mas rozptyl od 10°do 120°...ja dam asi 4 ks a kazde namierim kus indegeetee napísal:ale bodovo, a bol to TUNER do svojho malagutialcatelko napísal:na ceskom fore dal volakto 1w luxeon do cocky f12ky a svietilo to super...uvidim ked kupim a namontujem
predne svetlo poriadne
Moderátor: Moderators
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
No ja teda neviem neviem síce LEDka má ovela vyššiu účinnosť premeny energie na svetlo ale 1W sa mi zdá osobne dosť málo na svetlomet aby dosvietil aspoň 30-40 metrov do dialky a nejakých cca 2,5-3 do šírky....Chcel bych to fakt vidieť...Ak by to tak bolo tak to už dávno niekto montuje.A inak tie LUXEONY sa robia aj silnejšie ale zas ich treba dať na chladič lebo velmi hrejú a bez chladiča KO. aspoň som vyčítal v katalogových listoch.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
co som pozeral tak aj tie 1w ked dokupis sosovku tak je k tomu aj chladic lebi je to v uzavretom priestore...inac sa robia na auta hmlovky z led diod ale su pekne mastne...su aj 3w a 5w ledky ale ceny su uz niekde inde a zohnat to je zazrak...VLADY napísal:No ja teda neviem neviem síce LEDka má ovela vyššiu účinnosť premeny energie na svetlo ale 1W sa mi zdá osobne dosť málo na svetlomet aby dosvietil aspoň 30-40 metrov do dialky a nejakých cca 2,5-3 do šírky....Chcel bych to fakt vidieť...Ak by to tak bolo tak to už dávno niekto montuje.A inak tie LUXEONY sa robia aj silnejšie ale zas ich treba dať na chladič lebo velmi hrejú a bez chladiča KO. aspoň som vyčítal v katalogových listoch.
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
nezaleži na tom či si laik alebo nie, tvoj problem je, že chceš z hovna bič upliesť....tákmegalomaniax napísal:aha nedoslo mi..no a nedalo by sa nejako napajkovat diody v oboch smeroch aby sli aj na parabolu..ale to by sa uz asi tam nezmestilo vela ze?..a aj keby zmestilo tak by to uz asi presiahlo aj cenu xenonu ci nie?..neviem som laik v tomto smere
- momoo
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Okt 22, 2006 5:26 pm
- Skúter: Piaggio NRG 50 LC, Malaguti F12 LC, Yamaha Bw´s AC -> LC
- Kontaktovať užívateľa:
daj link, zaujimaju ma tie luxeony v sosovkach, su sosovky co maju priemer 5cm, miesto halogenovej ziarovky by som to dalalcatelko napísal:co som pozeral tak aj tie 1w ked dokupis sosovku tak je k tomu aj chladic lebi je to v uzavretom priestore...inac sa robia na auta hmlovky z led diod ale su pekne mastne...su aj 3w a 5w ledky ale ceny su uz niekde inde a zohnat to je zazrak...VLADY napísal:No ja teda neviem neviem síce LEDka má ovela vyššiu účinnosť premeny energie na svetlo ale 1W sa mi zdá osobne dosť málo na svetlomet aby dosvietil aspoň 30-40 metrov do dialky a nejakých cca 2,5-3 do šírky....Chcel bych to fakt vidieť...Ak by to tak bolo tak to už dávno niekto montuje.A inak tie LUXEONY sa robia aj silnejšie ale zas ich treba dať na chladič lebo velmi hrejú a bez chladiča KO. aspoň som vyčítal v katalogových listoch.
podpis som si este nenastavil
- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
najdes ich na stranke www.gme.sk ale nie su tam obrazky
chcem si ich dat potom predviest ale su len na objednavku tak neviem...alebo daj cez google hladat nejaky obr...

- momoo
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Okt 22, 2006 5:26 pm
- Skúter: Piaggio NRG 50 LC, Malaguti F12 LC, Yamaha Bw´s AC -> LC
- Kontaktovať užívateľa:
bo aj v conrade maju take diody, zevraj dobre no nevem tu je link kukni to
podpis som si este nenastavil
- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
to su obyc vysokosvietive...
- VLADY
- spammer
Tie LUXEON LEDky sú ešte furt dosť drahé hlavne tie 3a viac W. ale určite to bude časom lacnejšie hlavne ak sa človek kukne do minulosti že pred pár rokmi boli modré a biele LED mizernej svietivosti za cenu okolo 50 a viac korún. :PA A inak, CONRAD sa nedá brať ako obchod z elektronickými súčiastkami a celkovo je predražený vo všetkom takže len tolko že ja osobne by som si tam nekúpil nič lebo naisto viem že hockde inde to kúpim lacnejšie.

co je na tom nerealne, mi sme ohli jednu bomberu a tak sme tam natlacili s rozbitej nejakej shit moto klzaky a predali ako zanovnumegalomaniax napísal:poznam cloveka co dokazal do abycajnej RST-cky Gili(ak vam to nieco hovori) urobit olejove tlmenie a to len tym ze sa pohrabal doma v garazi zapojil hlavu a mi sme len pozerali a ty co vedia o com hovorim , aj vedia ze je to skoro nerealne..

vidis aj take veci sa stavaju kamos raz predal pouzivany mobil drahsie jednemu pelovi ako stal novy...nooo aaa myslel som to ze Gila ma v oboch nohach pruziny a je tam minimalny priestor, teda skoro ziaden..preto je to nerealne a ktomu si tlmic vyrobil sam uplne na mieru..nepouzil zo ziadnej inej ..ale on uz je ina kategoria kutilov
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
- Skúter: neuvedený
no tomu já ala říkám uplně jinak a rozhodně né kutil nebo člověkgeetee napísal:co je na tom nerealne, mi sme ohli jednu bomberu a tak sme tam natlacili s rozbitej nejakej shit moto klzaky a predali ako zanovnumegalomaniax napísal:poznam cloveka co dokazal do abycajnej RST-cky Gili(ak vam to nieco hovori) urobit olejove tlmenie a to len tym ze sa pohrabal doma v garazi zapojil hlavu a mi sme len pozerali a ty co vedia o com hovorim , aj vedia ze je to skoro nerealne..(teda kamos to predal, bo jeho bola) a nakoniec ten druhy zlomil puzdro
haha, svetec sa nam ozvalaumirek napísal:docela jednoduše a jasně zloděj a podvodnikmegalomaniax napísal:hehe:))) a ako?

ale je to jedno toto je o svetlach, proste si tam daj pet 5W lux lediek a mas urcite dobre svetlo

ja tiez radsej xenon,keby ze mam sosovku tak jednoznacne xenon, ale bez sosovky sa mi to nepaci.. pouzivany kupis lacno..a mozno este lepsia je taka finta, ist niekam na vrakovisko a vymontovat z nejakeho stareho baworaka xenon alebo z ineho auta...poxybujem ze ten co to tam ma na starosti bude vediet aktualnu cenu , mozno to bude brat ako obycajnu ziarofku...neviem este som to neskusal, a mi tu nemame ani vrakovisko
aj ked ja keby ze naburam , tak si asi xenony vyberem...no ludia su vseliaky a nikdy nevies co tam zaujimave mozes najst:)))
aj ked ja keby ze naburam , tak si asi xenony vyberem...no ludia su vseliaky a nikdy nevies co tam zaujimave mozes najst:)))
- VLADY
- spammer
By si neveril jak sú na niektorých vrakoviskách vychcaní.... dakedy dávno som potreboval na škodulu 100 remenicu na vodnú pumpu . samozrejme v mototechne nemali ale mali na 120nu ale tám mala menší priemer a stála cca 50kčs. a maník na vrakovisku mi povedal že 100kčs za hrdzavú škaredú ...tak som kúpil novú menšiu plus za 25kčs kratší remeň a ešte som aj 25 ušetril....takže od vtedy mám z vrakoviskom takúto skúsenosť. A keď som zháňal plechové disky na P206 tak takisto bol problém že tam nemali hentam nemali najazdil som po vrakoviskách kopec kilákov a keď dakde mali tak chcel za ne skoro tolko čo za nové.Tak som kúpil Alu nové na leto a na pôvodné plecháče som dal zimné a všetko je OK. 

v podstate mas pravdu, a suhlasim stebou ze su to vychcanci, inac by sa asi tym neuzivili, ale mna to napadlo preto lebo, xenon je v podstate taka nenapadna vec ked nesvieti a mozno nejaky dedo co ma vrakovisko, tak v tom nevidi rozdiel medzi ziarovkou a tym, ale ako vravim este som to neskusal ale nejake percento na uspech je...hehe mozno xodia na skolenia, aby sa vyznali vo vrakoch:))