju, jeden z nich ide na cievku (inducku) a zvysne mieria k tomu rebrovanemu cudu. Ja uz na to nemam nervy, fakt som skusil vsetko a stale to nejde. Takze uz mi pomoze jedine autorizovany servis...
ze autorizovany servis...ti poviem ze autorizovany servis u ciny je kazdy kdo prejavy ochotu to predavat...cize ak v kvetinarstve predavaju aj skutre tak su vedeny ako autorizovany servis...radsej si to daj dakomu co poznas kuknut...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

VLADY
spammer
spammer

#65 Príspevok od užívateľa VLADY » St Apr 11, 2007 10:24 am

Alcatelko dobre píše.... môže to tak byť jak na kosačkách.... potom by to nemenilo predstih ani podla otáčok ani nijak a bol by pevne nastavený jak na babete.... ale to gulaté čo Ti z toho idú 4 káble je samotný alternátor a ak z toho ide priamo kábel do indukčky tak to zapalovanie bude asi fakt nejaké jednoduché ale ak by to bolo jak na kosačke tak tam je práve to robené tak že to je klasické starodávne magneto a z neho ide rovno VN kábel do sviečky. Na to aby si zistil čo a ako treba dať dole rotor toho alternátora a na to treba nejaký sťahovák...Ten asi nemáš tak Ti bude s tým musieť dakto pomôcť.A druhý kábel z tej indukčky ide kam??? to si pozeral?

Mr_kuj

#66 Príspevok od užívateľa Mr_kuj » St Apr 11, 2007 12:44 pm

Jasne. Druhy kabel je samozrejme kostra. Volal som do toho servisu, je to normalny servis na auto/moto a boli tam celkom ochotny, takze to dam pozriet tam. Ja som uz z toho jelen a rozoberat to radsej nejdem, aby som to nepokazil este viac ako to je.

VLADY
spammer
spammer

#67 Príspevok od užívateľa VLADY » St Apr 11, 2007 9:45 pm

To schvalujem každý má robiť len to na čo má...inak je potom viac škody ako pred tou opravou ,keby to nechal na odborníkov.Ale nikto nieje neomylný ,aj mne sa občas nezadarí :oops: :oops: :oops:

ricardo

#68 Príspevok od užívateľa ricardo » Pi Jún 15, 2007 9:06 pm

mam problem s startovanim na starter tazko chyta na paku to chyta celkom fajn dlho musim tocit starterom.

struter
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ut Mar 27, 2007 10:58 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#69 Príspevok od užívateľa struter » So Jún 16, 2007 1:39 am

a tak náhodou pozrieť baterku? :)
podpis som si este nenastavil

VLADY
spammer
spammer

#70 Príspevok od užívateľa VLADY » So Jún 16, 2007 8:17 pm

ricardo napísal:mam problem s startovanim na starter tazko chyta na paku to chyta celkom fajn dlho musim tocit starterom.
to je nejaké divné ale ešte furt nevieme akoTi to vlastne je s tým štartérom točí normálne motorom alebo pomali alebo ako keď nechytí a nakopávačkou áno.... :roll:

Zamknuté

Návrat na "ELEKTRO"