Problem s prednim svetlom

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo elektriky

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
aumirek
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
Skúter: neuvedený

#26 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Nov 20, 2006 7:41 pm

pak je ale blbost dávat tam diody pokud by si musel tu zátěž dohánět další žárovkou aby se to rozběhlo

scrat

#27 Príspevok od užívateľa scrat » Po Nov 20, 2006 7:49 pm

aumirek napísal:pak je ale blbost dávat tam diody pokud by si musel tu zátěž dohánět další žárovkou aby se to rozběhlo
šak o tom tu bola pôvodne reč, že výmenou žiaroviek za diodky síce zmenší odber a alternátor možno bude viac stíhať ale na druhu stranu sa nemusí korektne rozbehnúť prerušovač na blinkroch

Užívateľov profilový obrázok
Scarp
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 4:39 pm

#28 Príspevok od užívateľa Scarp » Po Nov 20, 2006 8:05 pm

Chcem bymenit len zadnu ziarovku v svetle mam jednu ziarovku na svetlo aj brzdu zozeniem ju na nete ? dik a uz sa pls nebavte o smerovkach :roll:
podpis som si este nenastavil

aumirek
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm

#29 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Nov 20, 2006 8:11 pm

podle mne ji koupíš v každé mototechně nebo u benzinky

scrat

#30 Príspevok od užívateľa scrat » Po Nov 20, 2006 8:32 pm

aumirek napísal:podle mne ji koupíš v každé mototechně nebo u benzinky
skus nejaku pobočku MG auto prislušenstvo, tam mavaju taketo vecičky.

Scarp
motorkár
motorkár

#31 Príspevok od užívateľa Scarp » Po Nov 20, 2006 8:47 pm

A e-shop nahodou neviete ?

scrat

#32 Príspevok od užívateľa scrat » Po Nov 20, 2006 10:10 pm

Scarp napísal:A e-shop nahodou neviete ?
http://tuning.autodoplnky.cz/led-zarovk ... d/?smid=99

Scarp
motorkár
motorkár

#33 Príspevok od užívateľa Scarp » Po Nov 20, 2006 10:32 pm

Scrat - THX

Inak aky je rozdiel medzi vsetkimi to farebne este viem ale ten zvysok vidim len cenu divnee

scrat

#34 Príspevok od užívateľa scrat » Po Nov 20, 2006 10:37 pm

v počte použitých led.
čo je to THX?

Scarp
motorkár
motorkár

#35 Príspevok od užívateľa Scarp » Po Nov 20, 2006 10:50 pm

Thanx a fajn myslis ze ked dam to prve tak bude vydiet farby ked mam cervenu kritku ci stci to klasicke
jedine co ma stve je 150 SK dobierka ked ziarovka je za 250

scrat

#36 Príspevok od užívateľa scrat » Po Nov 20, 2006 11:19 pm

Scarp napísal:Thanx a fajn myslis ze ked dam to prve tak bude vydiet farby ked mam cervenu kritku ci stci to klasicke
jedine co ma stve je 150 SK dobierka ked ziarovka je za 250
ak máš červený kryt tak s farbou nevymyšlaj. červená na žiarovke zostane červenou akurát bude slabšie svietiť a modrá pôjde do fialova, takže tmavá čo je tiež na prd. Ked už, tak klasika, biele diodky

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#37 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Nov 20, 2006 11:32 pm

pri LED je blbosť dávať inú farbu napríklad bielu ak treba červené svetlo a potom to hnať cez červenú krytku pretože sa zníži jas svetla pretože biela vyžaruje celé spektrum farebné a sklom napr. červeným sa odfiltrujú ostatné vlnové dlžky a ostane len červená. takže je vždy lepšie dať farbu LED podla toho akú chceme. Na to sa vyrábajú farebné LEDky. A ja osobne by som si LED ako hlavné svetlo nedával a už len z jedného dôvodu a to že nebodaj do mna napakuje na križovatke zozadu nejaký slepec a bude sa potom vyhovárať že ma nevidel brzdiť preto že tam mám LED a je ich slabo vidieť a podobné samozrejme že blbiny a poliši sa takých vecí radi chytajú takže je lepšie ak je origoš svetlo také ako bolo schválené a LEDky dať len ako doplnok.Ale šak samozrejme každý nech si dá na scooter to čo uzná za vhodné....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#38 Príspevok od užívateľa alcatelko » Po Nov 20, 2006 11:36 pm

ja mam ledky vzadu a tie az oslepuju...a origo svetlo nebolo skoro vobec vidno...akurat smerovkove ledky moc nevidno lebo maju slaby rozptyl a smeruju do boku...takze cez den slabo vidno...ale od zadu mam obyc ziarovky...a ked tie ledky maju certifikat tak sa mozu pouzit a nemozu ti nic povedat...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

scrat

#39 Príspevok od užívateľa scrat » Po Nov 20, 2006 11:54 pm

VLADY napísal:pri LED je blbosť dávať inú farbu napríklad bielu ak treba červené svetlo a potom to hnať cez červenú krytku pretože sa zníži jas svetla pretože biela vyžaruje celé spektrum farebné a sklom napr. červeným sa odfiltrujú ostatné vlnové dlžky a ostane len červená. takže je vždy lepšie dať farbu LED podla toho akú chceme. Na to sa vyrábajú farebné LEDky. A ja osobne by som si LED ako hlavné svetlo nedával a už len z jedného dôvodu a to že nebodaj do mna napakuje na križovatke zozadu nejaký slepec a bude sa potom vyhovárať že ma nevidel brzdiť preto že tam mám LED a je ich slabo vidieť a podobné samozrejme že blbiny a poliši sa takých vecí radi chytajú takže je lepšie ak je origoš svetlo také ako bolo schválené a LEDky dať len ako doplnok.Ale šak samozrejme každý nech si dá na scooter to čo uzná za vhodné....
žiarovka tiež vyžaruje cele spektrum, teda okrem modrého pod 400 (tam začina UV). Rozdiel oproti bielim diodkam je ten, že žiarovky maju vacsí podiel v zeleno-žltom a žlto-červenom spektre a menší v modrom takže máme pociť, že svietia do žlta. Pre naše použitie je však dôležité aby svetlo bolo čo najintenzívnejšie a v prípade, že je filtrované cez červený kryt osvetlenia malo vlnovú dlžku čo najbližšiu k dennému tj. najviac v zelenom, v modrom a žlto-červenom narovnako, popripade žltá a červená môže byť vytiahnutá. Biele diodky maju vacsí podiel modreho spektra čo pre ludské oko spôsobuje dojem bielej farby avšak modrá a červená su kontrastné farby a ich spojenie (biela dioda + červený kryt) spôsobuje vacsi kontrast a dojem menšej intenzity svietenia.
Ak sa teda rozhodneš pre použitie patice s diodovým osvetlením v zadnom svetle vol radsej paticu s vačším počtom diod a tým vačšou intenzitou svietenia.

Scarp
motorkár
motorkár

#40 Príspevok od užívateľa Scarp » Ut Nov 21, 2006 12:44 pm

Uz som to objednal tu 19 diodovu potom dam vediet ako to vyzera funguje a svieti

G

#41 Príspevok od užívateľa G » Ut Nov 21, 2006 4:38 pm

ja som to tiez skusal a dal som si do zadneho svetla paticu s 5 diodami a pocas denneho svetla to je pomerne slabe, v noci to uz vidno pekne. Brzdove svetlo je vsak vidiet aj ked je velmi intenzivne slnko. Tu paticu som mal pod bielym sklickom na zadnom svetle. Myslim, ze tych 19 diod bude mat dobru svietivost

VLADY
spammer
spammer

#42 Príspevok od užívateľa VLADY » St Nov 22, 2006 7:25 pm

inak tie moje LED čo mám v kufri tiež pri brzde dosť oslňujú a to tam nemám nejaké moc silné LEDky asi 5000 mCd ale isto to neviem lebo som to kupoval nie kusovo ale boli naletované na plošáku ako svetelná rampa....

Scarp
motorkár
motorkár

#43 Príspevok od užívateľa Scarp » Po Nov 27, 2006 6:36 pm

Uz mi to prislo a namotnoval som to svieti to v pohode a splnilo to svoj ucel uz netlmi svetlo ale musim uznat ze oproti klasickej ziarovke to svieti slabsie ale aj tak celkom dobre . Ale brzdove je hovadsky silne ak chcete hodim foto

VLADY
spammer
spammer

#44 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Nov 27, 2006 6:49 pm

Hlavná je brzda, tie koncové svetlá z 5W žiarovkami svietia aj origoš nič moc. :shock:

Scarp
motorkár
motorkár

#45 Príspevok od užívateľa Scarp » Po Nov 27, 2006 8:18 pm

VLADY napísal:Hlavná je brzda, tie koncové svetlá z 5W žiarovkami svietia aj origoš nič moc. :shock:
jj pravda som spokojny len jedna vec ma nastvala a to ich vymenny kurz lebo to zaujimavo prepocitali ale nevadi na fakture je to tak tak to uz necham

scrat

#46 Príspevok od užívateľa scrat » Po Nov 27, 2006 8:58 pm

ja som sa inšpiroval týmto:
http://www.chrudim2000.cz/tuning/
sekcia Osvetleni-LED zadni svetla
asi sa do toho pustím...

Zamknuté

Návrat na "ELEKTRO"