A baterka sa stále nabíja a nabíja.
Duky, Ty si ju asi začal hneď na jesen používať, potom prišlo zimné obdobie, keď sa moc nejazdilo a asi sa nikdy poriadne nedobila naplno. Preto teraz tak štrajkuje.
NO šak ono v podstate ak sa baterka nabíja len na tých 13,8V tak nieje nikdy nabitá na 100% aspoň podla múdrej knihy o baterkách som sa dozvedel ale na scootri je viacej aj cez 14V bežne takže by sa mala dobiť hlavne na velkých scootroch s tým nebýva problém lebo nemajú altík robený nadoraz bez prebytku výkonu...ale aj tak cez zimu ak je baterka podchladená tak je zmenšená nabíjacia schopnosť a teda trvá dlhšie ak sa baterka dobije...
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.
no ja som na skutri najazdil cez 900 km este pred odlozenim, ale je pravda ze po par tyzdnoch mi tam vlady montoval alarm a ten ma vlastnu zaloznu bateriu, ktora pri montazi nabita nebola, takze si trosku cucla...mal som to hned na zaciatku supnut na tu nabijacku a bol by klud...ale zatial to stale vypada ze drzi, klop klop.
len tak pre prdel, napojil som si scoot na nabijacku. predtym som odmeral napatie, 12,42V na baterke ked svietilo svetielko pod sedlom, ked som zapol spinaciu skrinku (cerpadlo nacuclo benzin + svieti predne svetlo), tak napatie 11,9 V...to je myslim celkom OK nie?