otačkomer
Moderátor: Moderators
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
stage 6 otackomer...cca 2600sk, top performance otackomer 3500sk, hebo otackomer (ten si uz nepametam kolko)
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
jean napísal:Na kábel namotať najviac tak 3-6 závitov, inak to odpáli vstup toho NE555. Mám po tých mnohých pokusoch odskúšané.
Schému som pozeral ale ak odpáli vstup na totej 555ke tak tam treba dať zenerku voči zemi na nejakých cca 10-12V aby tie väčšie špice stiahla a nešlahalo to do toho vstupu toho švába...sa to bežne dáva ...asi chce konštruktér ušetriť. Je to síce oddelené kondíkom ale asi to nestačí...

Naposledy upravil/-a VLADY v Ne Máj 25, 2008 1:03 pm, upravené celkom 2 krát.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- FoXiK
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
- Skúter: Yamaha Slider
- Kontaktovať užívateľa:
preco mi nesvieti tak priblizne 8 prvych zelenych diod /?
skusil som to dat len na 5V napajanie a vstup som nechal volny nejak aj same to bolo cele vysvietene okrem tych prvych 8 diod ... skusil som vymenit navzajom tie IO ale nepomohlo ... trimrom sa len pri tych 50Hz a do 5v nastavi na tie signaly ale preco to nesvieti... skusil som ece dat asi 3 zavity na kabel cievky a ked som s tym plosakom pohybal tak to ostalo svietit asi len 2zelene a ked som pridaval tak sa zacali postupne rozsvecovat tak ma aspon potesilo ze tu je maly naznak na funkcnost len tak je asi jedna zavada.. napadlo ma ze tam mozno bude nejaky skrat, tym neprofesinalnym spajkovanim
alebo jak to mam nazvat aj ked to by mohlo byt o.k. .. skusim to este pozriet.. ja len tak ci nahodou neviete v com by to mohlo byt
(dikes)

ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750
- FoXiK
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
ono to len volne svieti ale to bude tym ze tam zatim neni nic na vstupe
a teraz ked som zistil jeden skrat a opravil som to tak svieti od 11diody cize prvy integrac "nejde" vymenil som ich a nic
tak teraz neviem .. skusim to ece s tatkom kuknut

ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750
- FoXiK
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
sa stalo aj tatko to pozrel ten vie asi tolko co ty
a powedal ze sa na to kukneme ece neskor .. no praveze vsetky cesty som prekontrovloval aj sedia aj mame napajacie napatie mozno by sme aj ten vstup mali ale hl. ma serie preco nejde tych prvych 10 diod
integrace sme vymenili jeden za druhy a nic 

- FoXiK
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
vytiahol som tu 555 z patice , dal len na napajanie a asi v 38sek. intervaloch sa mi zacinali rozsvecovat 11 12 13-ta dioda... ale tych prvych 10 aj tak nesvieti 

Naposledy upravil/-a FoXiK v Ne Jún 01, 2008 3:37 pm, upravené celkom 1 krát.
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Som v robote a schému mám stiahnutú doma v compe takže bližšie neporadím ak má ten šváb čo riadi LEDky napájanie tak by to malo chodiť ak je ovšem všetko ostatné OK hodnoty súčiastok..hlavne odpory nieje dakde problém tam že namisto dajakej 1k je 100k alebo pod prkotinka...
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

- FoXiK
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
ono sa to aj rozsvecuje ale preco tych prvych 10nejde
skusim ak najdem
lebo este idem prec dnes niekam ... mozno to tatko zatim vyskuma 
tata sa kupe a powedal ze to su ece pomale obvody ze to nema co este tak kmitat ale ze sa tam davaju 100vky ale ze to asi nepomoze

tata sa kupe a powedal ze to su ece pomale obvody ze to nema co este tak kmitat ale ze sa tam davaju 100vky ale ze to asi nepomoze

- FoXiK
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
ece je ešte a w je ako normálne v ... JEAN stačí napísať... ja to nepíšem pravopisne zle, že dávam zlé y a i a pod. Slovenský jazyk a hlavne pravopis ovládam, povedal by som, nadmieru takže mi stačí napísať, že mám napísať po slovensky vieš.
ale však o.k.
Takže tatino si stiahol z netu trošku viac informácii o IO LM 3914 a zistil nejaké potrebné informácie na správnu funkčnosť môjho výrobku podľa návodu. Pridal jeden odpor paralelne k odporu R6 9 pridaním odporu 3K3 čiže 3.3Kohmu ), ( http://extreme-games.blog.cz/0607/led-otackomer-2-dil tu si môžete pozrieť kde to zhruba je ) a všetko je funkčné... diódy svietia tak ako majú, už zostáva iba nastaviť 50Hz do max. 5V teda tých 3000ot. kto prečítal celý návod tak vie
Toť vše 

Takže tatino si stiahol z netu trošku viac informácii o IO LM 3914 a zistil nejaké potrebné informácie na správnu funkčnosť môjho výrobku podľa návodu. Pridal jeden odpor paralelne k odporu R6 9 pridaním odporu 3K3 čiže 3.3Kohmu ), ( http://extreme-games.blog.cz/0607/led-otackomer-2-dil tu si môžete pozrieť kde to zhruba je ) a všetko je funkčné... diódy svietia tak ako majú, už zostáva iba nastaviť 50Hz do max. 5V teda tých 3000ot. kto prečítal celý návod tak vie

Naposledy upravil/-a FoXiK v Ne Jún 01, 2008 8:29 pm, upravené celkom 1 krát.
- FoXiK
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
chcem sa opýtať, že keď je ten obvod len tak napojený na napájanie a nema nič na vstupe tak čo má ukazovať?
a z toho 50Hz transf. to dam rovno zem na zem ( ece ked sa jej dotknem tak je to lepsie ) a normal + na vstup hej?
no a potom nastavit trimrom tak aby mi svietilo len 6diod akoze 3000ot/min. to som skusil a pootocim ho uplne co sa da a aj tak mi svieti ece 8 diod
rozmyslam ci to nemoze byt tym odporom co sme ho tam dali