TNT Alarm

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo elektriky

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
kukolarik
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
Skúter: nemam moto
Kontaktovať užívateľa:

f

#126 Príspevok od užívateľa kukolarik » Ut Feb 13, 2007 6:36 pm

:lol:
podpis som si este nenastavil

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#127 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Feb 13, 2007 8:02 pm

Ak sa do toho pustím ja tak to bude prvý scooter čo zhorí po naštartovaní kompletne do 5 minút ! :D :D
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Hakim
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: Št Feb 08, 2007 3:41 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

Navod

#128 Príspevok od užívateľa Hakim » Pi Feb 16, 2007 1:18 am

prosivas nemuze mi nekto poslat navod na TNT alarm v cestine nebo v anglictine..prosiiim nebo nevi nekto pomoc s instalaci na speedfight2???? dik poslite mi to please

teslo

siréna

#129 Príspevok od užívateľa teslo » St Apr 18, 2007 11:08 pm

Pripojte si k tomu ešte paralelne sirénu tlakovú PREVIS outdoorovú klasika na domy, čo sa montujú tie plechové, 136db/m2 a to vám budú všetky malé deti naokolo plakať keď to náhodou zreve :D :D :D Alarm je ginálna vec ;)
Ale potom to nepreháňajte ... cucá to cca 2,5A :!:

dano

#130 Príspevok od užívateľa dano » Ne Júl 13, 2008 8:40 pm

caute mozno to tu je ale nechce sa mi hladat kde vsade sa napaja ten TNT alarma aby to ficalo?diky

jean
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm

#131 Príspevok od užívateľa jean » Po Júl 14, 2008 8:56 am

Aj by som ti napísal, ale zato, že si lenivý hňup ťa okašlem.

dano

#132 Príspevok od užívateľa dano » Po Júl 14, 2008 10:33 am

ved napis prosim ....ja som to tu nikde nenasiel bud som slepy alebo som fakt hnup...

jean
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm

#133 Príspevok od užívateľa jean » Po Júl 14, 2008 12:30 pm

Podľa toho čo všetko od toho chceš, inak najmenej treba pripojiť napájanie a hotovo, pokiaľ chceš smerovky, tak treba pripojiť aj tie, no bohužiaľ neviem ako je to na tvojom skútri, na mojom čínskom je to všetko vyvedené aj s blokovaním motora do jedného konektora.

jarko900

#134 Príspevok od užívateľa jarko900 » Po Júl 14, 2008 12:38 pm

co mas dano ten alarm? v podstate by to nemalo byt nic tazke kde to chces napojit?

VLADY
spammer
spammer

#135 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Júl 14, 2008 3:15 pm

Pluska od baterky cez poistku ,mínuska od baterky alebo na kostru a pluska od spínačky keď je zapnuté zapalko..a to je všetko.. na smerovky dáš dalšie dva káble každý na jednu stranu a máš fajront..na NETE je vela obchodov kde sa predávajú alarmy a tam si stiahneš aj schémy nemusí sa to volať tak isto ako ten Tvoj ale je vela takých alarmov len sa inak volajú a v podstate vnútro je to isté a líši sa to len tvarom dialkovača...OD PC klávesnice Ti viac neporadím. 8)zväčša býva kostra čierny pluska od baterky červený a pluska od spínačky oranžový.... výstup na smerovky žltý ....a PS:
celkovo som nepochopil...máš alarm a kde máš návod??? :roll:

dano

#136 Príspevok od užívateľa dano » Št Júl 17, 2008 8:57 pm

caute mam ten alarm...mam zapojene smerovky aj alarm ale dialkove startovanie neviem s toho vijst...a schemu mam ale je po nemecky a to neni ani schema to je skor len informacna...poradte ako to mam zapojit..

dano

#137 Príspevok od užívateľa dano » Pi Júl 18, 2008 2:47 pm

caute...prosim vas vie mi niekto poslat schemu po slovensky alebo cesky?...lebo ta co tam je pribalena je na hovno...neni tam ani oznacene ze na aky kabel ku spinacej skrinke sa pripaja naprikla ruzovy kabel,sivy,orandzovy,modry...alebo nemozem pochopit naco je dobre ze mam prestrihnut nejaky kabel co je spojeny kolo tej ciernej skrinke...poradi mi niekto?...som s toho jelen a este k tomu chodim na elektrotechnicku skolu ale s takym to daco som sa nestretol...pls..

dano

#138 Príspevok od užívateľa dano » Ne Júl 20, 2008 6:38 pm

to nikto nema nejaku schemu zapojenia aby to startovalo na dialku?...a podrobny popis?...fakt by ste mi pomohli...

VLADY
spammer
spammer

#139 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Júl 21, 2008 6:00 pm

Nie asi nemá!!!! som Ti písal popozeraj NET a stiahni si nejaký návod odtial :?

amusafuna
st. cyklista
st. cyklista
Dátum registrácie: Ne Jún 10, 2007 9:00 pm

#140 Príspevok od užívateľa amusafuna » Ut Aug 19, 2008 12:04 pm

Caute mam taku prosbu lebo som uz zufali neviem zapojit alarm, neviem prist na to ktory kabel je na co, ak niekto ma skusenosti alebo uz zapajal nech pomoze budem vdacnyObrázok

VLADY
spammer
spammer

#141 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Aug 19, 2008 12:22 pm

Modrý štartovací tam by si mal mať plusku keď držíš štartovacie tlačítko. je to vlastne spínanie pre samotný štartér , Oranžový je pluska ktorá je ťahaná od spínačky ak máš zapnuté zapalovanie.Zhasínanie motora je spravené zväčša tak že tie dva Šedý a Ružový sú v klude rozpojené a zopnú sa ak sa zapne alarm respektíve ak sa vypne motor dialkovým štartom. Na malých scootroch sa motor vypína tak že sa v spínačke uzemní kábel od cievky alebo od zapalovania a ten kábel sa cvakne a k tým koncom sa pripoja tie dva šedý a ružový.Ale trebalo by to premerať a tak aby si sa nesekol a dačo neodpálil.A za dalšie k štartéru teda k tomu modrému ešte treba pridať relé ktoré bude spínať mínusku aby si nahradil mínusku od spínacieho tlačítka pretože samotný štartérový motor sa spína pomocou relé ale to relé má cievku napojenú tak že plusku má od brzdovej žiarovky a mínusku od tlačítka na riadidlách. Takže je to komplikované a ak máš s elektriky hokej tak to asi bez pomoci nezvládneš...

amusafuna
st. cyklista
st. cyklista

#142 Príspevok od užívateľa amusafuna » Ut Aug 19, 2008 2:06 pm

dobre skusim na tom trochu porobyt hadam sa mi to podari spojazdnit vdaka za odpoved

VLADY
spammer
spammer

#143 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Aug 19, 2008 2:21 pm

Som pozeral tú schému a na dalšej strane máš zapojenie tých dvoch relé čo spínajú ten zhášací Šedý a Ružový vodič..treba to zapojiť podla tej schémy ako je nakreslené lebo inak sa Ti nebude dať vypnúť motor či už klúčikom alebo dialkovo..skrátka je to tam tak nejak komplikovano ale mám dojem že v klude je šedý a ružový spojený aby sa dal ten zhášací kábel ukostriť v spínačke a aby motor chcípol ale zároveň ak dáš vypnutie motora na dialkovom tak sa to ešte celé uzemní cez to spodné relé jak sú tam nekreslené pod sebou... ale pri dialkovom štarte je zas to horné relé rozpojené aby si mohol naštartovať ak aj nemáš klúčik v spínačke a teda ten drát od zapalovania je ukostrený cez spínačku . To je tenb drát čo je na neho pripojený ten spodný Ružový a ide do spínačky na tom nákrese. Takže musíš vyšetriť ktorý to mje drát od zapalovania ide od spínačky dakam do zapalovania a ak je vypnuté zapalko a vybratý klúčik tak je na ňom mínuska...farbu netuším....A ešte k tomu Oranžovému ten má dve funkcie ak sa na ňom objavý pluska keď je alarm zapnutý tak spustí poplach okamžite lebo je to pokus o štartovanie a o zapnutie zapalovania spínačkou ale ak máš alarm vzpnutý a ideš štartovať pomocou dialkového štartu tak tade dostáva plusku všetko čo je zapojené za spínačkou (nahrádza to otočený klúčik v spínačke).... chápeš?

amusafuna
st. cyklista
st. cyklista

#144 Príspevok od užívateľa amusafuna » Ut Aug 19, 2008 2:31 pm

ja len dufam ze sa s toho vykok..im a ze nic neodpalim ale vazim si tvoju pomoc

VLADY
spammer
spammer

#145 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Aug 19, 2008 4:35 pm

Ak nepopletieš plus a mínus napájanie od baterky tak neodpáliš nič...ale treba dávať pozor na ten šedý a ružový...ozaj to treba pripojiť len na ten zhášací kábel od zapalovania pretože ak by si to pripojil na nejaký kde je pluska tak odpáliš to relé ktoré ich spína pretože býva občas mínuska na tom šedom pri vypínaní alarmu alebo teda pri zhášaní mototra pomocou DO..a ak to zapojíš dakam na kábel kde je pluska tak je skrat a odpálené relé alebo plošák...montoval som alarm kde to bolo odpálené a potom opravované káblikom.... tiež to dakto predomnou netrafil. 8)

amusafuna
st. cyklista
st. cyklista

#146 Príspevok od užívateľa amusafuna » St Aug 20, 2008 8:00 pm

dobre takze zapojene vsetko podla schemy a popisu, mno ked to buchne dam urcite vediet, lol :lol:

Hakim
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: Št Feb 08, 2007 3:41 pm
Kontaktovať užívateľa:

.

#147 Príspevok od užívateľa Hakim » St Aug 20, 2008 8:51 pm

ako da sa to zapojit tak ze nastartujem klucikom a vypnem klucikom nastartujem dialkovym vypnem dialkovym....to mam ja tak, ale zaujima ma ze ci sa da vypnut dialkovym ak som nastartoval klucom, lebo to mne sa neda...alebo funguje to tak iekomu?

Zamknuté

Návrat na "ELEKTRO"