AKO NA NEÓN
Moderátor: Moderators
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
napr. http://www.tntrade.cz/shop/index.php/de ... 50-g-green
http://www.tntrade.cz/shop/index.php/vi ... -doplnky/7
http://www.tntrade.cz/shop/index.php/vi ... -doplnky/7
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- tdafo
- st. cyklista
- Dátum registrácie: So Jún 30, 2007 5:29 pm
- Skúter: Hero Puch Winner 70 AC, Italjet Dragster 50 LC, KTM SX 200 LC :p
- Kontaktovať užívateľa:
Neviem, mal som uz taký neon, ktorý bol pôvodne určený k pc. cas vydržal, ale adapter sa pokazil. je to vyrobené na 12 voltov a alternator vyrába okolo 14 voltov, takže ja to počas jazdy nemám zapnuté neon. teraz chcem vyskúšať diody, nemate s nim niejaké skúsenosti? budú stáť 300 sk takže sa oplatí aspoň vyskúšať
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
tak to nebolo tými 2ma voltami navyše.... to si asi nejak zle zapojil..a pozor na malých 50kach scootroch býva v reflektore na žiarovkách striedavina anie jednosmerných 14v z baterky!!! tak možno preto...tdafo napísal:Neviem, mal som uz taký neon, ktorý bol pôvodne určený k pc. cas vydržal, ale adapter sa pokazil. je to vyrobené na 12 voltov a alternator vyrába okolo 14 voltov, takže ja to počas jazdy nemám zapnuté neon. teraz chcem vyskúšať diody, nemate s nim niejaké skúsenosti? budú stáť 300 sk takže sa oplatí aspoň vyskúšať
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- missko_234
- trojkolkár
- Dátum registrácie: Ut Nov 13, 2007 10:24 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
cawté wsetci !!
kupil som 2 neony, zapojil som ich priamo na baterku, cez wypinac, ale uz mi 3 krat odisla ta ,,mala krabica,, ten usmernowac !! asi tam ide wiacej voltov ako by malo !! kamarat mi poradil, ze mam pred neony dat 12V stabilizator !! co wy na to ?? a kde by som ho mohol zohnat ? Dakujem

- VLADY
- spammer
V obchode z elektronickými súčiastkami predsa ...nie???Ale ináč ja ho mám tak isto na baterke a mám pri naštartovanom motore cca 14,5V a inventory držia nezhoreli zatial..... ja by som nedával stabilizátor je s tým robota a aj treba ešte nejaké kondíky okolo neho a nejak to uchytiť alebo dať do nejakej krabičky alebo neviem ...zmršťovacej bužírky možno ....ja by som kúpil diody usmerňovacia napríklad typ 1N4007 a dal ich do plusky a aj do mínusky do napájania toho inventora bude na nich nejaký úbytok napätia asi 1,5V to by mohlo stačiť .... a je to jednoduchšie a aj lacnejšie....Alebo pre istotu dať po dva kusy na každú stranu takže to bude ešte väčší úbytok napätia až cca 3V a to bude potom najistejšie ak by bol pri dlhodobom zapnutí ozaj problém v tom že to zhorí kvôli tomu prepätiu že tam má byť max tých 12V. Lebo z praxe v PC nebýva viac ako cca 12,5V ....
Naposledy upravil/-a VLADY v Št Nov 15, 2007 6:10 pm, upravené celkom 1 krát.

- AMP
- chodec
- Dátum registrácie: Pi Apr 04, 2008 10:15 am
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
jj
nal by si si to radšey prepočítať a napojiť tam aj rezistor a mohol by si potom ak sa nemylim v pohode behať aj so zapnutým neonom.... abo ak ceš dať diody a wolako ze po jednej tak si daj pre istotu viac... ya som to tak robil na bikutdafo napísal:Neviem, mal som uz taký neon, ktorý bol pôvodne určený k pc. cas vydržal, ale adapter sa pokazil. je to vyrobené na 12 voltov a alternator vyrába okolo 14 voltov, takže ja to počas jazdy nemám zapnuté neon. teraz chcem vyskúšať diody, nemate s nim niejaké skúsenosti? budú stáť 300 sk takže sa oplatí aspoň vyskúšať

podpis som si este nenastavil
- ADo_xXx
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ut Aug 28, 2007 4:06 pm
- Skúter: CPI hussar
Ja mamv interiery auta led neon.Robil som ho podla tohoto - (je tam navod aj na pulzny NFS neon) http://chrudim.cz/tuning/osvetleni/os_prahy.html a v rubrike OSVĚTLENÍ je navod na led neon a LED STROBOSCOP!
- anndy
- cyklista
- Dátum registrácie: Št Aug 28, 2008 3:58 pm
- Skúter: KEEWAY MTRIX 125
- Kontaktovať užívateľa:
Re: AKO NA NEÓN
kamarat robil podsvietenie na motorke tak ze odobral dolny plast a po jednej diode to vkladal do dier, ktore navrtal a svieti mu to v pohode samozrejme to pospajkoval zalepil chemoprenom a zasilikonoval vyzera to v pohode ma tam 28 lediek prikladam vam aj foto
http://img140.imageshack.us/img140/7876/83111556.jpg[/IMG]
http://img140.imageshack.us/img140/7876/83111556.jpg[/IMG]
-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
robo: kedze skaza napisal, ze preda modry neon, tak asi akej je farby ? Zeby cerveny ? No nieeee, je modry 

- Crusher
- cyklista
- Dátum registrácie: Ne Mar 15, 2009 11:40 pm
- Skúter: Yuki Matrix 50
dostat kupit aj samostatny invertor?? lebo som jeden odpalil....sakra ja som jelen do toho sku* podsvietenia
- VLADY
- spammer
Ani moc nie ....aspoň ja čo viem tak vždy to je aj s trubicou... a vôbec ak na tom inventore skapal len tranzistor tak to ide vždy vymeniť...

- Crusher
- cyklista
no som milo prekvapeny a zaroven znechuteny...prekvapeny tym, ze som zohnal v obchode posledny kus invertor....a znechuteny som jeho cenou t.j. 4.95€...ale aspon uz fakci podsvietko 

- VLADY
- spammer
Za to by si mal už kompletku aj s trubicou ....A keď v budúcnosti nebodaj budeš potrebovať trubicu tak su budeš búchať hlavu...
síce mám na mysli cenu v nejakom velkosklade ...a samozrejme predajca PC si na to nahodí kludne 50-100% 
Inak v Ageme sú ceny že: 4,80 stoja dve 30cm trubice a 3,99 dve 10cm dlhé aj s invertorom a 4 trubice a dva inventory sú za 7,40 ...to je nákup pre registrovaných predajcov....

Inak v Ageme sú ceny že: 4,80 stoja dve 30cm trubice a 3,99 dve 10cm dlhé aj s invertorom a 4 trubice a dva inventory sú za 7,40 ...to je nákup pre registrovaných predajcov....

Naposledy upravil/-a VLADY v Ne Aug 23, 2009 7:31 am, upravené celkom 2 krát.

- Crusher
- cyklista
shak 2x 10centi neon plus invertor ma stali 9€ a invertor osobitne 5€
ale tak stalo to zato