CDi-- odblokovanie
Moderátor: Moderators
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
keby bolo cdi tak ti pri 7000 aj na stojane prestane...koleno na vyfuku robi vela
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
giannelli extra mas za good cenu good vykon...a mas ho aj v chrome...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
Re: CDi-- odblokovanie
Čaute mám keeway flash 50(2T)Som prvý majitel mám najazdené 1500km.Mám s ním problém, dosť sa dusí v stredných otačkách(medzi 30-40km/H)Max. rýchlosť 50km/h... Skúšal som ho odblokovať tým, že vytiahnem to kolečko z variatora ale keď som sa snažil odmontovať to prvé koliesko tak som narazil na problém:D Tú skrutku čo drží prvé koliesko mi musel dotiahnuť nejaký čínan kulturista lebo sme to skúšali asi 2 hodiny dvaja uvolniť a nič. Neviete s tým niekto poradiť? A ďalšia vec: ako vyzerajú ta Restrikčna podložka výfuku?? Nemáte niekto obrázky ako sa dá odstrániť??? Alebo ako inak zvýšim rýchlosť skútra bez ďalších investícií?? diki za odpoveď
podpis som si este nenastavil
restikacnu podlosku vo vyfuku ten skuter nema ja mam matrixa a su tam take iste restrikcie ako v tvojom daj ten skuter odblokovat a ked mas viac penazi s.r na odblokovanie a daj tam malossi vario a ladeny vyfuk.
- viper
- motorkár
- Dátum registrácie: So Júl 08, 2006 7:59 pm
- Skúter: Kawasaki Versys 2009
- Kontaktovať užívateľa:
Kawasaki Versys Touring Edition

-
- chodec
- Dátum registrácie: Ut Dec 22, 2009 3:48 pm
- Skúter: Honda vision / dio
cawte ja som sa tu dnes zaregistroval mam tes skutra neco wem ale zzase newem o tom ako hovorite cdi cku newem nic neporadite mi newem kde je t ocdi co mam urobit pre odblokovanie a ako to mam urobit ?
- nigdais02
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Sep 01, 2008 4:28 pm
- Skúter: Kašlem na to nechce sa mi to stale prepisovať... :D
ako je to cpi ties sa stim cdi nieco roby ? diky
....To ťa musí baviť....
KLIK:
RGK - Scooter-tuning, diely, servis, dovoz.
EX...
1.Yuki speedy 50
2.Cpi oliver 50
3.Aprilia sr R 50
4.3x Gilera Nexus 500
5.2x Yamaha aerox 50
6.2x Aprilia sr 50
7.Gilera runner 200
a
t
d.
KLIK:
RGK - Scooter-tuning, diely, servis, dovoz.
EX...
1.Yuki speedy 50
2.Cpi oliver 50
3.Aprilia sr R 50
4.3x Gilera Nexus 500
5.2x Yamaha aerox 50
6.2x Aprilia sr 50
7.Gilera runner 200
a
t
d.
YUKI 50 speedy obmedzovač otáčok
Zdravím, asi už oklepaná otázka, možno už bola aj tisíckrát vyriešená. Ale nebol som tu tak to neberte osobne. Už od kedy som kúpil skúter, som počul, že to má nejaké obmedzovanie otáčok kvôli spĺňaniu limitov pre skútre do 50ccm. Vzhľadom na to, že skúter už je zabehnutý, chcel by som ten block odstrániť. Viem, že blokov je viacej, či už nejaká podložka na variatore, alebo šrkt v karburátore ktorý bráni prísunu väčšieho množstva vzduchu a paliva. Skôr by ma zaujímalo ako je zabezpečená CDI jednotka. Na fórach píšu, že stačí predeliť určitý kábel, ktorý vedie impulzy o otáčkach do riadiacej jednotky CDI. Chcem vedieť, či je to pravda alebo treba vymeniť celú CDI jednotku za novú, ktorá neni nejako obmedzovaná. Pridal som aj nejaké foto tak skúste poradiť.
Sekcia Vase skutre sluzi na prezentaciu skutrov a nie na rady ohladom odblokovania alebo hoci coho ineho, nato je tu dost inych sekcii a hlavne tato otazka je tu vela krat rozoberana, treba skusit pohladat, nie hned zakladat temu a hlavne uplne inde, nez treba. Takze temu som zlucil.
Za dalsie je to asi 4T motor, ak ano, tak tam je skoro kazda snaha o narast vykonu zbytocna. Skor variator ako CDI. - TomasARN
Sekcia Vase skutre sluzi na prezentaciu skutrov a nie na rady ohladom odblokovania alebo hoci coho ineho, nato je tu dost inych sekcii a hlavne tato otazka je tu vela krat rozoberana, treba skusit pohladat, nie hned zakladat temu a hlavne uplne inde, nez treba. Takze temu som zlucil.
Za dalsie je to asi 4T motor, ak ano, tak tam je skoro kazda snaha o narast vykonu zbytocna. Skor variator ako CDI. - TomasARN
- Prílohy
-
- Snímka0089.jpg
- (208.64 KiB) Zatiaľ žiadne stiahnutie
- viper
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Ak pisal TomasArn ak je to 4T motor tuning ti neda tolko vykonu ako na 2T.
Daj blizsie info o skutry.Vacsinou sa meni cele CDI.

Neviem či máte pravdu nechcem spochybňovať. Píšete, že 4takty nezvýšia výkon. Prečo je hrozne veľa článkov o prestrihnutí kábla na cdi, pri tomto modely skútra 4 takt... Chalani vypisuje zrýchlenie z 55 na 65, bez akýchkoľvek ďalších upgradov. Moja otázka je, že ktorý kábel treba prerušiť. Podľa toho čo som videl som si neni istý ktorý treba prerušiť, vypisujú že ružový, inde červený (pritom sa jedná stále o tento model skútra, yuki speedy 50 4T.) Navyše elektrické schémy nie su totožné mám servisnú knižku a tam tie farby káblov nesedia... tý Číňania menia tie farby ako sa im zachce. Raz je to ružový, raz červený inokedy modrý potom zas modrozelený...viper napísal:Ak pisal TomasArn ak je to 4T motor tuning ti neda tolko vykonu ako na 2T.
Ešte otázka..na skútri nemám otáčkomer a aj napriek tomu mi ide z cdi 5 káblov, nemalo by to byť len 4..? to znamená, že jeden z nich je ten, ktorý treba prerušiť?? Mám hore vyšie foto skúste poradiť.
- viper
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Ja som videl niekde navod na strihanie kablov CDI,ale to sa tykalo Hondy a 2T motora.
Ci sa to da na yuki - neviem.Ale mozem ti povedat,ze si precitaj nehake info tu:
http://www.scootland.cz/skutr-yuki-speedy-50/
a budes mudrejsi.A potom googlit, vela googlit
Ci sa to da na yuki - neviem.Ale mozem ti povedat,ze si precitaj nehake info tu:

-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
Ludia toho popisu.
Teraz mas aku maximalku podla tachometra, pripadne realnu ?
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Júl 27, 2009 9:49 am
- Skúter: Yamaha yzf-r125
ak chces ja mam CDI naraku na 4T ak by si chcel napis ss
No s kopca som raz išiel už až 75km/h. Ale po rovine nech sa deje čo sa deje rýchlejšie ako 55 nejdem. Posledná štvrtina plynu už nezvyšuje otáčky motora. Podľa návodov ktoré som dnes celý deň hladal. Som našiel rôzne ukážky tuningu ale tie teraz nechajme bokom. Jedná sa o to cdi. Na tomto modely skútra neni tachometer, napriek tomu je na cdi jednotke 5 káblov. Podľa návodu by sa mal preštiknúť "ružový kábel", prípadne nejaká slučka, nič také tam neni. (pritom by to tam malo byť) No taký tam neni sú tam rôzne kombinácie káblov, čo je ale zaujímave, nekorešponduje farba ani podľa originálnej elektrickej schémy k tomuto modelu. Domnievam sa, že čítania používali farby káblov ako mali. A tak ten "ružový" kábel je teraz inej farby. No a otázka znie ktorej, nechcem preštíkať všetkých 5 a postupne zisťovať:D. Na internete sú len asi 2 návody, na youtube tiež. Všade je to ružový kábel alebo slučka...Neviem prečo ale mám podozrenie ako som vyšie opísal rozdielnosť vo farbách...TomasARN napísal:Ludia toho popisu.
Neviem nie som si istý či tento problém je riešiť kúpov nového "neblokovaného" cdi... pozri môj odkaz ... Podľa mňa stačí prerušiť jeden z 5 tich káblov na cdi...riešim momentálne, ktorý je ten tvz. "ružový" panter.m@jlo napísal:ak chces ja mam CDI naraku na 4T ak by si chcel napis ss
Ano skúšam som ale ako som už napísal vyššie, na tých návodoch som narátal 5 káblov, ktoré vychádzaju z CDI jednotky, jedne z nich je v návode "ružový" a ten je ten čo blokuje. No lenže u mňa ružový neni ale je ich tam tiež 5... Proste farebne nesúhlasí ani z originálnou el schémov k motorke. Mám preto podozrenie, že čínania dávali bužírky ako mali. a ten "ružový" je v inej farbe. No a teraz rečnícka otázka, ktorý to teda jeviper napísal:Ja som videl niekde navod na strihanie kablov CDI,ale to sa tykalo Hondy a 2T motora.

foto ešte raz.. 

- Prílohy
-
- Snímka0090.jpg
- (186.19 KiB) Zatiaľ žiadne stiahnutie
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Júl 27, 2009 9:49 am
- Skúter: Yamaha yzf-r125
keby nieco tak to je tato

Naposledy upravil/-a m@jlo v Št Máj 05, 2011 10:38 pm, upravené celkom 1 krát.
-
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Skor to pokazis ako zlepsis, osobne by som to nechal tak a poriesil maximalne Malossi variator. CDI by som nechal tak, ma opodsatnenie.
Môže byť, je pravda, že dlhodobé vytáčanie motora na plný výkon by mohlo zanechať nekalé následky, Viacmenej riešim túto vec už len kvôli tomu, že ma to začalo fascinovať, navyše to riešim celý deň a nerád by som nevyriešil hádanku "časovanej bomby", ktorý kábel preštiknúť aby to "nevybuchlo". Proste ma to zaujíma a budem kladnejšie spávať, keď prídem na to ktorý kábel to je...TomasARN napísal:Skor to pokazis ako zlepsis, osobne by som to nechal tak a poriesil maximalne Malossi variator. CDI by som nechal tak, ma opodsatnenie.
Jasné tých som videl kopu, zatiaľ neplánujem kupovať nič pokiaľ to nevyriešim. načo budem kupovať keď stačí prestrihnúť kábel..?m@jlo napísal:keby nieco tak to je tato
-
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Alebo viac otacok bude mat skor za nasledok, ze ventil sa stretne s piestom