11V na baterke = predzvest smrti?
Moderátor: Moderators
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
Kód: Vybrať všetko
Batterie ist komplett gefüllt und auslaufsicher verschlossen.
Sie besitzt eine höhere Startkapazität und ersetzt
viele Typen konventioneller Batterien
kto by vedel lepšie ako ja po nemecky tak dik za preklad
nemal si ju otvarat
kyselina sa nedolieva ledaze by si mal baterku prasknutu a vytiekla ti ale to ju potom asi nebudes dolievat ze

-
- motorkár
- Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
- Skúter: Už zasa žiadny
Nie je to nejaký výrazný rozdiel a pokiaľ je to skutočne štartovací akumulátor a nie na nejaký iný účel, nemal by to byť problém. Do moto sa povačšinou dávajú aku YUASA, ostatným sa asi nechce robiť tak široký sortiment.
Skús sa prípadne informovať aj tuná www.kvalt.sk celkom sa vyznajú a vedia do 2-3 dní zohnať čo je treba.

Skús sa prípadne informovať aj tuná www.kvalt.sk celkom sa vyznajú a vedia do 2-3 dní zohnať čo je treba.

Tak už zasa nič.
- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
ano mam tam yuasa YTX14AHL-BS bezudrzbova ale iba 12 Ah, draha jak slak, tusim cez 3 litre stoji.
normalne tam ma ist yuasa YB14L-A2 14Ah, ta je ale udrzbova a srat sa mi s tym nechce, stoji cca liter.
problem je ze rozmery musia byt 136x91x168 aby sa mi to tam zmestilo a neviem najst vyhovujucu aby bola 14 Ah a bezudrzbova...
inak teraz je na nej 11,8 V ked idem startovat, dobija mi to medzi 13,3-14,3 V co je myslim pohoda.
normalne tam ma ist yuasa YB14L-A2 14Ah, ta je ale udrzbova a srat sa mi s tym nechce, stoji cca liter.
problem je ze rozmery musia byt 136x91x168 aby sa mi to tam zmestilo a neviem najst vyhovujucu aby bola 14 Ah a bezudrzbova...
inak teraz je na nej 11,8 V ked idem startovat, dobija mi to medzi 13,3-14,3 V co je myslim pohoda.
- duky5
- motorkár
dnes som sa pytal na tu baterku v servise, ci doporucuju dat tam tu 14 Ah alebo si tam mozem dat tu co tam mam bezudrzbovu 12 Ah...kedze tato mi odchadza. doporucili mi dat tam predsa len tu 14 Ah, ze ta 12 Ah moze robit problemy a aj to moze byt dovod preco tak rychlo odisla....
ked si dobre pamatam, aj jozefko pisal ze mu na nexovi odisla dost skoro baterka...
dalsia vec je, ze ta baterka je tak blbo ulozena, ze sa velmi ohrieva od tepla z motoru a pri tej 14 Ah udrzbovej sa obavam ze sa tam bude odparovat voda a bude treba casto dolievat destilku....po com teda moc netuzim...
YB14L-A2 12V14Ah ma startovaci prud 190 A
YTX14AHL-BS 12V/12Ah ma startovaci prud 210 A
takze co vy na to, mam to risknut s tou 12 Ah?
ked si dobre pamatam, aj jozefko pisal ze mu na nexovi odisla dost skoro baterka...
dalsia vec je, ze ta baterka je tak blbo ulozena, ze sa velmi ohrieva od tepla z motoru a pri tej 14 Ah udrzbovej sa obavam ze sa tam bude odparovat voda a bude treba casto dolievat destilku....po com teda moc netuzim...
YB14L-A2 12V14Ah ma startovaci prud 190 A
YTX14AHL-BS 12V/12Ah ma startovaci prud 210 A
takze co vy na to, mam to risknut s tou 12 Ah?
- jean
- motorkár
- Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm
- Skúter: neuvedený
To ti nik nezaručí. Ak sa bude prehrievať, tak zrejme dlho nevydrží ani taká. Ale nemyslím, že pri takom stroji by niekto zanedbal takú hlúposť ako je odvetranie aku, To už poriešili dokonca aj číňania
. Ale skontrolovať 1 do mesiaca vodu v aku by nemal byť taký problém. Ja by som šetril a kúpil tú lacnejšiu. Alebo sa ser na čínsku baterku a skús zohnať Vartu alebo Exide, prípadne Bosh. Keď už máš dať 4 litre za aku, tak nech je značková.
Z BA nie asi ďaleko do Louisa, tam Varty majú, na tvoj skúter za cca 45E

Z BA nie asi ďaleko do Louisa, tam Varty majú, na tvoj skúter za cca 45E
podpis som si este nenastavil
- duky5
- motorkár
problem je zohnat 14 Ah v takych rozmeroch. aj vartu som kukal.
nasiel som Westco Batteries, oni maju 14 Ah beudrzbovu v takych rozmeroch, len nieviem co je to za znacku...
http://www.totalbatteries.co.uk/i-YTX14 ... I3386.html
lousi som kukal kedze sa tam chystam, ale varta taku nerobi..resp v tych rozmeroch robi tiez iba max 12 Ah
nasiel som Westco Batteries, oni maju 14 Ah beudrzbovu v takych rozmeroch, len nieviem co je to za znacku...
http://www.totalbatteries.co.uk/i-YTX14 ... I3386.html
lousi som kukal kedze sa tam chystam, ale varta taku nerobi..resp v tych rozmeroch robi tiez iba max 12 Ah