hm, no a? autobateriu tiez nevyberas ked odparkujes auto....To si nechal baterku celú zimu v skútry v takých mrazoch? Lebo ak hej tak je dosť pravdepodobné že budeš na jar kupovať novú baterku.
aj ked tato snehova zima bola uz dlha

Moderátor: Moderators
hm, no a? autobateriu tiez nevyberas ked odparkujes auto....To si nechal baterku celú zimu v skútry v takých mrazoch? Lebo ak hej tak je dosť pravdepodobné že budeš na jar kupovať novú baterku.
Teda ta moja je urcena na nabijanie vsetkeho mozneho, zelena dioda svieti spociatku silno, po par dnoch nabijania motobaterky svietila uz slabucko, z coho usudzujem, ze nabijaci prud sa znizil na minimalnu uroven potrebnu pre skladovanie uz nabitej baterie cez zimu... Nabijacka v aktualnej akcii vyzera podla obrazka na lidl-stranke malicko inac, teda je mozne, ze sa jedna o iny model... to si budete moct porovnat, ked sa akcia zacne...AUTOMATICKA ZASTRCKOVA NABIJACKA na 2 V, 6 V a 12 V olovene akumulatory.
* zastrckova nabijacka na setrne trvale a udrzovacie nabijanie
* idealna na prezimovanie vasich akumulatorov. Setrnym nabijanim akumulatorov sa udrzuju motocykle, osobne vozidla, oldtimery, lode, karavany, traktory a ine pristroje v pohotovosti.
* vhodna pre akumulatory olovene, olovene gelove, olovene runove a olovene kyselinove
* vhodna aj pre bezudrzbove akumulatory
* indikacia kontroly nabijania
* kontrolna LED dioda na vystrahu pred nespravnym polovanim
Keby ľudia troška rozmýšlali tak prídu na to, že je to všetko zavádzanie či už zo strany predajcov alebo výrobcov.....Že aký že špeciálny spôsob nabíjania je, ak je baterka namontovaná v moto a je naštartovaný motor??? Alternátor vyrába elektriku (prúd a napätie) a regler sa snaží udržať stabilné napätie na svojom výstupe cca 14-14,5V....a to je celé.Prúd tam pri začiatku nabíjania je obmedzený len celkovým výkonom alternátora a potom aj ostatných článkov elektroinštalácie(dĺžka a prierez vodičov, počtom pripojených elektrospotrebičova ich celkovým odberom), takže kľudne tam môže na začiatku do tej baterky tlačiť aj 5-10-15A a to sa potom ten prúd znižuje časom,až na hodnotu cca pár 10 mA ,ako sa baterka postupne viac a viac dostáva do stavu maximálneho nabitia. Takže tak. Všetky tie zázračné nabíjačky sú len na to, aby sa tovar lepšie predával alebo dalo vytiahnuť zo zákazníka čo najviac peňazí....Bamma_boy napísal:Keď už sme pri tých nabíjačkách (aby som nezakladal zbytočne nové témy), minule som sa tak bavil s kolegom (má Bandit-a 600) a vravel, že na gélové batérie potrebuje špeciálnu nabíjačku, je to tak?
Vraj tam je úplne iný postup nabíjania atď, preto treba kupovať špeciálnu nabku na gelovky za nehorázne prachy. Nejak mi to nešlo do hlavy, keďže ako je aj vyššie napísané, sú tie nabky aj na \"olovené gélové batérie\", no nejak mi tam nesedí to slovíčko olovené má to s tým nejaký súvis?.![]()
B.