11V na baterke = predzvest smrti?
Moderátor: Moderators
- FoXiK
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
- Skúter: Yamaha Slider
- Kontaktovať užívateľa:
mozno sa udrzi ale existuju aj take stabilizatory kamarat si robil taky z casopisu ... stavebnicu a pokupil a pospajkoval a je to .. na zimu idealne... to vlastne udrzuje nejake napatie stale na tej baterke ale nenici ju ze by ju prebijalo...
to len udrzuje aby nepokleslo to napatie a aby sa zbytocne teda nenicila

- FoXiK
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
No sak hej jasne ze predavaju aj ja som to uz dakde videl
ale jemu slo o to ze si to pekne spravi sam doma ( moj spoluziak .. sak chodime na elekrinu skolu tak si nesprav
) a nie ze si to kupi
ale bude vedet trosku co a ako
ja som sa s tym nezapodieval ja som ju polozil na stol v pivnici a hotowo

ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750
- rspeed
- motorkár
- Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
- Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600
.... sa mi paci ked niekto napise ze v aku nieje gel - a pritom z nej nic nevyleje,a o "bezudrzbovej aku" som uz pisal,aspon v skratke - zamedzenim odparovania H2O (kiselina sa neodparuje) nieje potrebne pocas doby funkcnosti aku dolievat (zo skusenosti : neplati pri prebijanej alebo velmi zatazovanej aku)...
- FoXiK
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
to neni len o nabijani a o tom ci je v haji ,... nemusi byt problem dakedy ani v baterke vis moj... a VZDY je dobre vedet nieco viac ako napr. co je v baterke... zatoze to ty nevies tak nemusis inym pizdovat ze su mudrejsi

ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
čím viac človek o tom vie tým lepšie... veĺa ludí mení baterku len preto že netuší čo a ako.... a napokon mu dakto zistí že na vine nieje baterka ale že mu ju len vo vozidle nenabíja....Základné veci by mal zvládať každý sám aby nemusel furt dakoho otravovať že :pomoc neblikajú mi smerovky čo mám robiť... a nakoniec sa zistí že je len zaoxidovaný kontak na žiarovke.Aspoň ja mám na techniku taký názor. 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- FoXiK
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
No Vlady presne tak cim viac vies tak to ti len pomoze aspon v takejto oblasti
teda aj podla mna .. tiez napise nejde mi nastartovat a nefim co ale ved skusim setko mozne s cim som si isty ze to nepokazim a ked zlyham tak sa optam, a nie hned vypisuje setko mozne co uz mohol spravit aj sam ...

- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
maly update : dneska som chcel nastartovat nexa a nic. len nieco cukalo ale starter sa nepretocil. potom uz ani necukalo 
na palubke bolo napatie 7 V. teplota v miestnosti 6°C.
baterku som vybral a zobral domov, merak teraz ukazuje na baterke 10 V.
baterku som dal na nabijacku, dufam ze sa ju podari ozivit, ale kazdopadne ju pri prvej garancke vymienam.
ozaj, baterka je bezudrzbova, pri nabijani ju nijak neotvaram ako "udrzbovu" vsak?

na palubke bolo napatie 7 V. teplota v miestnosti 6°C.
baterku som vybral a zobral domov, merak teraz ukazuje na baterke 10 V.
baterku som dal na nabijacku, dufam ze sa ju podari ozivit, ale kazdopadne ju pri prvej garancke vymienam.
ozaj, baterka je bezudrzbova, pri nabijani ju nijak neotvaram ako "udrzbovu" vsak?
- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
docent uhor zase zaklincoval....
akurat ja si tu riesim svoju baterku a nie startovanie
EDIT : po celonocnom nabijani nabijackou z lidlu mam teraz na baterke 12,5 V. nabijalo sa asi 15 hodin, na baterke je uvedeny nabijaci cas 5-10 hodin.
v manualy k nabijacke je uvedene, ze pri nabiti novsich baterii pri plnom nabiti zelena LEDka na nabijacke zhasne....mne nezhasla ani po tych 15 hodinach....tak neviem ci je chybna nabijacka alebo to je kvoli tej baterke....
akurat ja si tu riesim svoju baterku a nie startovanie

EDIT : po celonocnom nabijani nabijackou z lidlu mam teraz na baterke 12,5 V. nabijalo sa asi 15 hodin, na baterke je uvedeny nabijaci cas 5-10 hodin.
v manualy k nabijacke je uvedene, ze pri nabiti novsich baterii pri plnom nabiti zelena LEDka na nabijacke zhasne....mne nezhasla ani po tych 15 hodinach....tak neviem ci je chybna nabijacka alebo to je kvoli tej baterke....
-
- motorkár
- Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
- Skúter: Už zasa žiadny
V každom prípade je jasné, že baterka je v ťahu. Už len dúfať, že Ťa neobvinia, že si zanedbal zimnú údržbu a záruku Ti neuznajú. Na batériu je záruka tuším iba 6-mesiacov a potom sa nevzťahuje na stratu kapacity. Ak s tým naštaruješ, akurát dlho nevydrží, tak to nemusia po 6 mesiacoch uznať, ale ak by chceli, môžu. 

Naposledy upravil/-a Bacil-BA v Ne Jan 27, 2008 4:27 pm, upravené celkom 1 krát.
Tak už zasa nič.
- peter1029
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Dec 26, 2007 8:27 pm
- Skúter: Piaggio NRG50 MC3 - LC - DD
- Kontaktovať užívateľa:
páni nechcem zakladať novú tému, ale chcem od vás nejakú tú pomoc, či náhodou niekdo nemáte alebo neviete či táto baterka má byť suchá alebo kvapalinová, lebo ja keď som ju otvoril tak bola úplne suchá, aj keď sa mi zdá, že je aj trocha navlhnutá, ale nie je v nej vôbec nič, jazdil som na nej jednu sezónu a v pohode chytala, ale teraz neviem, či tam nemám kúpiť kyselinu. Na nete som o nej našiel ale len v nemecku popísané a čo som vyrozumel tak by mala byť plná, dik za info.

Motorrad-/Roller-Batterie
LP Batterien SLA
Batterie ist komplett gefüllt und auslaufsicher verschlossen.
Sie besitzt eine höhere Startkapazität und ersetzt
viele Typen konventioneller Batterien
kto by vedel lepšie ako ja po nemecky tak dik za preklad

Motorrad-/Roller-Batterie
LP Batterien SLA
Batterie ist komplett gefüllt und auslaufsicher verschlossen.
Sie besitzt eine höhere Startkapazität und ersetzt
viele Typen konventioneller Batterien
kto by vedel lepšie ako ja po nemecky tak dik za preklad
podpis som si este nenastavil